Како да ти објаснам дека Де Геа е "пичка" од карактер? Не баш пичка, ама не е карактер од типот на Кан, Нојер, да земе да се дере за сомнителна судиска одлука или за грешка на соиграч. Лидер на терен, лидер во шеснаесетник. Затоа и во клучни моменти го нема никаде (Додуша не ни играл нешто многу, полуфинале-финале нема играно на ЕП/СП/ЛШ освен во ЛЕ)
Немој да ми кажеш дека ова го има.
Освен рефлексот и брзината, ниедна друга карактеристика не му е јака страна како за голман од самиот врв.
Тоа што тимот пред него му е крш, доволно кажува и за самиот него. Да беше господ како што го правите, одамна ќе беше мета на некои арапи и американци, ПСЖ, Баерн, Јуве, Челзи, Милан, Интер, Реал (освен тоа со факсот, што на крај испадна боље за нив).
Јунајтед во периодот од 2013-2022, бил само еднаш шампион, и еднаш второ место, другите години од 3-6 место. Оттаму и тимот е составен од играчи со таков квалитет.
Ти барем си повозрасен, треба да разбираш. Ама одамна фановите на Јунајтед имаат изгубено осет за објективност.
Би ја затворил тука дискусијата, бидејќи не гледам поента. Не е единствениот играч кој сте го правеле подобар од тоа што е.
Мене ми одговара да мислите дека ДДГ е најдобриот голман на сите времиња, се додека нема некој кикс.