Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Друже со ова курчење во внатрешноста освен шо зголемивте омраза кон Вардар ништо не постигнавте.

Вие не можете да мобилизирате во Скопје , не па низ Македонија . Така да сте напрајле грешна проценка оти еден објаснуваше дека со ова ќе привлекле битолчанец , охриѓанец , прилепчанец , каварадчанец итн за Вардар .

Колку и да кажувате приказни со сликите низ тие градови ви е само курчење .
А реално можи да привлечете нови фанови во источна Македонија каде што немат спортски клубови т.е. можи имат ама се заглавени општински или трети лиги.

Значи да сумираме
1. Маркетингот ви е добар ама само за мобилизација кај вас.
2. Во погоре наведените градови само поќе омраза стекнавте.
3. Ако навистина сакате мобилизација други градови треба таргетот да ви се Пехчево, Делчево , Крива Паланка , Неготино , Демир Капија , Валандово итн.
4. Времето ќе покажи кој е во право.
Се согласувам дека ова највеќе го правиме за мобилизација на самата група ради јубилејот , дали ке успееме да натераме некој да дојде од другите градови ке видиме .

Гледаш дека Комити беа низ цела Македонија а не само во Битола и Прилеп , јасно ми е дека сега некој да дојде да навива од Битола за Вардар е малце тешко , така да и јас мислам беше провокација повеќе ..

Па еве имаме членови од Велес , Штип , Неготино , Тетово , Крива Паланка дури и од Берово што значи колку толку успеавме да рашириме ...

Сепак Вардар е најголем клуб во Македонија по титули и највеќе навивачи има од цела држава вкупно ..
Вардар бил бренд од Југославија и затоа старите го сакале , а сега правиме повторно да стане бренд меѓу младите .

Ако си добро упатен верувам знаеш дека до 91 година луѓе од Битола оделе на Вардар имаше и транспарент на ограда се додека не се деси тепачката меѓу Скопјани и Битолчани на стариот Запад ..

Јас сакам да се направи да има Балканска лига во фудбал , бидејки реално гледано и во Србија и во Хрватска освен на дерби публика на обични утакмици е многу мала посетеност ...

Се согласувам дека ова највеќе го правиме за мобилизација на самата група ради јубилејот , дали ке успееме да натераме некој да дојде од другите градови ке видиме .

Гледаш дека Комити беа низ цела Македонија а не само во Битола и Прилеп , јасно ми е дека сега некој да дојде да навива од Битола за Вардар е малце тешко , така да и јас мислам беше провокација повеќе ..

Па еве имаме членови од Велес , Штип , Неготино , Тетово , Крива Паланка дури и од Берово што значи колку толку успеавме да рашириме ...

Сепак Вардар е најголем клуб во Македонија по титули и највеќе навивачи има од цела држава вкупно ..
Вардар бил бренд од Југославија и затоа старите го сакале , а сега правиме повторно да стане бренд меѓу младите .

Ако си добро упатен верувам знаеш дека до 91 година луѓе од Битола оделе на Вардар имаше и транспарент на ограда се додека не се деси тепачката меѓу Скопјани и Битолчани на стариот Запад ..

Јас сакам да се направи да има Балканска лига во фудбал , бидејки реално гледано и во Србија и во Хрватска освен на дерби публика на обични утакмици е многу мала посетеност ...
Тоа шо било 91 е трета тема и треба 10 дена да ја објаснуваме т.е. која е причината шо некој иделе.

Небитно треба да се направи дистинкција помеѓу навивач и фан на фудбал...

Значи нема шанса да имате навивачи на запад од градовите кои ги дискутираме (можно е да има некој пациент ама претежно преселен СК) инаку некој да се залепени од тие градови посебно за тоа значи нема теорија .

За фан на фудбал на многу не им е проблем ако има добри меѓународни утакмици да се залепени да гледа , еве да игра и во Гевгелија Кожув со незнам Лацио јас ќе се закренам да гледам и ќе сакам нашиот клуб да помини ама не сум навивач на тој клуб.

Значи треба да ни е јасно на сите дека тој клуб што е успешен , а сме мала држава , каде сите не гледат со потценување , тој клуб што ќе се накрени низ Европа ќе привлечи најголема база на фанови низ МК.
bay the way затоа иритира тоа потценување од скопјани (голем дел новопечени) кон оние кои живеат во внатрешноста , оти се понашат исто кон оние кои живеат во внатрешноста, како другите држави кон Македонија.

