Е тука ми те чекав, да така е, и не го измислив јас тоа, туку вие.
Ти славиш луѓе кои не се повеќе дел од твојата историја, и држава. Ти си дел од држава која е дефинирана на 1ви Август 2017та година и турен темелник на 17ти Јуни 2018та, а тогаш ви беше битен само кеш, овие луѓе не ги мававте ни од левото маде. Тогаш беше муабетот дека ние небањатите треба да заборавиме на историјата, да живееме во сегашноста и за иднината. Нели тогаш ви требаше КЕШ и ефтини кредити од ЕУ. Нели беа слатки парињата од чика Сорос?
Епа пријателе затоа веќе не рецкам никој, после овие датуми за мене е завршена било каква историја.
Ако вас ве интересира само кеш, и мене ме интересира само кеш. Ако јас сум можел да минам низ пекол и да одат по потешкиот пат цел мој живот, ич не ме заболе кога некој ми се правда оти зел Татарски пасош заради што му било тешко. Не, пак било поради КЕШ И КОМФОРТ!
Ако одиме троа поназад, не толку далеку во 2001ва, додека ги собираа нашите да ја бранат Западна, некој правеше КЕШ.
Уште незавршена војната, истите тие кои беа „жртви“ почнаа да продаваат имоти на шипурките поради ШТО ПЛАЌАЛЕ ПОВЕЌЕ КЕШ!
Епа стариот беше будала што одеше да лежи во рововите, ние бевме ненормални што во наш крај ги палевме џамиите, ама затоа сега читам по темиве дека Тетовчани имале прекрасна соработка и соживот со милите браќа.
Еве прашај го Игорче
@Staufer колку ниви шитнале тој или негови роднини на шипурките?
Еве прашај ги овие од Западна колку герилски акции направија, или колку силно се бореа за своите имоти? (нека погледнат што прават дечките од ДНР и ЛНР).
Додатно, на темата имаш воени лица кои сега се стратези пар екселанс, прават стратегии во 5 минути, а тогаш не можеа да освојат едно село и потпишаа капитулација. Ако се толку добри стратези, а потпишале капитулација, дали е тоа за на воен суд, и предавство на својата држава?
Исто и за братска Украина, нели муабетот беше дека ни даде оружје, а ете сега излегува дека ни шитнале расходовано оружје за пари, значи пак КЕШ, не станувало збор за никакво сожалување и братство.
Исто не гледам ни реципроцитет за војните кои беа предизвикани од нашите господари САД, ама јбг молчите оти ви даваат КЕШ!
Пред да ме осудувате мене, и да ми кажувате што и кого да почитувам, оди да проверите колку цивили загинаа во Либија, Југославија, Панама, Ирак, Авганистан и тн.
Еве ти листа и пребарувај бројки:
Е затоа мили мои ви трубам дека се тотално небитни, пред не толку многу време вие одлучивте за сите нас дека забораваме на сите вредности, историја, и ќе го бркаме кешот, а јас како човек што ги почитува законите само се придржувам на правилата на игра.