Авантурист е по природа. Се бори со мечки, џудо, воли све што воле млади. Башка мислам дека ние десничарите бевме изгорени за една ваква мини војна за да си ги нахраниме егата. Сеа што не исплескаа бумериве украински не исплескаа, јебига. Остануваме во надеж на евентуален преврат или најлошо да не се деси распад на нашата идеолошка татковина.Сеуште не е јасно со каква цел воопшто Путин влезе во ваква авантура. И онака го имаа Крим и поголем дел од Доњецк и Луганск уште од 2014 односно истото кое го имаат и сега плус Мариупољ. Што им требаше ова?
Веќе во минус е влезен.Кога напредува Украина, доларот паѓа. Кога напредува Русија, доларот расте. Од кога најавија повлекување Русите, па до сега, доларот е потоп.
Ти се сеќаваш кога руските војници убиваат цивили кои не глумат лудило/радост?се сеќавате кога ги пречекуваа вака руските војници?Український Наступ | #УкрТг ∆
«Наші? Наші!» Сльози, квіти. Новотјагинка в Херсонськіј області зустрічає ЗСУ і палить росіјські ганчірки.t.me
ни јас не се сеќавам
Остануваат уште 100.000 камикази од С. Кореа туку до кај се?
Како беше она, едвај чекаат да ги ослободат ида се приклучат кон русија. Замисли кои пациенти сте.Ти се сеќаваш кога руските војници убиваат цивили кои не глумат лудило/радост?
Ниту јас не се сеќавам.
Ова е од псај-оп операцијата во Буча за која никогаш не дозволија меѓународната заедница да направи увид, па дури и еден Амнести Интернешионал кажа дека е местенка?вој рибаров пола слики ги има утнато, ама врв ми е дека за минофрлачка муниција ставил тенковско подкалибарно зрно....мајко мила....
јас се сеќавам, а ако тебе не те служи меморијата, еве потсети се
Прегледај го приврзокот 352898
Друже чисто процедурално... знаеш ли каде најмногу емигрираат Хрватите, Србите, Македонците...?Излез на Црно Море е 10 пати побитно од тие што ќе загинат.
Украинците не го имаат решено проблемот, не е ова Србија па да седи мирна, туку држава која нема да ги остави на мир и после децении војување.
Ако мислиш дека ќе се повлечат после изгубен град тогаш не гледам зошто би дискутирале.
Хрватите се во бетер гомна од нас, додека бев во Европа таму патував неколку пати во годината и имам апла блиски релации со нив. Откако влегоа во ЕУ државата им се испразни преку ноќ од способниот кадар, бидејќи се троа поголеми имаат уште нешто останато, али е и таму кубурење.
Проблемот на Србија, Македонија и Хрватска не е да се етнички чисти, туку тоа што ќе останат чисти како територии, тоа што вредеше си замина.
Истото ја чека и Украина, досега имаат отселени преку 10 милиони, спореди го тоа со 100 000 загинати/повредени од другата страна, за таков сооднос вреди да не им се мрднат од државата со години.
Ништо не решиле, инаку те лажат тие роднините дека не се осетило и таму. Кириите еве ги летнаа и тука, во маркетите цените се нагоре, а тие што живеат од плата не се мрднати со години. Горе-доле е истото и во САД, другар со кој израснав е таму веќе 8 години, и таму бизнисите се на тенок конец, секојдневно затвораат се повеќе и повеќе фирми.
Автоматски споено мислење:
Поради што не би имала луксуз?