Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ја ви објаснив неколку пати ама дрвото не разбира, треба 3д приказ а и после тоа тешко ќе разбере.
Шиптарр е именување на србите на албанците надвор од Албанија, ново именување, некаде после всв.
Пред тоа арбанаси ги викаа албанците.
Тоа беше нивен обид да се делат етнолошки овдешните албанци со тамошните, креирање нова нација, тоа изгледа им е пракса.
А ако имате мака со племето соберите партали и гитла од каде дојдовте да не дојдете, или како беше песната. Барем сега полесно ќе преминете Дунав.
Автоматски споено мислење:

Не е навреда, ако вие викате така, така нека е.
Нема потреба да се бега од племето преку Дунав,јас одамна сум дошол до заклучок дека решение за вас е само бојкот,како да не постоите уопште.И успешно го практикувам тоа веќе подолго време.Али за жал,тие дегенерици од нашите што не може да им се објасни дека финансираат терористи се проблемот.Додека има такви нема зима за вас.За шипттар само бојкот дур не исцркате се до еден,пошто самостојно не сте способни да преживеете пошто сте крлежи,паразити.Штетници

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.894
Поени од реакции
40.697
Ја ви објаснив неколку пати ама дрвото не разбира, треба 3д приказ а и после тоа тешко ќе разбере.
Шиптарр е именување на србите на албанците надвор од Албанија, ново именување, некаде после всв.
Тоа беше нивен обид да се делат етнолошки овдешните албанци со тамошните, креирање нова нација, тоа изгледа им е пракса.
А ако имате мака со племето соберите партали и гитла од каде дојдовте да не дојдете, или како беше песната. Барем сега полесно ќе преминете Дунав.

Нека ве вратат прво вас Турците на Кавказ таму кај вашите братучеди Дагестанците, па ќе си идеме и ние после тоа, без гајле.

Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.033
Поени од реакции
4.048
Нема потреба да се бега од племето преку Дунав,јас одамна сум дошол до заклучок дека решение за вас е само бојкот,како да не постоите уопште.И успешно го практикувам тоа веќе подолго време.Али за жал,тие дегенерици од нашите што не може да им се објасни дека финансираат терористи се проблемот.Додека има такви нема зима за вас.За шипттар само бојкот дур не исцркате се до еден,пошто самостојно не сте способни да преживеете пошто сте крлежи,паразити.Штетници
И у Таџикистан да отидеме овие по месец дена сите ќе тргнат пак по нас, дивјаците не можат без нас они се нашите пијавици и паразити, ние ги држиме у живот, храниме и лечиме. Без Македонци они не преживуваат

Најдобро би било сите Македонци да отидат у Албанија за овие да дојдат пак по нас, па бар нека го пополнат Србите вакум просторот тука и на Косово пошто греота е ваква природа да биде населувана од такви муслимански крлежи

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.127
Поени од реакции
25.598
Да се навратиме на едни поодамнешни, попрости времиња каде што на големо се користел вековниот термин Албанци и кадешто нашите ни мили орки биле угнетувани и им било забрането да се образуваат.

Делот што треба да се види е од 44:25-47:22 а хајлајтсите* се на 44:34, 47:08 и 47:18.

*Има и уште еден феминистички оф-топик хајлајт на 44:41. Овој спикеров или кој и да му го пишувал извештајот мора да е мојот претходник, а јас негова реинкарнација.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Да се навратиме на едни поодамнешни, попрости времиња каде што на големо се користел вековниот термин Албанци и кадешто нашите ни мили орки биле угнетувани и им било забрането да се образуваат.

Делот што треба да се види е од 44:25-47:22 а хајлајтсите* се на 44:34, 47:08 и 47:18.

*Има и уште еден феминистички оф-топик хајлајт на 44:41. Овој спикеров или кој и да му го пишувал извештајот мора да е мојот претходник, а јас негова реинкарнација.
Луѓето и жените :pos: :pos:

Иначе 0:36

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.540
Поени од реакции
9.204

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.164
Поени од реакции
27.803
Моментална дешавка..
На работа ми доаѓа еден нешто бара по флаерите. Му викам тој првиот ти е на англиски, земи си од вториот тој е на албански. Ми вика како ме позна, ваљда по носот :pos:
Му викам сите националности овде можам да ги препознаам зошто сум шетал низ светов и секакви народи сум запознал (во себе си викам ама вакво антипатично племе нигде не сум сретнал). Ми вика еј браво како можеш така лесно да препознаваш луѓе (си викам во себе многу убава пријателска аура ширите и башка сите сте фотогенични па затоа).

