Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
E ubo de.
E aj sega stavi termometar na usis ,i termometar na izduf,a pritoa informiraj ne so kolku m3 protok na vozdh,pa da go vidime i COP faktor na amberot.
Pa mozi taka ke ne ubedis da vidime sto mozi ambertot.
Mozi ke go smenime mislenjeto.
Dajte dokazi.
Eve jas ke ti veruvam ama daj nekoj dokaz,a ne pausalni izjavi.
Druze, slusaj/citaj vaka, ne me zamaraj so bezvredni raboti, eden den sloboden jas ke sum staval meraci/ne 1 tuku 2 pa brzina izduv... bla/bla....
Ti citas gledas deka klimata od 00 do sega 14, 30h,potrosila 3,3kwh podeligi so 14casa,i ke vidis prosek temperaturata ja gledas 23° i neme davi veke, ne pisuvav namerno bidejki kako i site ostanati vo Mk, za vlakno ke se fajkate, a nemam ni vreme ni nervi,
Sakas od evn ke ti pustam ovaa god, kolku sum plajkal pa presmetaj si kop/mop/op i sto sakas dr, Ok?

Druze, slusaj/citaj vaka, ne me zamaraj so bezvredni raboti, eden den sloboden jas ke sum staval meraci/ne 1 tuku 2 pa brzina izduv... bla/bla....
Ti citas gledas deka klimata od 00 do sega 14, 30h,potrosila 3,3kwh podeligi so 14casa,i ke vidis prosek temperaturata ja gledas 23° i neme davi veke, ne pisuvav namerno bidejki kako i site ostanati vo Mk, za vlakno ke se fajkate, a nemam ni vreme ni nervi,
Sakas od evn ke ti pustam ovaa god, kolku sum plajkal pa presmetaj si kop/mop/op i sto sakas dr, Ok?
Она што ти овде манипулираш е времето на работа на твојата клима..
1.-Кај тебе вкупното време на работа на климата е 3 до 3.5часа а остатокот била изгасната и со часови не се палела.. 14.3часа /3.5часа ќе испадне како да на секои 4.4часа работела 1час
-Кај мене во 70м2 од 00.00 часот вчера до 13часот денеска 4.7kw тоа ти е во просек по 360w..и тоа со 13часа непрекидна работа на
2.-Комфорот греење и удобност кај тебе 2..
Кај мене комфор на греење и удобност 5
3.И сеа кажи искрено кога ќе ја наместиш климата на 23с за колку време по гасење на климата температурата на подот и собата се намалува од 23степени ..и на колку степени ..и за колку време..
Барем до толку си писмен да разбереш..
Еве јас ќе ти одговорам ..Веднаш паѓа температурата на подот ..
И сеа од што си задоволен со Амберов ..Со тоа што ја плати поскапо од Јапонските клими со модулација и со кои имаш одлично комфорно греење..
Или со тоа што имам грее и се најдобри..
Автоматски споено мислење:

Еве и да не испадне правам спин ..
Нека трошела и по 500w во 30м2 а тоа значи оти од 14.5часа климата вкупно активно ти работела 6.3часа
14.5/6.3=2.3часа
Што значи климата ти се палела на секои 2.3часа просечно..

Последно уредено:
Офф комлекси комплекси....
Се кладиш у гајба пиво дека без гасење му е работена 14,5часа ?
Ке изгубиш :lolzz:
Еве кај мене за 17часа 4,03кв, просекот е видлив од сликите во атач :)
Screenshot_2022-11-06-17-01-29-526_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg

IMG_20221106_170317.jpg

Упс и со 140в работе :)

Screenshot_2022-11-06-17-02-30-853_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg
Screenshot_2022-11-06-17-01-44-597_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg

Attachments

• Screenshot_2022-11-06-17-01-58-962_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg
    Screenshot_2022-11-06-17-01-58-962_cn.com.broadlink.econtrol.international.jpg
    295,8 KB · Прегледи: 10
1.-Кај тебе вкупното време на работа на климата е 3 до 3.5часа а остатокот била изгасната и со часови не се палела.. 14.3часа /3.5часа ќе испадне како да на секои 4.4часа работела 1час
-Кај мене во 70м2 од 00.00 часот вчера до 13часот денеска 4.7kw тоа ти е во просек по 360w..и тоа со 13часа непрекидна работа на
2.-Комфорот греење и удобност кај тебе 2..
Кај мене комфор на греење и удобност 5
3.И сеа кажи искрено кога ќе ја наместиш климата на 23с за колку време по гасење на климата температурата на подот и собата се намалува од 23степени ..и на колку степени ..и за колку време..
Барем до толку си писмен да разбереш..
Еве јас ќе ти одговорам ..Веднаш паѓа температурата на подот ..
И сеа од што си задоволен со Амберов ..Со тоа што ја плати поскапо од Јапонските клими со модулација и со кои имаш одлично комфорно греење..
Или со тоа што имам грее и се најдобри..

Еве и да не испадне правам спин ..
Нека трошела и по 500w во 30м2 а тоа значи оти од 14.5часа климата вкупно активно ти работела 6.3часа
14.5/6.3=2.3часа
Што значи климата ти се палела на секои 2.3часа просечно..
Druze nafati se po sto sakas tuka javno ,poveli Prilep i ke pravime muabet na lice mesto, zemi si meracina kakvi sakas so sonda bezicni ir, itn
klimata od vcera 16h, nee isklucena i uste raboti,,, eve go 17.25h
T,dolu e 22 /gore 23
Eve ti i fan i temperatura

Attachments

• Screenshot_20221106_172421.jpg
    Screenshot_20221106_172421.jpg
    80,6 KB · Прегледи: 32
  • Screenshot_20221106_172400_com.gree.greeplus.jpg
    Screenshot_20221106_172400_com.gree.greeplus.jpg
    264,6 KB · Прегледи: 32
Прегледај го приврзокот 351702

Прегледај го приврзокот 351706

Прегледај го приврзокот 351704
Прегледај го приврзокот 351703
Kompleksi kolku sakas, samo da se tresne nesto, isto kako i drugarcinjata negovi, seznajkovci…hahaha.
Smeski zivi se, kako pod kalap praveni. Ama taka e koga ke se sjebes so japanka i ke vidis deka dzabe si tresnal kup pari za NISTO.

steta sto kaj mene sp3s otkaza, pa morav so smart plug, i nemam ovaa kriva da ja vidi ama eve ja kaj @Strelec toa e toa istata e ...

@Strelec
Не ми е јасно :). Дали ниската модулација е генерално добра или не? Или е добра само за модели кои модулираат ниско, а за модели кои модулираат високо - подобра е високата модулација ?

Еве, моите уреди работат сега на 200w најниско, добро е што работат така или не ?
Мојот брат имаше GTech, најниско работеше на 600w, го вратил уред. Тој купи Mitsubishi FH35. уредот оди сега најниско на 180w. Дали згреши ?

Последно уредено:
Kompleksi kolku sakas, samo da se tresne nesto, isto kako i drugarcinjata negovi, seznajkovci…hahaha.
Smeski zivi se, kako pod kalap praveni. Ama taka e koga ke se sjebes so japanka i ke vidis deka dzabe si tresnal kup pari za NISTO.
Eve mu vikam neka se nafati neka dojdi da vidi kolku casa rabotela ....neka si meri so sto saka ....

Eve mu vikam neka se nafati neka dojdi da vidi kolku casa rabotela ....neka si meri so sto saka ....
Пријателе па ти велеше оти испод 400w не одела..Амер нордиков кој го имаш 3.5kw..така ли е..
Ако навистина не се гасела и работела со 200w....ОК.Симнувам капа..