Е тоа не ни чини на сите , ама ова потценување од вас чини .

Значи се сложвам дека Вардар се уште е најголем ФК клуб во државата , ама знаеш зошто ,оти нема среден друг етничко македонски клуб , па се шлепа на минатото.
Јас ти гарантирам да имаше/има успеси пример како Шкендија друг етничко македонско клуб од поголем град во внатрешноста дека многу ќе се сменат работите на терен , оти од Вардар е останато само името друго ништо. Се додека не се накрени друг етничко македонско клуб ќе се шлепате на минатото.

Инаку за фудбалот се сложвам со тебе дека само регионална лига можи да привлечи навивачи инаку ќе биди уште помизерно.

2. Во погоре наведените градови само поќе омраза стекнавте.
Со што е стекнато омраза??
Со Македонија за Вардар за пријателска фудбалска утакмица Вардар - Жељо, како во некои стари добри времиња кога Македонија била за Вардар(од помладите генерации сум, не ги знам тие времиња, ама од оние постарите чичиња приказни имам слушнато 10000, весници, статии, слики, видео инсерти, трофеи, историја огромна).

Не е тешко да се сврзат коцките на акцијата, иако е пријателска ќе ги чепне и постарите генерации во минатото, ќе навлече и млади да ги интересира, да прашаат што е работава, ќе го натера да стапне на стадион.Мање битно дали ќе биде фан, дали ќе му чури во мозок еј сакам Комита да бидам.

Јадрото на групата е Скопје, меѓутоа историјата и реалноста е дека Македонија навива за Вардар.И не верувам некој од нас (Комити) да има нешто против човек од друг град, дали бил обичен фан, дали бил ултрас да стапне на стадион кога игра Вардар.

Коментирате вака можело, таму можело, ваму нема да може...
Акцијата е таа, времето ќе покаже.

Кога сме кај успесите, успех е потребен на секој клуб.Вардар едно време имаше успеси ама беше поматен и од реката и таа е реалноста.Нејќам да навлагам имиња, политики, конекции и што се не, на народов му е потребно нешто искрено, чисто ко суза, без горе наведеното, дали било Вардар или било кој друг спортски клуб.
Далеку сме сите ние од тие цели, ама од негде мора да се почне.

Последно уредено:
Вардар најдоброто од Македонија!

Секој град на републиката овие денови се радува и се спрема за роденденот на нашиот Вардар. Пораката се шири, пораката е јасна: МАКЕДОНИЈА ЗА ВАРДАР!

79176721_2727626420591987_2792624505074221056_n.jpg

Кога ги читам коментариве за акцијава се повеќе си мислам дека тоа е настан направен од млади Јеховони сведоци кои низ цела Македонија ја ширеа идејата за љубов, почит и разбирање, а паролите беа пораки за чекањето на второто доаѓање на спасителот, па овие млади и искрени верници со големи срца и души само сакаа да ја прошират пораката ширум Македонија, да се сакаме, цениме, почитуваме, да се вреднуваме самите себе, да бидеме што поблиски до Бога, со нетрпение да одборјуваме до доаѓањето на судниот ден, да бидеме чесни, искрени, вредни луѓе и никогаш да не правиме зло никому, бидејќи само вербата го спасува светот.

Со што е стекнато омраза??
Со Македонија за Вардар за пријателска фудбалска утакмица Вардар - Жељо, како во некои стари добри времиња кога Македонија била за Вардар(од помладите генерации сум, не ги знам тие времиња, ама од оние постарите чичиња приказни имам слушнато 10000, весници, статии, слики, видео инсерти, трофеи, историја огромна).

Не е тешко да се сврзат коцките на акцијата, иако е пријателска ќе ги чепне и постарите генерации во минатото, ќе навлече и млади да ги интересира, да прашаат што е работава, ќе го натера да стапне на стадион.Мање битно дали ќе биде фан, дали ќе му чури во мозок еј сакам Комита да бидам.

Јадрото на групата е Скопје, меѓутоа историјата и реалноста е дека Македонија навива за Вардар.И не верувам некој од нас да има нешто против човек од друг град, дали бил обичен фан, дали бил ултрас да стапне на стадион кога игра Вардар.
Дали сериозно го напиша ова? Македонија навивала за Вардар? То сега не е така кога екипите македонски се умрени, а не па да пишиш дека порано пред 30 год било така кога имало јака Победа, Пелистер, Тетекс, Беласица итн…срамота и гревота е.

