Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.543
Поени од реакции
29.114
Читајќи ги коментарите на @Filip Telford у мувиспотинг и општо сите негови рецензии на форумов, сфатив дека ликов ако издаде списание за филмови или вебсајт, у први сабскрајбери ќе му бидам. Посебен талент треба за да опишеш филм ко он што го опишува.
206. Fallen (1998) - 2
Глупости нешто со демони.

209. Amsterdam (2022) - 2
Дно допре филмов. Мрш.

210. Bourek (2015) - 2
Прескокни.

Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Вчера засекогаш ми заминал еден херој од детството... Џејсон Дејвид Фрeнк, зелениот ренџер од оригиналната Power Rangers се самоубил на 49 години... :(

Додека на сите омилен им беше црвениот, дека беше лидер, мене баш Томи ми беше најголем фраер и сакав да бидам како него...

Rest in peace...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.338
Поени од реакции
84.549
Промена на врвот во Дизни. За жал, на полошо. Или поточно - не е на подобро.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.140
Поени од реакции
42.876
Све што е на Тони Скот нема промашај. Кога гледаш негов филм одма знаеш дека он го правел.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
@Filip Telford што велиш ти легна Man on fire ?
Да. Иако малце преразвлечено и предолго, горе-доле океј филм. 2 ипол саати е превише, поготово што не се ни потруди да објасни барем дел од минатото на Криси туку се концентрираше на запознавањето со девојчето кое траеше превише, на сметка на акцијата у вториот дел.

Али добар филм. (y)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Кога сме кај преразвлечено и долго, мислам дека го најдов кралот на преразвлеченото, долгото, досадното, небитното и пред се лажното.

3 саати замарање, 3 саати врткање у круг со небитни ствари, 3 саати неточна приказна, 3 саати 0 динамика, 3 саати апсолутно ништо. 3 саати кајшто Ридли Скот сака да биде Мартин Скорсезе.
Земал испозамарал, исполажал, измисил свое сценарио, извртел цела реалност, налупал све и свашта у 3 саати и мисли дека снимил блок бастер и чудо над чудата што се однесува на криминилистички филмови.

Преценет филм за оценката што ја има на имдб.

Ридли Скот експертиза со 1-2 добри филмови кајшто е режисер, све други му се криви за флоповите што ги пушта у јавност.
Едвај чекам Гладијатор 2ка да допре дно.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.403
Поени од реакции
25.267
Пред неколку дена го репризирав The Game, затоа што бев љубопитен да видам дали филмот го издржа тестот на времето и не е outdated, а исто така, горе долу се сеќавав само на твистот и ништо повеќе. Фантазија од филм, и еден од ретките за кои навистина може да се каже дека нема одвишок сцена. Буквално секоја сцена е потребна на филмот, и следната не може да функционира без претходната, итн итн. Ме потсети на едно интервју што го гледав од Тарантино, во кое вели дека stories need to unravel, и баш тоа се чувствува овде, си тече приказната цело време. Точно, пресвртот може да се насети, ама дотогаш филмот веќе те има зграпчено како гледач.

Монотониот глас на Мајкл Даглас на почетокот, па кој се трансформира полека и преминува во паника и врескање од средината натаму, ноќните кадри кои се навистина фасцинантни, глумата на споредните ликови и начинот на кој се презентирани flashbacks (ме потсетија на најавната шпица од Succession), музиката, нагласената тензија токму кога е потребна, инт, се некако функционира како едно во филмот. Ми фали Финчер од ова време кога стварно сними неколку незаборавни филмови по ред.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.140
Поени од реакции
42.876
Го гледаше некој новиот на Манчевски да каже два три збора?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850

Некни шо убо ми легнал лабаво. Ми се гледаше нешто со тепачки онака, рс рс, без многу напинање.
Али во позадина и приказната накрај испадна да е фацинантна за учителот на Брус Ли.
Моја препорака.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.140
Поени од реакции
42.876
Делува ко да ќе биде добро филмче, без воке срања. Бред Пит се препороди со улогиве откако се разведе од бештијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom