- Член од
- 28 август 2013
- Мислења
- 4.388
- Поени од реакции
- 13.354
Влезе ли украинската војска во херсон или уште чека? Некако премногу официјално, како да ги молат да влезат
Се игра некоја игра а братми? Дај на трето бокалче сум у кафана ми љути душава после ова денес. Кажи ми некое гледиште оптимистично за нашата способна црвена армија.Влезе ли украинската војска во херсон или уште чека? Некако премногу официјално, како да ги молат да влезат
Ќе им ги вратат заедно со тој од КримКлучевите од Херсон ќе им ги вратат ?
Црвен тепих поставуваат и уништеното фашистичко оружје како артефакт.. Се чека Зеленски да слета да почне церемонијатаВлезе ли украинската војска во херсон или уште чека? Некако премногу официјално, како да ги молат да влезат
Ништо Тенеке, не успеаја Крим да го освојат за две недели како што викаа, па сега се перчат со Керсон.
сигурноштом тоа го најавиле сега најверојатно најголем дел е повлечена, сигурно нема да најавуваат повлекување унапред.
зависи, може оставаат простор нешто и да се одстапи, денес утепан главниот од Херсон што туркал и Херсон да биде во РФ...Путин ја крена летвичката кога ги анектираше четирите области и ги направи дел од Руската Федерација. Секое територијално отстапување од тие четири области во корист на Украина е капитулација на Русија.
Нека заврши периодов, па ќе видиме што е играта. Онака јавно пред публика најавување за повлекување од Керсон е малце смешно Ми изгледа на фанфари. Па сега излегоа и Пригозин и Кадиров, да ја правдаат одлуката, што е сосема обратно од праксата што до сега ја гледавме.Имаме дискутирано со Јамајка околу тоа. Ваљда сега му се разјаснило.
Добро тешење ќе ти бидат шегиве со Крим, ако стварно се повлечат од КерсонНишто Тенеке, не успеаја Крим да го освојат за две недели како што викаа, па сега се перчат со Керсон.
Ехе како ќе го продадат тоа дома.. Они изгледаат како аматери одамна, па не дека некој смени мислењедо сеа.Тоа требало да им биде јасно пред да го прогласат Херсон за дел од Руската Федерација. Практично би значело губење на главен град на Руска провинција. Како ќе го продадат тоа дома а да не изгледаат како аматери, не знам.
А да не правиме муабет како ќе влијае тоа на сите напори за мобилизација и доброволци.
Не ми е тешење, разочаран сум. Шефот ми гарантираше дека ќе го освојат Крим за две недели. А испадна само Керсон.Добро тешење ќе ти бидат шегиве со Крим, ако стварно се повлечат од Керсон
Како си тргнал со прогнозиве, пази да не ти излезе шегава низ нос.Не ми е тешење, разочаран сум. Шефот ми гарантираше дека ќе го освојат Крим за две недели. А испадна само Керсон.