Не знам шо си прајте илузии дека некој во Прилеп, Битола, Кавадарци, Струмица, Охрид и ред други го боли куро за Вардар и би се закренал од таму специјално за вас. Можи има такви ама на една рака да ги избројш. Како шо ви пишаја, вие можите да привлечите само луѓе од Берово, Делчево, Крива Паланка кај шо пиле не пеј, не па фудбал да има. За во други поголеми градови не постој теоретска шанса.

Вардар најдоброто од Македонија!

Секој град на републиката овие денови се радува и се спрема за роденденот на нашиот Вардар. Пораката се шири, пораката е јасна: МАКЕДОНИЈА ЗА ВАРДАР!

Прегледај го приврзокот 354355
Не е контрадикторно Македонија за Вардар, а сте се закревале од Скопје за да ги прошетате крпчињата?

Јадрото на групата е Скопје, меѓутоа историјата и реалноста е дека Македонија навива за Вардар..
Кажи ми шо е различно ова од тоа шо викат Бугарите дека не постојат Македонци дека се сите Бугари .

Добро бе нормални ли сте шо пишите ? Ај можи да пишите шо сакате , него уште потрагично е ова ако вервате !

Јас ти гарантирам дека Битола, Прилеп , Охрид , Кавардци и Струмица поќе го мразат Вардар од Шкендија .

Настрана од темата за "акцијата".
Моја омилена тема ми е кога зборуваме за минатото, односно во време кога настанувале навивачките групи. Не зборам пред тоа, оти пред тоа не 90%, 99% од македонците навивале за звезда партизан и чат пат некој за хрватите. Пример, Битола е направено најдолгото знаме на Партизан, во метра да не шпекулирам, ама над 100 и нешто беше. Илјадници оделе на нивни утакмици во Белград. За вардар фамата дека цела Македонија навива е настаната крајот на 80-тите кога и вардар беше јак и кога се раѓаше национализмот. Па и во тоа време, кога вардар играше против србите, истокот беше полн со луѓе од внатрешноста. И тогаш повеќе оделе за звезда и партизан него ли за вардар.
А кога станува збор за навивачки групи, Битола после тепачката 90-та на вардар-звезда е хард кор анти вардар и анти скопје. И до ден денес е така. На исто такво ниво и Прилеп беше расположението. Рибари имаат доаѓано со ударниот транспарент на утакмици на Пелистер. Иако мора да се кажи дека имало и за вардар шо навивале, но рибари навиваа за Пелистер. Исто така, со дресови имаат доаѓано и Паткари. Кавадарчани иако Лозари навиваа со Комити тој период, но уште од раните 90-ти имало на нашата трибина зелено бело знаме Кавадарци. Војводи со скопјани можеби и повеќе од нас беа закрвавени тој период, и тие доаѓале со нас на трибини. Вампири, како навивачка група тој период беше со нас со транспаренти на натпревари на Пелистер, иако имаше екипа Велес на запад.
Од ова испаѓа дека периодот кој вие го величите дека Македонија навивала за вардар, НЕ Е ТОЧЕН. Ова шо го пишам се непобитни факти. Со нас на трибини биле, ПРИЛЕП, ОХРИД, СТРУГА, КАВАДАРЦИ, ВЕЛЕС, ТЕТОВО. Останува тоа шо ви го трубиме цело време, дека евентуално комити можат да барат база на симпатизери само од источна Македонија.

После 15 страни муабет, паролите за следното дерби би изгледале вака:
Чкембари:
Дојдовте, се сликавте , побегнавте.
Ко веќе дојдовте бар кафе да пиевте,горко ќе ви бидеше.
Комити:
Битола и цела околија, ја фаќа вардарова еуфорија..
Пак ќе дојдеме роднини да видиме, низ широк сокак ќе поминеме.
P.S. Мала шала момци без провокации, да сте ми живи и здрави се утепав од читање :)

Дали стварно мислиш дека прикажвање на парола за Вардар во Битола не е курч или провокација, дали верваш во то или така ти рекоја? Не вредат поќе муабети, излишно е се. На се реплициравте само на еден пост се воздржавте.
I na moeto prasanj3
Ко за отворање на темава, еве две интересни теми кои сигурно ќе ги дискутираме во иднина :D

Првата, нашата прославата ќе биде голем тест за младото раководство на групата. Во групата сум познат како најголем песимист, али да опфатиме некои ситуации кои треба со време да се преземат мерки за да не се случат.
Едно е да правиш кореографии со луѓе кои редовно одат на утакници, друго е кога за прослава ќе ти дојде и шуто и рогато, пијано и дрогирано до недоглед :D
Јас не памтам да сме имале поголем настан, а да не настанала тепачка поради непочитување на редот на трибина, ради која после подгрупи прекинувале да доаѓаат, се правела лоша атмосфера итн.
Тешко е за контролирање толкава маса, особено што ќе има постари ликови што не дошле 20 години на трибина и уште мислат дека се оди на трибина за да глумиш кловн, да правиш циркузи, да не почитуваш некои што работеле со недели за се да биде во ред, само затпа што се помлади. И така настанува хаосот :D
Прославата во 2007 беше навивачки очобол, во поглед на навивање. Од тие што ќе дојдат, 90% не знаат нови песни, ќе треба само зига зага да се пее и некои стари досадни песни.
Вакви настани се убави само визуелно ради одлична бројка и пиротехника, другото не е привлечно, особено кога ни утакмицата нема резултатско значење.
Несомнено дека сите ќе уживаме дента (со дождов како во 2007, што баксузи ќе бевме :D), али за луѓето во организација осеќам дека ќе доживеат неколку нервни сломови со луѓето на трибина :D

Втората тема не' засега и нас и Чкембари.
Подемот на Алкалоид и целата багра вработени во фабриката, цели ракометни школи, екс минчо фановите, родителите на младонците, кои Кире ги плаќа да навиваат за неговиот тим.
Комити некако им ја отстапивме ракометната битка, место да ги рашамараме уште на првата утакмица, да знаат дека не може да навиваат против Вардар сред наша сала, оставивме да дојдат со 1000 карти земени од Кире. Не бев и јас на утакницата, џабе зборам, ама имало некои од неговата тајфа што се курчеле кон фановите на Вардар, реагирала и полицијата. Не отидов дека знаев дека ќе се изнервирам, ќе требаше да ги лежам цела младинска екипа :D Ко што порано не сум можел да не изреагирам кога некој од Скопје ми сере за Вардар, па сум влегувал во расправии со фанови на Металург, Работнички, ФК скопје (ова беше особено интересно :D). Ќе видите, за некое време, сите оние фанови што одеа на Металург, па на Вардар, што се за доброто на мак ракометот, ќе отидат кај нив и ќе биде комедија ако некогаш се вратиме да навиваме против Алкалоид. Ќе падне тепање, па ќе бидат скандали по медиуми итн.
Комити како група, многу лесно дозволуваме да го изгубиме ракометно Скопје со неодењето на утакмици, сепак не е сеедно да гракаат во празна сала и да ги имаат Комити орспротива.
Вака истите што доаѓаа на Вардар во Европа, сега ги гледаш плукаат по клубот на локални утакници со Пролет, Бутел (овие дури лани пееја и Пуши Вардар) или Алкалоид. Платеници или не, пак ќе правиме грешка да ни крадат потенцијални млади членови.
Уште поинтересно ќе биде кога Кирца ќе гостува во Битола. Како тргнала работата за некоја година може Алкалоид и Пелистер ќе се борат за титула. Кирца и Жиле има 5000 фанови да донесат, кога ќе им нагрнат Чкембари, ќе биде фешти. Па кога ќе му дадат пеколен дочек во Битола, па ќе плаче по медиуми, па ќе се направи поделба дали да се плука по таква легенда или не... :D
Mark my words, дека некогаш ќе дискутираме на темава.
Ко за отворање на темава, еве две интересни теми кои сигурно ќе ги дискутираме во иднина :D

Првата, нашата прославата ќе биде голем тест за младото раководство на групата. Во групата сум познат како најголем песимист, али да опфатиме некои ситуации кои треба со време да се преземат мерки за да не се случат.
Едно е да правиш кореографии со луѓе кои редовно одат на утакници, друго е кога за прослава ќе ти дојде и шуто и рогато, пијано и дрогирано до недоглед :D
Јас не памтам да сме имале поголем настан, а да не настанала тепачка поради непочитување на редот на трибина, ради која после подгрупи прекинувале да доаѓаат, се правела лоша атмосфера итн.
Тешко е за контролирање толкава маса, особено што ќе има постари ликови што не дошле 20 години на трибина и уште мислат дека се оди на трибина за да глумиш кловн, да правиш циркузи, да не почитуваш некои што работеле со недели за се да биде во ред, само затпа што се помлади. И така настанува хаосот :D
Прославата во 2007 беше навивачки очобол, во поглед на навивање. Од тие што ќе дојдат, 90% не знаат нови песни, ќе треба само зига зага да се пее и некои стари досадни песни.
Вакви настани се убави само визуелно ради одлична бројка и пиротехника, другото не е привлечно, особено кога ни утакмицата нема резултатско значење.
Несомнено дека сите ќе уживаме дента (со дождов како во 2007, што баксузи ќе бевме :D), али за луѓето во организација осеќам дека ќе доживеат неколку нервни сломови со луѓето на трибина :D

Втората тема не' засега и нас и Чкембари.
Подемот на Алкалоид и целата багра вработени во фабриката, цели ракометни школи, екс минчо фановите, родителите на младонците, кои Кире ги плаќа да навиваат за неговиот тим.
Комити некако им ја отстапивме ракометната битка, место да ги рашамараме уште на првата утакмица, да знаат дека не може да навиваат против Вардар сред наша сала, оставивме да дојдат со 1000 карти земени од Кире. Не бев и јас на утакницата, џабе зборам, ама имало некои од неговата тајфа што се курчеле кон фановите на Вардар, реагирала и полицијата. Не отидов дека знаев дека ќе се изнервирам, ќе требаше да ги лежам цела младинска екипа :D Ко што порано не сум можел да не изреагирам кога некој од Скопје ми сере за Вардар, па сум влегувал во расправии со фанови на Металург, Работнички, ФК скопје (ова беше особено интересно :D). Ќе видите, за некое време, сите оние фанови што одеа на Металург, па на Вардар, што се за доброто на мак ракометот, ќе отидат кај нив и ќе биде комедија ако некогаш се вратиме да навиваме против Алкалоид. Ќе падне тепање, па ќе бидат скандали по медиуми итн.
Комити како група, многу лесно дозволуваме да го изгубиме ракометно Скопје со неодењето на утакмици, сепак не е сеедно да гракаат во празна сала и да ги имаат Комити орспротива.
Вака истите што доаѓаа на Вардар во Европа, сега ги гледаш плукаат по клубот на локални утакници со Пролет, Бутел (овие дури лани пееја и Пуши Вардар) или Алкалоид. Платеници или не, пак ќе правиме грешка да ни крадат потенцијални млади членови.
Уште поинтересно ќе биде кога Кирца ќе гостува во Битола. Како тргнала работата за некоја година може Алкалоид и Пелистер ќе се борат за титула. Кирца и Жиле има 5000 фанови да донесат, кога ќе им нагрнат Чкембари, ќе биде фешти. Па кога ќе му дадат пеколен дочек во Битола, па ќе плаче по медиуми, па ќе се направи поделба дали да се плука по таква легенда или не... :D
Mark my words, дека некогаш ќе дискутираме на темава.
Se slozvam vo celost so tvojot post, okolu proslavata kako sho kaza teshko na vistinskite navivaci i tie luge so se vo organizacijata. Kolku vreme, trud, samozrtva imat daeno za seto da izgleda spektakularno i na kraj ke vi dojdat likoj so stapnuvat na tribina ednas godisno i ke mu se kurcat na mladite deca sho krv poplukale za grupata.
Ova e veke videno na derbi utakmici i kaj komiti i kaj ckembari. Zalosno....