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.540
Поени од реакции
9.204

Oстави Србите како ве викале. Кажи ни ти нам, зошто вие меѓу себе се викате Шиптаpи?
По твојата логика, треба ли јас да се навредам што велиш Маќедонас, а не Македонас?
Или Хрватите и Црногорците да се навредат ако ги ословуваме така, и да бараат да ги викаме Кроати и Монтенегрини?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241

Вековен термин?
Знаеш ли што значи вековен?

Oстави Србите како ве викале. Кажи ни ти нам, зошто вие меѓу себе се викате Шиптаpи?
По твојата логика, треба ли јас да се навредам што велиш Маќедонас, а не Македонас?
Или Хрватите и Црногорците да се навредат ако ги ословуваме така, и да бараат да ги викаме Кроати и Монтенегрини?
Нема дефинитивен одговор за тоа зошто од Арбан се преминувало во Шќиптар.
Има теории дека од јазикот настанало и името на нацијата, има примери каде на исто место е пишувано нацијата арбани а јазикот шќип.
Друга теорија е дека потекнува од латинското Eskipio, друга теорија е дека од орелот, Арнаут е ендоним на германското име Арнаут што значи орел.
А словените и грците секогаш го употребиле името арбанаси односно арванити. Тек до скоро словените официално почнаа заради фашистички цели да го употребуваат шиптарии, само албанците надвор од Албанија така ги викаа.
Значи целта ви е тоа, да се оделат албанците, грците ги присвојуваат арванитите, вие негирате врска помеѓу денешните албанци со Арбанасите, затоа терате Скендербег бил наш, Андреа Гропа бил наш, Петар Богдани бил наш.
Ама добро што одвреме на време ви удираат реалити чек соседите, прават блокади заради историски причини, светски преседан, вие дефинитивно треба да ги горите книгите од кај учите, не може цел свет да се погрешно.

Последно уредено:
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.540
Поени од реакции
9.204
Вековен термин?
Знаеш ли што значи вековен?

Нема дефинитивен одговор за тоа зошто од Арбан се преминувало во Шќиптар.
Има теории дека од јазикот настанало и името на нацијата, има примери каде на исто место е пишувано нацијата арбани а јазикот шќип.
Друга теорија е дека потекнува од латинското Eskipio, друга теорија е дека од орелот, Арнаут е ендоним на германското име Арнаут што значи орел.
А словените и грците секогаш го употребиле името арбанаси односно арванити. Тек до скоро словените официално почнаа заради фашистички цели да го употребуваат шиптарии, само албанците надвор од Албанија така ги викаа.
Значи целта ви е тоа, да се оделат албанците, грците ги присвојуваат арванитите, вие негирате врска помеѓу денешните албанци со Арбанасите, затоа терате Скендербег бил наш, Андреа Гропа бил наш, Петар Богдани бил наш.
Ама добро што одвреме на време ви удираат реалити чек соседите, прават блокади заради историски причини, светски преседан, вие дефинитивно треба да ги горите книгите од кај учите, не може цел свет да се погрешно.
Србите, и воопшто сите Словени мислам, освен Македонците, за Германците велат Немци (неми, кои не умеат да зборуваат, немтури), па не гледам Германија да прави некои драми околу тоа, ниту пак некој мисли дека Германци и Немци се два различни народи.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.241
Веројатно истиот случај како и со Бугарите. Сакаат да му се претстават на светот како она што не се.

Прегледај го приврзокот 350012

Albaniа e латинско именување, таму немаат поима за тоа име, па и овдешната Албанија е латинско именување, никогаш албанците не се именуваа себеси albanian.
Кавкаска Албанија имаат јазик кој нема врска со индоевропските.

Kajgana Shop

На врв Bottom