Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744
Член од
22 јуни 2022
Мислења
946
Поени од реакции
1.218
Па зашто тогаш ги поддржувате одлуките од ретардираните западни повлијателни политичари?
Франција, УК, Германија сегашните нивни премиери, министри заедно немаат ментален капацитет ко Лавров.
Така е господине Рамбо, исток > запад, и у политичари и у све.

Како го опишуваш Лавров, или цимери сте биле у студентски, или негде на дебатни емисии сте кршеле копја.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Како и што си мислев Павливка е катастрофа за Русите исто, а можи и бетар од Бахмут. Професионална морнаричка војска си ја ебаа русите за глупости и нереални цели.
На двете страни катастрофално било, бројот на загуби на украинците бил поголем кај Павливка. Тешко морнаричка војска повеќето се ДНР кои се и најспособни за пробиви и руските мунгоси на чело на армијата ги жртвуваат. Подобро професионална морнаричка војска да загубат отколку овие од ДНР, се докажаа дека се далеку најспособни и покрај тоа што немаат модерно оружје. Далеку похрарби, поорганизирани и поспремни од таа професионална војска.
Автоматски споено мислење:

Русија има само уште 120 инскандер ракети и многу мало количество на артилериска муниција.

Во последниот тантрум русите испукаа околу 80 ракети во еден ден.
Чекај нели во април/мај снемаа ракети, како сега пак снемаа? Не ме терај да барам тука низ темава ама ти не убеди тогаш дека снемаа ракети.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.714
Поени од реакции
25.135
Kano, znaes neli deka vo Dekemvri drzavata plakja smetka na gas za site, raat da si pazarat lugjeto za Bozikj. A vgodina zamrznata cena. Da, oskapeno e, ama se izdrzuva. A i dopolnitelno ke ima razni transferi od drzavata kon narodot. Bazuki gi narekuvaat. Tuku ako vidam za hranata, seriozen del od proizvodite vekje pak pagjaat vo cenite. Pazarna ekonomija, jebiga.
del ti ke platis del drzavate de, sto e ustvari ti pak samo od danokot. poentata e deka na kraj pak plakas mnogu poveke od sto si platil lani ova vreme... i da, fino za tebe u ger ama jebi ga ne e samo ger eu. na drugi mesta nema bazuki
Автоматски споено мислење:

@kano отиде дур до Аустрелија,ама си останал сељак,џабе и е и на месец да се качиш селото од тебе не излегува.Кога немаш што да кажеш навредуваш...С.О.С.
citro jas glupite gi vikam glupi. ti si glup. ne e toa navreda, toa e fakt.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.466
Поени од реакции
18.472
И во врска со тоа што се појавија информации за Украинците да ослободуваат градови на левата страна од Дњепар, изгледа Русите се повлечени 20км од реката заради Украинската артилерија, тој дел бил понизок од десниот брег и затоа Украинците имаат предност во артилериски дуели.

Во моментот има Украински командоси на левиот брег и многу слабо Руска војска.

Така да тоа никој не го контролира, туку е сива зона.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.226
Поени од реакции
42.971
И во врска со тоа што се појавија информации за Украинците да ослободуваат градови на левата страна од Дњепар, изгледа Русите се повлечени 20км од реката заради Украинската артилерија, тој дел бил понизок од десниот брег и затоа Украинците имаат предност во артилериски дуели.

Во моментот има Украински командоси на левиот брег и многу слабо Руска војска.

Така да тоа никој не го контролира, туку е сива зона.
и што ако го контролираат? како ќе донесат засилување?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.714
Поени од реакции
25.135
Ама како последица на војната, ете ти сам кажа кои се победници во последната реченица. Јас нив ги рачунам победници.
[/QUOTE]

apsolutno. jas toa ne go sporam. aus i usa mame ebavaat ekonomski momentalno... happy times.

rusija ke lapne nesto teritorija nesto ke ja podobri ekonomijata so toa sto ke bide primorana da proizveduva nekoj raboti.

eu ke go ispusi od nekolku strani ama ke bidat "moralni" pobednici.

del od svetot sto raboti so rusite ke bide ok.

del ke bide sjeban radi toa sto gi slusa amerite i eu, del duri moze i da gladuva ili ko u mk da strada za greenje i struja vo 21vi vek lol...

ukraincite sekako naebuvaat. duri i da dobijat "sloboda" od rusite sto sekako nema, nema nisto od niv da ostane.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.466
Поени од реакции
18.472
Кина го намали увозот на руска нафта за неколку пати.

Увозот на руска нафта е понизок од пред 24 феруари.

Се разбира побарувачката на нафта во Кина е многу намалена.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.208
Поени од реакции
9.763
Русија има само уште 120 инскандер ракети и многу мало количество на артилериска муниција.

Што ќе прави таа нова војска не ми е јасно, 400000 стапа ќе треба да најдат, нема друго чаре.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Што ќе прави таа нова војска не ми е јасно, 400000 стапа ќе треба да најдат, нема друго чаре.
Си велам чек дали гугл ќе даде нешто за неговите инсајдерски информации дека немаат веќе ракети и ми излезе инфо дек моментално се активирани алармите низ поголем дел од територијата на Украина за воздушни напади. Русија моментално стрела со x-101 и други ракети. Од ту-95 и од бродови од црно море.

Веќе не ни планирам воопшто да читам што пишува, а не пак да проверувам. Да не беше жално, ќе беше смешно.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.466
Поени од реакции
18.472
И уште ова, за Лукашенко апслутно важи таа познатата, кога имаш ваков пријател не ти требаат непријатели.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.208
Поени од реакции
9.763
Си велам чек дали гугл ќе даде нешто за неговите инсајдерски информации дека немаат веќе ракети и ми излезе инфо дек моментално се активирани алармите низ поголем дел од територијата на Украина за воздушни напади. Русија моментално стрела со x-101 и други ракети. Од ту-95 и од бродови од црно море.

Веќе не ни планирам воопшто да читам што пишува, а не пак да проверувам. Да не беше жално, ќе беше смешно.
Многу од нив дркаат на тоа дека Русија нема воздушна надмоќ, а уствари воената доктрина им е таква да они имаат скоро неограничен број на ракети и затоа не се ослониле на авијација, во директен конфликт нормално.
Таа X 101 што ја спомна е уствари застарена ракета, затоа што имаат кинжал и веќе втора тура циркони стигаат до 2023 кои се ремек дело, најмалку деценија пред конкуренцијата.
За цела морнарица ќе им треба не повеќе од еден циркон по брод без разлика дали е носач на авиони или нешто друго.
X 101 имаа пред војнава преку 5000, што да правиме муабет за Точка и друго, зборам за стара техника која Русија ја демонтира у Украина моментално

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513

Дали успеа да преброиш колку има ракети и дронови во авионите што ти ги пратив?
Значи уште ден и пол и Русија ќе почне да се тепа со стапови?

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.810
Така е господине Рамбо, исток > запад, и у политичари и у све.

Како го опишуваш Лавров, или цимери сте биле у студентски, или негде на дебатни емисии сте кршеле копја.
Твоите истомисленици го испофалија, па прашав што тогаш ги следите западните лажови, ама изгледа сакате да ве лажат.

Верувал или не, со Лавров, воз и правевме на една твоја многу блиска женска особа, додека ти со твоите западни либерални фашисти мајмунски сипаници фаќавте.

Kajgana Shop

На врв Bottom