- Член од
- 30 август 2011
- Мислења
- 1.106
- Поени од реакции
- 1.364
темава in a nutshellво тема за исклучиво воена перспектива, исклучиво воено неписмени доминираат со паушални изјави.
gg
темава in a nutshellво тема за исклучиво воена перспектива, исклучиво воено неписмени доминираат со паушални изјави.
ако имаш ти барем основно познавање што го немаш како и 90% од вас на темава овде ќе знаевте дека ирак беше кошмар на секој тенкист, урбана средина исполнета со иедс и ПО средства од секој прозорец и во една таква средина западниот оклоп се покажа совршено со загуби во цела војна помалку него русите што имаа во првите два дена. Од друга страна украина е измислен терен за тенковско војување, рамници до недоглед каде можеш да вршиш офанзивни дејствија, сон на секој генерал, додатно фактот дека цела армија и оклопна доктрина русите ја градеа буквално на тој терен да се бори, до некни го владееа и цела прва и втора светска војна се бореа за тој терен и го знаат како раката. Да дојде време да се бориш буквално по прирачник и по секоја книга што твојата армија некогаш ја напишала за борење и вака епски да феилнеш е нешто што ќе се учи по академии со генерации. Ама вас ви одговара да поставувате тези дека секој противник со кој се борел западот е никаков а русија со кој да се спротистави се се тоа светски силиКул е да се изиграва шериф во козоебачките држави каде противникот напаѓа со RPG-7, или изврзан со експлозив, а не со дронови, наведувани ракети и тн.
Автоматски споено мислење:
Можеби западниот оклоп е добар против RPG- 7. Но не толку добар против RPG-29ако имаш ти барем основно познавање што го немаш како и 90% од вас на темава овде ќе знаевте дека ирак беше кошмар на секој тенкист, урбана средина исполнета со иедс и ПО средства од секој прозорец и во една таква средина западниот оклоп се покажа совршено со загуби во цела војна помалку него русите што имаа во првите два дена. Од друга страна украина е измислен терен за тенковско војување, рамници до недоглед каде можеш да вршиш офанзивни дејствија, сон на секој генерал, додатно фактот дека цела армија и оклопна доктрина русите ја градеа буквално на тој терен да се бори, до некни го владееа и цела прва и втора светска војна се бореа за тој терен и го знаат како раката. Да дојде време да се бориш буквално по прирачник и по секоја книга што твојата армија некогаш ја напишала за борење и вака епски да феилнеш е нешто што ќе се учи по академии со генерации. Ама вас ви одговара да поставувате тези дека секој противник со кој се борел западот е никаков а русија со кој да се спротистави се се тоа светски сили
да три случаи наспроти 1000+ изгубени тенкови од русија до ден денешен и којзнае колку до крајот на оваМожеби западниот оклоп е добар против RPG- 7. Но не толку добар против RPG-29
2003 Iraq War
The RPG-29 is believed to have been used in skirmishes against American and British forces during the initial 2003 invasion of Iraq.[12] An RPG-29 round was reported in August 2006 to have penetrated the frontal underside hull (equipped with ERA) of a Challenger 2 tank during an engagement in al-Amarah, Iraq, maiming one and wounding several other crew members, but only lightly damaging the tank, which drove home under its own power.[13]
On August 25, 2007 a PG-29V hit a passing M1 Abrams in the hull rear wounding 3 crew members.[14] On September 5, 2007, a PG-29V hit the side turret of an M1 Abrams in Baghdad, killing 2 of the crew and wounding 1, and the tank was seriously damaged.[15]
In May 2008, The New York Times disclosed that another M1 Abrams tank had also been damaged by an RPG-29 in Iraq, while fighting Shia militias at Sadr City.[12] The US Army ranks the RPG-29 threat to armor so high that they refused to allow the newly formed Iraqi army to buy it, fearing that it would fall into insurgent hands.[16]
Работата е што RPG-29 и RPG-30 не биле масовно користени.да три случаи наспроти 1000+ изгубени тенкови од русија до ден денешен и којзнае колку до крајот на ова
човек со барем малку познавање ќе знае каква страшна загуба е 1000 тенка исклучиво од воена перспектива
работата е што и со рпг 7ки и иеди рускитве тенкови посебно во урбана средина ќе беа направени салата, расчепкај имаш видеа по нетов од блиски исток колку сакашРаботата е што RPG-29 и RPG-30 не биле масовно користени.
За разлика од Џавелин и другите противтенковски ракети со кои беа снабдени украинците во илјадници.
2245 во Марсовското востание ќе се користо Мосин, гарантирамможда е и кромидче ама по се што се нагледавме може и да не е, јас во рацете на днр лнр неколку пати видов мосин-наганти, а се користат и како формациски снајпер (неколку видов со ПУ на нив)
ти што беше војска, и како се покажа? Претпоставувам ти и @Lester Freamon служевте во 2001 така?Иначе еди, ти, клинтон и компанија за воена перспектива сте како теле у шарена врата.Сигурно он бил нешо шофер на камион у војска или кувар.
Е да бе НАТО.Во НАТО сме, џабе ќе се скока. Загарантирани ни се границите, нема шанси такво нешто да се случи.
Колку удари треба од РПГ-7 да уништиш Т-72? 3,5, 7? Немој да ми викаш дека украинците ако имаа РПГ ќе го имаа истиот резултат еди.ти што беше војска, и како се покажа? Претпоставувам ти и @Lester Freamon служевте во 2001 така?
Еден ако го погодиш на право место.Колку удари треба од РПГ-7 да уништиш Т-72?
штета, можи ќе победевмене верувам да сме служеле и двајцата пошто сме доста помлади.
е ај погоди го со еден удар. У Чеченија требало екипи од 4-7 екипи со РПГ-7 да кутнат еден тенк.Еден ако го погодиш на право место.
мене ми е јасно како го замислувате, како на игрине, тенкот има 100 сила рпг зема 20 значи треба 5 пати да го погодиш за да го уништиш, а џавелинот на пример зема 100 и треба еднаш.Колку удари треба од РПГ-7 да уништиш Т-72? 3,5, 7? Немој да ми викаш дека украинците ако имаа РПГ ќе го имаа истиот резултат еди.
не верувам да сме служеле и двајцата пошто сме доста помлади.
GOAT пушка друже нема што, нема нешто што издржа во регуларна армија толку долго2245 во Марсовското востание ќе се користо Мосин, гарантирам