Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

Член од
30 октомври 2022
Мислења
493
Поени од реакции
1.365
Абе тие ги укинаа ангелите на Викторија Сикрет, па за ова.
Се се, ама кога некој ме убедува дека некој носорог од 150 кила, со мрсна коса и кожа, е поубав од капки како: Candice Swanepoel, Adriana Lima, Karlie Kloss, Ambrosio, Lais Ribeiro...ми доаѓа да му ја залепам една преку светила на лице место.
Наместо да гледаш лепотици, ќе гледаш тушници :sick:
Е па тие истите капки ги подржуваат ваквите фрикови, сега нека издржат.

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Значи жениве се изопрале по одење на депилации спа центри,оделе на фитнес,гладувале,само за да бидат избрани за најубава жена,за на крајот круната да им ја земи дебел црн маж,кој воопшто не се замарал?Кај е бе логиката во светов,се се мрдна.
Ти гарантирам дека транс жената едно милион пати повеќе се „замарала“ во споредба со депилирањето и чупањето на цис жените.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.483
Поени од реакции
4.317
И кој е тој мултипликатор што е различен во споредба со дискриминација по која било друга основа?
Пошто нели не може рака да се крева врз нив кутриете тие недопирливи. Не може да се критикува, не може да се заканува, не може да се преречат или одбијат. Буквално систем на касти.
Автоматски споено мислење:

Ти гарантирам дека транс жената едно милион пати повеќе се „замарала“ во споредба со депилирањето и чупањето на цис жените.
Оти не е жена, туку хируршки модифициран муж,

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Е па тие истите капки ги подржуваат ваквите фрикови, сега нека издржат.
Не, работата е дојдена до закани,страв или кеш, инаку не постои нормален во главата што може да го поддржи ова.
Ако се дигнеш и кажеш збор, ќе те уништат троловите, буквално се станати машинерија која е надвор од контрола.

Еве некој ќе те убеди дека овие моржови се како треба да изгледа женско тело:
Tess Holliday
1668355040129.png

HAYLEY HASSELHOFF

1668355112591.png

NYOME NICHOLAS-WILLIAMS
1668355179996.png

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Пошто нели не може рака да се крева врз нив кутриете тие недопирливи. Не може да се критикува, не може да се заканува, не може да се преречат или одбијат. Буквално систем на касти.
Ова важи за кој било родов идентитет, не само оној на транс луѓето. Дури и твојот родов идентитет е заштитен со тој закон.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Па нормално кога е маж, и му растат влакна како на врколак.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.483
Поени од реакции
4.317
Ова важи за кој било родов идентитет, не само оној на транс луѓето. Дури и твојот родов идентитет е заштитен со тој закон.
Не постои родов идентитет. Не постојат родови. Постои само ДНКА и раѓање и чудаци што не се согласувват т.е. кукаат како пизди за внимание и пари да бидат нешто што не се а мислат дека се. Згора на тоа, лицемерието е дека треба да имам „родов идентитет„ , истиот тој да бил заштитен и што не, додека фрлате дероготирни термини како цис, стрејт, бинарен итн. Ја сум НЕМОДИФИЦИРАН ВИСТИНСКОРОДЕН НОРМАЛЕН ЧОВЕК според ДНКА и БИОЛОГИЈА , а не нечие дело на фикција или експеримент во лабораторија. Ама нормално не може да се викам така оти тоа било деградирачки за сите чудаци нели.

И ја ќе ви кажам што е ова што го правите, ги третирате транџите и педерите и што не како надлуѓе, како уберменш, пошто они немаат два пола како луѓе, они се транзиенти битија -вонземјани што се супериорни во секој аспект од нормалните и треба да бидат третирани како божешства што одат на земјата. Активности што нормалните би го третирале како нормално(закани, тепачки, навреди итн) не смее да се осмели да се дешава отоа тоа било ЛГБТфобично и што не со цела азбука специјалните тие благословени биле гомн ата врз кои газат.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.948
Поени од реакции
34.302
Шокиран сум еј, познавањата за марксизам ти се полоши од Џордан Питерсон, спушти се малце од коњот.

Ама океј е, не ти замерувам кога можеше интелектуалец како Питерсон да се бори против тие така наречени Нео-Марксисти, што да очекувам од тебе :icon_lol: .

