Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Како беше она, "битно се гради"???????

mnt-kape-terasa-2022-1.jpg

Засекогаш го уништија Скопје.

Во прашање е новиот театар крај Вардар?...За што точно се работи?...Некој пак демолирал низ објектот?...

Ова повеќе ми личи ко да заврнало. Или дувнало некое развигорче.
...или „брачата„ пак славеле во објектот, па во таа еуфорија малки претерале...

Ова повеќе ми личи ко да заврнало. Или дувнало некое развигорче.

Нов скандал Ковачевски по грешка место во Катар отишол во Котор на светско првенство...

САКААТ ДА НЀ ИСФРЛАТ ЗА ДА СКЛУЧАТ ДОГОВОР ЗА ДЕБЕЛИ ПРОВИЗИИ СО ПРИВАТНА ФИРМА ОД СОСЕДСТВОТО, ВЕЛАТ ПРИВАТНИТЕ ПРЕВОЗНИЦИ КОИ ТРЕТ ДЕН НЕ ВОЗАТ ВО СКОПЈЕ

„Јас сум уверен дека следува колапс на јавниот превоз. Имаме неофицијални информации дека се работи за некоја игра, прво сакаат нас да нè елеминираат од јавниот превоз за некој друг да го преземе односно некоја мултинационална компанија или фирма од соседството. Што ќе се случи тогаш, не смеам ни да помислам. Се спремаат за дебели провизии нас да нè исфрлат, рачето во медот, тоа сега е актуелно да се каже. Памтете ми го зборат, тогаш ќе му дадат и три евра за километар, само некој да си ја заврши работата, да се нафатира убаво и да има мирна пензија“, рече Кемал Муриќ, раководител сектор сообраќај и контола во „Слобода превоз“, кој 32 години како приватен превозник е дел од јавниот превоз.

Најискрено посакувам да биде од западниот или уште подобро северо-западниот сосед. Што побрзо вакви работи тоа побрзо до распаѓање на веќе недефиниранава творба.

Нов скандал Ковачевски по грешка место во Катар отишол во Котор на светско првенство...

...добро де, една буква е во прашање...а разликата е огромна...

Не ми се верува колку прост народ, после 30 години уништување, пак ќе гласаат за СДС и ДПМНЕ :yid:
Рачунај, обрвзани се и дужат на политичкиве мафии .... Членови на фамилии се продадени да служат на политичкиве мафии за работни позиции,интереси,пари итн ...... СДС е многу блиску да падне од ДВАТА ВЕЧИТИ СТОЛБА на мафијашки партии и да ја снема засекогаш . Вмро е исто накај тој пат заради пасивно лидерство .

Левица и останати трети партии сега се креваат и зазимаат место на СДС .

Почнува голема промена на политичката македонска сцена .

Новинари на про СДС веќе се повлекуваат и стануваат неутрални за боле позиции во иднина да застанат за интереси .

Арсовска веќе влече трета опција на неутралност според мене и собира цел вакуум шо се создава од СДС и од разочарани на Вмро .
Левица исто користи ова и иде рамо до рамо со Арсовска .
Павле,ДОМ полека идат исто.
За 2023 година ќе има огромни потреси за македонската држава од Независноста во внатрешноста .
Зборам за Македонската страна цело време, не за Албанците , они се фиксирани цело време .
Македонската страна почнува од заспана дефанзицна позиција да прејдува и да транзитира кон агресивна офанзивна политика .

Македонецот е премногу притиснат.

Ќе има гадни работи тоа е сигурно . Македонец по природа е многу расипан човек . Ќе има дешавања гадни .

да пукне човек од мака:facepalm:

да пукне човек од мака:facepalm:

Ова е комедија веќе, врв ќе биде ако Алтернатива не сака да даде министерско место, и или СДС даде две места или Алтернатива ја исшутираат за да ги внесат Алијанса.

Алијанса ако прифати 2 министерски места само тогаш значи дека се комплетно пред распаѓање.
ДУИ ако даде две министерски места тогаш значи дека имаат доста големи внатрешни проблеми.

Затворени врати, како нешто паметно ќе кажат, па никој да не ги слушне.:lolzz:

Еве текст од 27.04.2018 кој е Александар Онишченко, само нема кој да чита.

1669216352152.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom