Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    777
Што ќе прават понатакај ќе видиме, можеби навистина војската е во хаос, можеби сакаат да помисли некој дека се во хаос, времето ќе покаже.

Да читав сега така викаат Русите, ова било намерно повлекување Русија да изгледа слаба, за НАТО да се залета и да влези во конфликтот.

Да... Штом се повторуваш со @TheTrooper ти следуваат и истите одговори.
Но можеби не си видел, активна е дискусијата, со многу постови.

Повели прво најрелевантниот извадок а потоа и целите постови:

Мрско ми е да се убедувам вака ад носиум за веќе испроцесирани преџвакани работи, посебно не со такви како тебе. Јасно ми е дека или не си кадарен да се прашаш Cui bono, или па намерно не сакаш да рамислуваш и да анализираш кој ќарува од постоење на настани како тие во Буча, како тие во Купјанск, Лиман, Доњетск, итн, итн.

Некој што може да размислува, ќе се зачуди како е можно во гратче помало од Струмица два дена да не најдат на сред улица десетици масакрирани жители. Па прво украинската војска го чешлала градот за проверка од руски војници и техника, немало ни теоретски шанси да го прочешлаат градот а да не ги најдат убиените. Мислам ајде ти се молам. Се снимаат со телевизии со камермани/новинари како е ослободен градот, изјави даваат, а пар улици подоле има искасапени трупови кои никој не ги наоѓа цели два дена. Приказни за консументи на пропаганда, неспособни за размислување.

@TheTrooper во неколку наврати како ќе налетувам (ако не заборавам) ќе ти линкам примери за украински воени злосторства. Можеби ти ќе најдеш такви руски, во што се сомневам. Поентата на сето ова е да се расчисти која страна практикува вакви гомнарии.

Трупер, гледај сега вака... Здрав разум (не западна пропаганда) кажува дека руската страна не е таа што прави злосторства и масакри врз цивили. Ај да видиме. Марионетска власт донесена и контролирана од САД: Чек. При промената на власт 2014-та извршени еден куп злосторства врз руски цивили, меѓу кои и оние во Одеса со задавената со телефонски кабел бремена жена во административна зграда, запалена со живи луѓе а тие што скокаа дотепувани со бејзбол палки и смеење (мрско ми е да линкам слики и статии): Чек. Наци силеџии како енфорцери на фронт и надвор од фронт, ги тепаат/убиваат сите што сакаат да избегнат воена обврска, па и политички противници: Чек.
Толку за „модус операнди“ на украинската страна, односно поточно - нивните американски хендлери. Итн, итн, толку примери има да книга може да се напише.

Ма мрско ми е да се убедувам вака ад носиум за веќе испроцесирани преџвакани работи, посебно не со такви како тебе. Јасно ми е дека или не си кадарен да се прашаш Cui bono, или па намерно не сакаш да рамислуваш и да анализираш кој ќарува од постоење на настани како тие во Буча, како тие во Купјанск, Лиман, Доњетск, итн, итн.

Некој што може да размислува, ќе се зачуди како е можно во гратче помало од Струмица два дена да не најдат на сред улица десетици масакрирани жители. Па прво украинската војска го чешлала градот за проверка од руски војници и техника, немало ни теоретски шанси да го прочешлаат градот а да не ги најдат убиените. Мислам ајде ти се молам. Се снимаат со телевизии со камермани/новинари како е ослободен градот, изјави даваат, а пар улици подоле има искасапени трупови кои никој не ги наоѓа цели два дена. Приказни за консументи на пропаганда, неспособни за размислување.

Тогаш кога се дешаваше тоа во Буча, а според датумот секој може да види дали ТИ тогаш си бил овде на темава, ние што ги следиме работите јасно видовме која страна спречуваше меѓународна истрага во Буча, и што тогаш извести Амнести. Знаеме. А хартија трпи се, па сега што пишува и тоа е јасно.

Последно уредено:
Чекај сакаш да кажеш дека готово победа е ова за Украина?