Малку контекст за другите, добар highlight од дебатата на Питерсон со Жижек, Питерсон квалитетно исшамаран од меме лик(sniff sniff) како Жижек на тема нео-марксизам или како што Ванлок го вика културниот марксизам :icon_lol:

Иначе по твоите сфаќања за марксизам, требало да го тагниш Шекспир, не мене
Еден reality check... Не те поканив да дискутираме марксизам пер се, туку она што денес го нарекуваат културен марксизам.

Не му го дадов јас називот културен марксизам, така го викаат. И не е дека името е несоодветно, но немам намера ни желба да влегувам во дебата за суштината на марксизмот. Те цитирав не затоа што се декларираш како „марксист“, туку затоа што по сопствено изјаснување го подржуваш елитистичкиот олигархиски систем на САД (што патем е иронично за некој што се смета за марксист, но нејсе). Тоа е истиот тој систем кој користи социјален инжинеринг за општествени промени и менување на општествените текови и културните вредности, и сето тоа со цел на контрола на популацијата во интерес на естаблишментот.

Тука ми беше поентата и можеби добро е што го постави клипот со Жижек и Питерсон. Жижек ја промашува поентата, пошто не е Питерсон тој кој го создал називот неомарксизам (културен марксизам, итн). Појди од тоа дека тие што ја буткаат агендата на социјален инжинеринг преку промовирање разни малцинства (меѓу кои и лгбтп), тие самите себе се нарекуваат левичари, марксисти, итн. Дали имаат право така да се нарекуваат тоа види со нив. За мене ако личи на патка, ако оди како патка, ако квака како патка, и ако несе јајца... Епа за мене тоа е патка. Ете им го почитувам правото за „самоидентификација“.

Ете и ти се декларираш како марксист. Ама го подржуваш олигархискиот систем на САД. Некомпатибилни се тие две работи, барем според моето скромно разбирање... И сега јас како да те насловувам, како марксист? Или како апологет на естаблишментот? Не се фаќај исклучиво за етикети и не наметнувај дикусии за етикети, дај гледај ја малку суштината на работите кои ти се посочуваат.

Жижек „меме лик“? :unsure:

Против што протестираше професорот Питерсон и за што го отпуштија од работа?

Последно уредено:

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Против што протестираше професорот Питерсон и за што го отпуштија од работа?
Заради непочитување и дискриминација врз одреден дел од неговите студенти, како што требаше. (Мислам дека самиот си даде отказ, не дека го отпуштија иако имаа секое право.)
Но сепак не го уапсија за тоа што викаа дека ќе го уапсат.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.483
Поени од реакции
4.317
Заради непочитување и дискриминација врз одреден дел од неговите студенти, како што требаше. (Мислам дека самиот си даде отказ, не дека го отпуштија иако имаа секое право.)
Не е дискриминација врз нешто што не постои

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.948
Поени од реакции
34.302
Не е дискриминација врз нешто што не постои
Замисли ако некој елоквентен како Питерсон, не успеал на Шеки да му објасни дека е во заблуда - нема ни ти, јас или било кој овде. Не дека Шеки го прател Питерсон што кажува, на Шеки едноставно во ехо комората му го кажале тоа што го повторува овде.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
493
Поени од реакции
1.365
Абе прајме муабет за убавина.Можит дебелиов е накљукан со разнознразни хормони,можда е на пат да му го скинат дикинсон ама како можиш да го споредиш со лепотицине околу него?И да си геј биди реален бар малку.Дај престаните со овај дебилизам шо го ширите.

Последно уредено:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Nekoj mu gi napisal shegite za Rusija, epten losicko no barem sekogas drsko :LOL:

Dave go gledav zivo godinava. U sred lgbtqidjshsqm infested, sin city Amsterdam, kade im ja plesna na site trans na domasen teren bese nesto besceneto!

Takvo samarenje gledav skoro od Joe Rogan na vasiot populare konzervativec Matt Walsh za gay marriage kade go fati u tesno so prosta logika, naucil od tolku UFC sto treba da pravis ako go imas neprijatelot u kjose

Kajgana Shop

На врв Bottom