Ако е навистина така..и сликиве ти се од Нордик анне Амбер премиум..
Ок. Респект

Последно уредено:
Пријателе па ти велеше оти испод 400w не одела..Амер нордиков кој го имаш 3.5kw..така ли е..
Drugar koj rekol deka ne moze pod toa?jas moe custvo e deka pod 400w vo zima(dekemvri,januari,fevruari) nee ggreejne tuku mlacejne
ali sega za +10 nadvoresna e taman 22~23 stepeni ...
me nervira sto tvrdat vo januari so 200w im bilo +22 i bilo pretoplo odlicno, po kratki rakavi se setale niz doma mislam na ovie so ovie japonskiTe
a Gree moze kako sto ke si ja setiras da raboti ako si mn,mojken mozes i po kratki rakavi da setas,
ama neli tuka temava e najekonomicno a toa ne znaci i deka e najtoplo tuku na dolna granica na mimimum.!
za mene dolna granicva e 20 vo najlos slucaj 19 ,a idealna 21~23

Ако е навистина така..и сликиве ти се од Нордик анне Амбер премиум..
Ок. Респект
steta sto pred 5/6meseci, mi se rasipa sp3s,pa poracav od ali 4smart plug koi do sega se pokazaa odlicno ama imaat nedostatoci... pa ke videse se, ama eve strelec ti postira....
inaku da amber nordik e ovoj :

КапацитетладењеW3530(850~5000)
греењеW4200(880~7200)
ПотрошувачкаладењеW840(75~1900)
греењеW950(130~2600)
tuka vika mimumum na greejne 130w ,kaj mene e 150w
na ladejne mimimum 75w /kaj mene e 80w

ovaaa klima e ekspert bidejki ima ogromen raspon na rabota a toa go pravi kompresorot/izmenuvacot/elektronika i 1kg freon
jas prvata zima mislam ne sum 100siguren na okolu povleceni 2000w so medium fan duvase okolu 60 stepeni ili ako ne se lazam 65 ...
neka me poprati @Strelec za temperaturive bidejki ova ke i bide 4ta zima, nese sejkavam ...a ne mozam da najdam sliki

Последно уредено:
Ако може предлог од али некој добар смарт мерач на потрошувачка на струја ? ( некој од ваше искуство)

Ако може предлог од али некој добар смарт мерач на потрошувачка на струја ? ( некој од ваше искуство)
od ali samo smart plug ,najdobar za mene bese broadlink sp3s,ama crkna
eve ti za 5dolari 20a , nee najdobriot ,no e brz,ne koci mn lesno se kokentira ama bara da e blisku do ruter

Gree i oem Gree klimatizerite rabotat so on-off ciklusi i suvi defrosti e sega toa sto nekoj gi koristi vo Test mod ( namenet za fabricki testiranja a ne za domasna upotreba toa e drugo ) inaku na kvalitetni japonski korejsi i nekoj kineski klimatizeri ( Mitsubishi Panasonic LG Carrier Toshiba Fujitsu Vivax Haier Midea ) ne im treba Test mod tuku proizvedeni se da moduliraat odlicno bez nikakvi fabricki Test mod-ovi. ( Na Vrvnite Brendovi ne im treba Test mod tuku odlicno rabotat vo normalen rezim Stiskas on podesuva Fan Ventilator i Temperatura i klimatizerot raboti odlicno bez nikakvi Test mod-ovi )

Последно уредено:
Gree i oem klimatizerite rabotat so on-off ciklusi i suvi defrosti e sega toa sto nekoj gi koristi vo Test mod ( namenet za fabricki testiranja a ne za domasna upotreba toa e drugo ) inaku na kvalitetni japonski korejsi i nekoj kineski klimatizeri ( Mitsubishi Panasonic LG Carrier Toshiba Fujitsu Vivax Haier Midea ) ne im treba Test mod tuku proizvedeni se da moduliraat odlicno bez nikakvi fabricki Test mod-ovi. ( Na Vrvnite Brendovi ne im treba Test mod tuku odlicno rabotat vo normalen rezim Stiskas on podesuva Fan Ventilator i Temperatura i klimatizerot raboti odlicno bez nikakvi Test mod-ovi )
O najubav ne znaev deka haier,vivax i midea teraat po xx denovi so 200w ?bravo ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom