Се согласувам дека ова највеќе го правиме за мобилизација на самата група ради јубилејот , дали ке успееме да натераме некој да дојде од другите градови ке видиме .Друже со ова курчење во внатрешноста освен шо зголемивте омраза кон Вардар ништо не постигнавте.
Вие не можете да мобилизирате во Скопје , не па низ Македонија . Така да сте напрајле грешна проценка оти еден објаснуваше дека со ова ќе привлекле битолчанец , охриѓанец , прилепчанец , каварадчанец итн за Вардар .
Колку и да кажувате приказни со сликите низ тие градови ви е само курчење .
А реално можи да привлечете нови фанови во источна Македонија каде што немат спортски клубови т.е. можи имат ама се заглавени општински или трети лиги.
Значи да сумираме
1. Маркетингот ви е добар ама само за мобилизација кај вас.
2. Во погоре наведените градови само поќе омраза стекнавте.
3. Ако навистина сакате мобилизација други градови треба таргетот да ви се Пехчево, Делчево , Крива Паланка , Неготино , Демир Капија , Валандово итн.
4. Времето ќе покажи кој е во право.
Гледаш дека Комити беа низ цела Македонија а не само во Битола и Прилеп , јасно ми е дека сега некој да дојде да навива од Битола за Вардар е малце тешко , така да и јас мислам беше провокација повеќе ..
Па еве имаме членови од Велес , Штип , Неготино , Тетово , Крива Паланка дури и од Берово што значи колку толку успеавме да рашириме ...
Сепак Вардар е најголем клуб во Македонија по титули и највеќе навивачи има од цела држава вкупно ..
Вардар бил бренд од Југославија и затоа старите го сакале , а сега правиме повторно да стане бренд меѓу младите .
Ако си добро упатен верувам знаеш дека до 91 година луѓе од Битола оделе на Вардар имаше и транспарент на ограда се додека не се деси тепачката меѓу Скопјани и Битолчани на стариот Запад ..
Јас сакам да се направи да има Балканска лига во фудбал , бидејки реално гледано и во Србија и во Хрватска освен на дерби публика на обични утакмици е многу мала посетеност ...