Летно сметање на времето (Daylight Saving)

• Креатор на темата Креатор на темата dace@mkd
  • Време на започнување Време на започнување
А) Освен ако не го трошиш времето во патување саат ипол можеш да ми го пушиш
Б) За инает на нашите штеточини од опкружение на исток и југ..
Пошто тебе побитен ти е компфорот ти си или од слаб карактер-забушант или си предавник/шпион, па пак може да ми го пушиш.
Човеку забега
Предавник ме прави тоа што сакам денот да трае подолго? Автоматски ке бидеме и попродуктивни али ај ке испоцрка Ју генерацијата па ке се смени у летно кога тогаш :D

шо му фали, вака живееме отсекогаш. Порано не ни имало летно сметање на времето него ова зимското било станардно.

Не јадете гомна и не тропајте глупости.
Глупи ли сте, па не глеате у кои меридијани сме?
попогрешно здравје, ние сме најисточните CET

Па, да во најсоодветна зона сме. Бар според меридијаните. Освен, ако не креираме МК зона која ќе е ГМТ +30мин.

Па, да во најсоодветна зона сме. Бар според меридијаните. Освен, ако не креираме МК зона која ќе е ГМТ +30мин.
Иста зона сме со Галиција.
Ние треба да бидеме со Грција и Бугарија.

Zaebite zoni i meridijani...jas, a i drugite zeni, koga ke dojdeme doma od rabota, veke e mrka temnica i..i ne ni se pravi rucek za utre, tolku ni e toa macno, direkt u krevet ni se odi a ne rucek vo temnica da pravime.
bezveze e neli.

Галиција е иста зона со нас, а не обратно. Она е надвор од временска а не ние. Исто така велепредаство.

Да, во иста зона сме со Галиција, ама они се "изместени" над 2 саати од локалното време, не ние. Тоа е до нив. За нас ГТМ+1 е баш таман.

шо му фали, вака живееме отсекогаш. Порано не ни имало летно сметање на времето него ова зимското било станардно.
Ne znam, neka kazat postarite. Bas prosla nedela edna koleska mi kazuvase deka Jugoslavija bila samo pod letno smetanje na vremeto. Ke go zemam so rezerva so ogled deka e kazano od koleska :cautious:

Mene zimoto mi e haos, od doma ne mi se izleguva, kako pomal morav, i mozev da kompenziram so nekoi raboti, sea veke ne me lici.

Ne znam, neka kazat postarite. Bas prosla nedela edna koleska mi kazuvase deka Jugoslavija bila samo pod letno smetanje na vremeto. Ke go zemam so rezerva so ogled deka e kazano od koleska :cautious:

не знам и ја да тврдам, али моиве викаат дека ова летно сметање е уведено некаде осумдесети или деведесети.

Зимското е воведено во 80ти не летно.

врска немаш стеф.

Во Македонија, како дел од СФРЈ, летното сметање на времето се користи од 1983 г., а од 1996 г. е регулирано со Законот за сметање на времето

врска немаш стеф.

Во Македонија, како дел од СФРЈ, летното сметање на времето се користи од 1983 г., а од 1996 г. е регулирано со Законот за сметање на времето
Лелеле Зимско сметање во Јуни...како живееле тогаш.

Мрак е и во западна Европа после 4 часот и покрај враќањето на часовникот.

Глупо е да влеземе во временска зона различна од западна Европа повеќе од економски аспект. Шлеперите од МК за западна европа и обратно треба да стигнат во прецизен тајминг, без заебанции со саат сметање пред и после.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom