Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
22 септември 2017
Мислења
29
Поени од реакции
12
Здраво друштво. Барам да земам автомобил до 4500€. Гледав фиат пунто ево 2012 година, 1.3 мултиџет мотор 84 кс. Некој да сподели искуство ?

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
2.140
Пунтото тие ОК избор али гледај да не има проблеми со ланецот на моторот...не треба да тропа или чука. Ланецот не е вечен и се менува и тој, Ако го скине ланецот, моторот може комотно во контењер да го фрлиш,,,зошто поевтино тие друг половен да ставиш отколу твојот да го правиш.

Исто распрашај се добро каде е составена колата зошто имаше некој составувани во Србија, во од Застава фабриката. Ако е од таму бегај подалеку. Барај некое составено во Италија, па макар било и со друг мотор.

Член од
22 септември 2017
Мислења
29
Поени од реакции
12
Пунтото тие ОК избор али гледај да не има проблеми со ланецот на моторот...не треба да тропа или чука. Ланецот не е вечен и се менува и тој, Ако го скине ланецот, моторот може комотно во контењер да го фрлиш,,,зошто поевтино тие друг половен да ставиш отколу твојот да го правиш.

Исто распрашај се добро каде е составена колата зошто имаше некој составувани во Србија, во од Застава фабриката. Ако е од таму бегај подалеку. Барај некое составено во Италија, па макар било и со друг мотор.
Конкретно се работи за кола увезена од Холандија, е сега според тоа не би требало да е составена во Србија.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Конкретно се работи за кола увезена од Холандија, е сега според тоа не би требало да е составена во Србија.
Ако е од Холандија добро отвори ги очите за корозија.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.067
Поени од реакции
1.560
Здраво друштво. Барам да земам автомобил до 4500€. Гледав фиат пунто ево 2012 година, 1.3 мултиџет мотор 84 кс. Некој да сподели искуство ?
imam za davanje vectra c 1.9cdti 160ks face lift 2006 ako si za. Tip top sredena.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Може малку повеќе инфо околу тоа?
Ти одговорија.
Зони што се на море, или зони каде што се фрла многу сол поради снеговите се ризични за корозија.
Имам сретнато коли од Италија, приморјето, што се стари по 6-7 години, а се тотално скапани.

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
Гледам дека веќе зема кола, со здравје да си ја возиш.
Али кога сме кај нови Тојоти и јас се распрашував, 9 месеци до година се чека. Чисто информативно :)
Секаде се чека ако порачуваш посебно нешто различно од тоа што има на лагер или што порачува дилерот као понуда … И тоа секаде е од прилика толку време

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.974
Поени од реакции
41.360
Здраво на сите,

Во последно време почна да ме "заебава" совозачката врата, кога ќе ја отклучам колата, сите врати се отвараат (отклучуваат) освен совозачката, т.е морам од внатре да ја отворам бравата, па за да може тој што влага од надвор да ја отвори.

Да не имал некој слична заебанција како оваа, и дали е проблем нешто централното?

Се работи за Голф 5, 2007 год.

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
2.140
Треба да се види на дијагностика ама најчесто на голфовите бравите откажуваат, т.е. прекидачите внатре и моторчето. Треба да се смени бравата.

Член од
22 септември 2017
Мислења
29
Поени од реакции
12
Друштво пак јас. Некој да сподели искуство со Honda Civic 2.2 ictdi 140 hp 2008/2009 ?

Член од
12 јули 2011
Мислења
869
Поени од реакции
424
Друштво пак јас. Некој да сподели искуство со Honda Civic 2.2 ictdi 140 hp 2008/2009 ?
Змеј … Нерасиплива кола друже , иде како невреме , не знам дали има покомфорен хечбек од неа , после толку години уште изгледа модерно … Но од друга страна лапка малку повише гориво у град , спортска е и тврда така да знае да треска по калдрми … Иии одржавањетоооо , точно дека не се расипува лесно , ама има потрошен материјал што мора некад да се смени и тие делови се доста скапи , а може и да ги нема … На пример промена на сет кумплунг ме фати накај 900 евра … Зглобови и полуосовина се убив од барање 3 месеци овде кај нас и во Грција , Србија и Бугарија и нигде не најдов , па на крајот од Германија порачував … Собира 6 литри уље , па ако ставаш поквалитетно уље и тука ти иде поскапо … Све у свему - изглед , карактеристики , квалитет , издржливост се е на високо ниво и еден голем плус , додека достапност и цена на заменски делови е минус …. Али јас сепак у секој момент пак повише би ја одбрал неа пред било кој Гољф или Астра …

Kajgana Shop

На врв Bottom