Една вест ми остана врежана во глава од кога почнуваше окупацијата, Зеленски вечертта на 24ти му ѕвонел на Путин а овој не одговарал. Ми се чини дека на крај ситуацијата ќе биде обратна, Путин ќе го бара него но Зеленски нема да му дигне:)

Една вест ми остана врежана во глава од кога почнуваше окупацијата, Зеленски вечертта на 24ти му ѕвонел на Путин а овој не одговарал. Ми се чини дека на крај ситуацијата ќе биде обратна, Путин ќе го бара него но Зеленски нема да му дигне:)

И јас се согласувам, нема да има ни струја да користи телефон :D

IMG_20221112_231248.jpg

Colonelcassad

forwarded from INSIDE

3:34
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM

⚡️The second fragment of the video, in which the mobilized 173 battalions of the 120 troop brigade of Ukraine complain about their leadership, which threw them into battle without training and weapons.

(The video was not broken on purpose, we received
two fragments )

Without training, they were driven here, we were understaffed, who are kept here for more than 100 days, who are already exhausted, demoralized. Not having normal weapons, radio equipment, elementary evacuation vehicles, there is no qualified physician in any unit . People do not know how to use weapons, except for the AK-74, with which they let us go to the front against tanks, artillery, aviation ... We have a lot of missing people, no one deals with them, three hundred, two hundred ... We are constantly intimidated, threatened, threatened with prisons. We repair cars ourselves at our own expense. Nothing is given, everything is stolen, corruption flourishes... We are allowed to be cannon fodder, and then they put us in the very asses.

Khokhols began to understand who they are for the Kyiv regime.

Јаооооо пак се појави?

И Дугин се откажа од Путин, леле леле. Препорачува употреба на тактичко нуклеарно оружје. Дали е ова крајот на Путин? Еди, тенеке, остали? Дали имате некое инфо?

„Нашиот последен ресурс е идеологијата. Само руската идеја може да не спаси. Само таа. Техничките средства повеќе не се доволни за победа во војната. Руската идеологија има одговорност да ги заштити руските градови како Херсон, Доњецк и Симферопол“, рече Дугин, додавајќи дека поразот на Русија во војната може да доведе до „нуклеарен армагедон“.

Како што вели тој, тоа што Западот ќе го бара од Русија не може да биде прифатливо за Москва.

„Значи, она што останува е тактичко нуклеарно оружје или стратешко нуклеарно оружје. Тоа е – крајот“, апокалиптично заклучува разочараниот идеолог на Путин, Дугин.

Интересно е што Дугин ја отстранува секоја одговорност за повлекувањето од Херсон од генералот Сергеј Суровикин, бидејќи, како што вели, „тој е одговорен само за техничката страна на бојното поле и не е одговорен за политичките одлуки“.

Затоа, Дугин смета дека напуштањето на Херсон е политичка, а не воена одлука.

Друже тркало си, суверена држава била Украина ај не влагај од блам у блам. Украина не одлучува за себе од 2014, САД им диктираат што да прават и како да прават, обична вазалска курва им станаа на јенките. Знаеш ли што ќе се десеше ако во Мексико влезеа Руски војници и правеа воени вежби? САД сто пати полошо ќе ги масакрираше со бомбардирања отколку тоа што го прават Русите моментално во Украина. Читни малце за Монровата доктрина и не рипај ко прле пред магаре. Малку им е и ова на Украинциве што го доживуваат во моментов, појако треба да им се удри.
Абе даб, штотуку верглаш. Ти реков, и Украина и Мексико имаат право што сакаат да прават. Ако одлучи Мексико да се ориентира кон Русија, никој ме смее да му забрани, а особено да му влези со војска и да ги убива поради тоа.

Абе даб, штотуку верглаш. Ти реков, и Украина и Мексико имаат право што сакаат да прават. Ако одлучи Мексико да се ориентира кон Русија, никој ме смее да му забрани, а особено да му влези со војска и да ги убива поради тоа.
Да да, мисли си дека така ќе биде тиквар еден низаеден.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom