Политиките на Бугарија кон Македонија

Член од
17 декември 2012
Мислења
272
Поени од реакции
182
Малоумни ли сте, глупи ли сте, неписмени ли сте или сте САМО Б'лгари, што значи дека во својата суштина ги обединувате сите три претходни епитета?
Не. Признавање нациjа замислена од комунисти пред 100 години и имплементирана од срби после тоа уопшто не ни е приоритет.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.481
Поени од реакции
4.308
Не. Признавање нациjа замислена од комунисти пред 100 години и имплементирана од срби после тоа уопшто не ни е приоритет.
Do pray tell дека заборавате дека вие од шваби сте измислени?
По специфично австрија .

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.398
Поени од реакции
9.005
Дај напиши вие од кого сте замислени и какви сте, за да земеме пример од вас како треба.

Член од
20 септември 2021
Мислења
172
Поени од реакции
180
Дај напиши вие од кого сте замислени и какви сте, за да земеме пример од вас како треба.

Ја ќе ти кажам да не чекаш, тие се некоја конмбинација на Турско-монголско, татарско и добар процент давај газ наше племе. Иначе ако враќаме назад во историјата првиот Бугаристанец е синот на Адам и Ева и дефакто цел свет е Бугарски. Исто така во Бугаристан е позната Дарвиновата теорија според која првиот човеколики мајмун бил Бугар. Познати се и по првата колонија на Марс, каде живеат потомци на синот на Адам и Ева, колонија што се вика Еир Татар во чест на Кубрат, Аспарух, Тервел и другите татарски херои.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Член од
20 септември 2021
Мислења
172
Поени од реакции
180
Меѓудругото некој наш во Пловдив ќе отварал нов клуб, само да се множат така. Сега ”браќава” од истоков, кој знае што ќе мислат. Секогаш сум се чудел зш Израел го почитувам толку многу. Подсвесно оти многу личиме ко нив само во едно нешто, сите околу нас не мразат и не сакаат да постоиме ( ајде Србите се исклучок). Сега во се друго Израел жива сила не ебав… и сите можат да им се фатат. Е ние да станиме барем 50% Израел ќе бидам среќен.

Не пишувам овде затоа што е бесмислено, но не можам да се воздржам - ваква глупост ретко се гледа. И јас би можел да пишувам, како некој дешифрирал натписи на македонски јазик од пред 200.000 години...но тоа би било навреда за мојата интелигенција пред се.
Види сега никој не те повика да ми пишеш. Од кај излезе и овој или штипјанецон или спас имаат 2 профили. Не ме интересира што мислиш, што сакаш, дали си умен, дали си глуп. НЕ МИ РЕПЛИЦИРАЈ, не комуницирам со животни

Последно уредено:
Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Меѓудругото некој наш во Пловдив ќе отварал нов клуб, само да се множат така. Сега ”браќава” од истоков, кој знае што ќе мислат. Секогаш сум се чудел зш Израел го почитувам толку многу. Подсвесно оти многу личиме ко нив само во едно нешто, сите околу нас не мразат и не сакаат да постоиме ( ајде Србите се исклучок). Сега во се друго Израел жива сила не ебав… и сите можат да им се фатат. Е ние да станиме барем 50% Израел ќе бидам среќен.
Само што разликата помеѓу нас и нив е дека ние не сме направиле геноцид и не сме украле ничија територија за да нè мразат. Соседите нè мразат затоа што сме си посебен неутрален народ кој им ,,зазема" територија за која се крвожедни со векови. И поради тоа нè мразат, а некои нè сметаат за нивни. А ситуацијата во Израел е поинаква, Израелци им земаат вековна територија на Палестинци (не дека немало Евреи таму, но мнозинство се Палестинци), им вршат геноцид и пополека ги чистат од Палестина.

Член од
20 септември 2021
Мислења
172
Поени од реакции
180
Само што разликата помеѓу нас и нив е дека ние не сме направиле геноцид и не сме украле ничија територија за да нè мразат. Соседите нè мразат затоа што сме си посебен неутрален народ кој им ,,зазема" територија за која се крвожедни со векови. И поради тоа нè мразат, а некои нè сметаат за нивни. А ситуацијата во Израел е поинаква, Израелци им земаат вековна територија на Палестинци (не дека немало Евреи таму, но мнозинство се Палестинци), им вршат геноцид и пополека ги чистат од Палестина.
Да де ја не викам дека се невини, не викам дека причината е иста ама ситуација е мнооогу слична. Нас скоро сите а нив сите ги мразат. Сега сакам да станиме ко нив да можат само да ни се фатат.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Јас сум од Пловдив, имам 52 години и никогаш не сум сретнал или слушнал некој овде да е Македонец.
Да сум на твое место, попрво би се срамел од тоа како двајца 80-годишни старци во приватна гаража основаат македонски клуб. Ова е повеќе пародија отколку клуб кој има врска со културата..... со ракија е поверојатно.:D
Имајте убава вечер.
Ако си Б'лгарин, тогаш не си слушнал. Факт е дека во Пиринска има многу Македонци, сигурно се преку 200 000. Голем дел од нив не им дозволувате ни за Македонци да се изјаснат, а камоли клубови да отворат. За жал, успешна асимилација се врши во Пиринска.

Член од
20 септември 2021
Мислења
172
Поени од реакции
180
Јас сум од Пловдив, имам 52 години и никогаш не сум сретнал или слушнал некој овде да е Македонец.
Да сум на твое место, попрво би се срамел од тоа како двајца 80-годишни старци во приватна гаража основаат македонски клуб. Ова е повеќе пародија отколку клуб кој има врска со културата..... со ракија е поверојатно.:D
Имајте убава вечер.
Фала за убавата вечер мали, стварно се надевам да не те видам на форумов. Ќе има во некое Крумово до Плд, за Пловдив и ја не знаев ама ете има.

Ако си Б'лгарин, тогаш не си слушнал. Факт е дека во Пиринска има многу Македонци, сигурно се преку 200 000. Голем дел од нив не им дозволувате ни за Македонци да се изјаснат, а камоли клубови да отворат. За жал, успешна асимилација се врши во Пиринска.
Види сега старите ги боли к.. ништо не можат да им направат. Ама нивните деца што се и тие се Македонци. Ама сите се млади работат и ако се кажат обратно од официалната Бг политика дека Македонци не постојат, може да им се случат притисоци, отпуштања од работа. Иако ако ги прашаш животниве тука што киснат на форумов ќе кажат дека се лулка на демократијата, бисер на Балканот, цвеќе во бавчата :)

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.398
Поени од реакции
9.005
Имајте убава вечер.
A што си слушнал, дека се Бугари, кои биле туркиски народ, зборувале туркиски јазик и генетски и антрополошки биле како останатите централноазиски Турци?

Кој ви го испра толку мозокот, па се гордеете кога ќе кажете дека носите име на туркиско племе, со кое ама баш ништо немате заедничко?

Дали Марин Дринов, за кого и Мехмед Паша Соколовиќ бил Бугарин?

Еве повели на темава, детално е обработена целата проблематика од историска, лингвистичка, генетска и антрополошка страна со факти и извори:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.917
Поени од реакции
5.052
Се согласувам; Вогларскиот приоротет треба да биде осознавањето на своето историско потекло, а не занимавањето со нече туѓо, особено не со Македонското, кое предничи пред Волгарското со милениуми...

Член од
20 септември 2021
Мислења
172
Поени од реакции
180
A што си слушнал, дека се Бугари, кои биле туркиски народ, зборувале туркиски јазик и генетски и антрополошки биле како останатите централноазиски Турци?

Кој ви го испра толку мозокот, па се гордеете кога ќе кажете дека носите име на туркиско племе, со кое ама баш ништо немате заедничко?

Дали Марин Дринов, за кого и Мехмед Паша Соколовиќ бил Бугарин?

Еве повели на темава, детално е обработена целата проблематика од историска, лингвистичка, генетска и антрополошка страна со факти и извори:

Марин Дринов хаха, па пола Бугари им се така, некој ги слушнал дека демек кажале дека се Бугари. Па пола бг пасоши што ги имаат дадено се на основа дека пример дедо ти бил на одмор Бугарија пред 50 години. Ваѓаш потврда од хотелот и оп Бг пасош :) За Марин Дринов замисли уште тогаш каква фантазија чоече, нема промена и денес, не знам што комплекс е овој, место да се трудат во спорт нешто да направат нешто да извадат да ги запознат во светов, тие со историја и фантазии и фалсификати од секогаш се занимавале.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.917
Поени од реакции
5.052
...а ако навистина не си слушнал, тоа значи дека имаш проблем...од здравствена природа.

Лесно е совладлив-отвораш уши, отвораш очи, отвораш разум (најбитното!) и оп-ете ги Македонците и во Пиринска, и во Вардарска и во Беломорска Македонија.

Имај добро здравје...и слушај почесто.

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Да речеме дека се согласувам со ова што го пиша. Има вистина во тоа дека и Македонија, но и постоењето на други сега независни држави од поранешната СФРЈ се директна консеквенца на создавањето и уништувањето на Југославија, комунистичка, кралска, или било каква. Пред 1918 имало само Србија, Црна Гора, Бугарија, Грција, Отоманска Империја. Реално се друго е новокомпонирано. Постоењето на Македонија, Хрватска, БиХ, Словенија, Косово, и Албанија се резултат на геополитички настани од добиени и изгубени војни.

Секоја нација има некаков почеток и се заснова на некаков проект и идеологија, а секоја идеологија е пред се замисла. Тоа што Македонија е основана како резултат на вашиот неуспех во претходниот век да ја задржите оваа територија, за тоа не ти се криви луѓето што сега живеат таму. Оваа држава и народ постојат, а вие сте криви за тоа, не се Македонците. Југославија се распадна, 91 Македонија ви ги рашири нозете, имавте шанса нешто што за вас беше трајно изгубено да го вратите назад, ја оплескавте. Сега им е редот на Албанците, они ќе ебат, вие ќе гледате.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.917
Поени од реакции
5.052
Чоеков е умен мноогу му тече мозок од што има премногу, абе изгубен некој е педофил по интернетиве кисни. Бара млади девојчиња и во меѓувреме соли памет по форуми.
Постои една сорта луѓе која го слуша само она кое сака да го слушне, во случајот, тоа е непостоењето на Македонците во Пиринска, иако нивното постоење е очигледно, но потискано од безмалку сите владејачки гарнитури во Волгарија, во преходните децении, по ВСВ.

Истата таа сорта луѓе, преку Волгарскиот образовен систем, со децении е индоктринирана со учењето за Бугарската припадност и потекло од Македонците и таквата „испраност„ на разумот е тешко надминлива, ама предизвикува трајно слепило дури и при здрави очи...

Kajgana Shop

На врв Bottom