Настрана од темата за "акцијата".
Моја омилена тема ми е кога зборуваме за минатото, односно во време кога настанувале навивачките групи. Не зборам пред тоа, оти пред тоа не 90%, 99% од македонците навивале за звезда партизан и чат пат некој за хрватите. Пример, Битола е направено најдолгото знаме на Партизан, во метра да не шпекулирам, ама над 100 и нешто беше. Илјадници оделе на нивни утакмици во Белград. За вардар фамата дека цела Македонија навива е настаната крајот на 80-тите кога и вардар беше јак и кога се раѓаше национализмот. Па и во тоа време, кога вардар играше против србите, истокот беше полн со луѓе од внатрешноста. И тогаш повеќе оделе за звезда и партизан него ли за вардар.
А кога станува збор за навивачки групи, Битола после тепачката 90-та на вардар-звезда е хард кор анти вардар и анти скопје. И до ден денес е така. На исто такво ниво и Прилеп беше расположението. Рибари имаат доаѓано со ударниот транспарент на утакмици на Пелистер. Иако мора да се кажи дека имало и за вардар шо навивале, но рибари навиваа за Пелистер. Исто така, со дресови имаат доаѓано и Паткари. Кавадарчани иако Лозари навиваа со Комити тој период, но уште од раните 90-ти имало на нашата трибина зелено бело знаме Кавадарци. Војводи со скопјани можеби и повеќе од нас беа закрвавени тој период, и тие доаѓале со нас на трибини. Вампири, како навивачка група тој период беше со нас со транспаренти на натпревари на Пелистер, иако имаше екипа Велес на запад.
Од ова испаѓа дека периодот кој вие го величите дека Македонија навивала за вардар, НЕ Е ТОЧЕН. Ова шо го пишам се непобитни факти. Со нас на трибини биле, ПРИЛЕП, ОХРИД, СТРУГА, КАВАДАРЦИ, ВЕЛЕС, ТЕТОВО. Останува тоа шо ви го трубиме цело време, дека евентуално комити можат да барат база на симпатизери само од источна Македонија.
Дај знамето да го видиме што викате дека ви било најголемо да видиме докази , јас како што знам Комити извадија тогаш најголемо рекордно знаме / корео на Вардар - Бордо на цел стар Запад 90 метри мислам должина

За градовите знам на слики на ограда имало кај нас од Куманово , Велес па и Битола , како тоа си кажа дека сите за Пелистер биле не ги лажи децава :) .

Комити уште во 90 год биле топ навивачка група за тие времиња , полн Запад , корео пиротехника Вардар силен , а кај бил Пелистер :)

202032-komiti-zapad-od-edno-drugo-nostalgichno-vreme.jpg

202066-komiti-zapad-od-edno-drugo-nostalgichno-vreme.jpg

Последно уредено:
Дај знамето да го видиме што викате дека ви било најголемо да видиме докази , јас како што знам Комити извадија тогаш најголемо рекордно знаме / корео на Вардар - Бордо на цел стар Запад 90 метри мислам должина

За градовите знам на слики на ограда имало кај нас од Куманово , Велес па и Битола , како тоа си кажа дека сите за Пелистер биле не ги лажи децава :)

Прегледај го приврзокот 354460

Прегледај го приврзокот 354461
Очигледно не знаете многу историја , а пишите овде монодрами.

Година 1977 , знаме долго 170 метри.

Screenshot_20200926_212712.jpg
Автоматски споено мислење:
FB_IMG_1549217549913.jpg

Дали сериозно го напиша ова? Македонија навивала за Вардар? То сега не е така кога екипите македонски се умрени, а не па да пишиш дека порано пред 30 год било така кога имало јака Победа, Пелистер, Тетекс, Беласица итн…срамота и гревота е.

Не знам шо си прајте илузии дека некој во Прилеп, Битола, Кавадарци, Струмица, Охрид и ред други го боли куро за Вардар и би се закренал од таму специјално за вас. Можи има такви ама на една рака да ги избројш. Како шо ви пишаја, вие можите да привлечите само луѓе од Берово, Делчево, Крива Паланка кај шо пиле не пеј, не па фудбал да има. За во други поголеми градови не постој теоретска шанса.
Комити ја отворија вратата за луѓе од секој град , тоа е многу битно ...
Ирелевантно е дали ке дојде некој од Прилеп , Кавадрци , Охрид....Пораката е испратена дека секој е добредојден , ако до сега некој не ни помислувал да го гледа Вардар само затоа што е од градот Битола или др. сега ке нема изговор , секој е добредојден , Вардар е македонски клуб , национална гордост , и немојте да ја заборавате Западна Македонија , на прославава ке има луѓе од Кичево , Гостивар , Дебар , Вевчани ....лично мои другари кои некогаш учеле или работеле во Скопје ми побараа карти .
Поздрав , фала ви за убавата дискусија од сабајле.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom