- Член од
- 19 март 2021
- Мислења
- 222
- Поени од реакции
- 545
Климата ми се вклучени повеќе од 20 дена сега во октомври. Немам поим колку потрошиле, бидејќи веќе не го гледам. Веројатно не потрошиле многу. Ти кажувам за минатата зима. До надворешната температура околу 0 ретко трошеа повеќе од 250-300-350w max / за една клима. Често се гаснеа додека надворешната температура не беше -5. После тоа на пониски температури се помалку гасеа. Навечер често ги поставувам на low fan. Не ми се зголеми потрошувачката, ниту температурата во мојот стан беше нерамна во однос на auto fan. Но, тие воопшто не се слушнаа на low fan. На -10 неколку дена трошеа повеќе, сосема нормално. Често ги поставувам и преку ден на low fan. И не знам за какво сериозно греење зборуваш, а велиш дека имаш одлична, врхунска изолација ? Секако подобро отколку во мојата зграда. И ако е така, тогаш не разбирам зошто треба да имаш висока модулација и жешко дување. Само ако живееш некаде во Сибир, а не овде на Балканот, со таква добра изолација.Pa dajte malo , ja mislim mi pričamo o ozbiljnom grijanju a ti i Rade trkeljate o grijanju na ovim ljetnjim temperaturama..
Pa da ste upalili plinsko kolo sat vremena na šporetu mogli ste se ugrijati ovaj mjesec , ne treba vam klima.. A vama klime rade ,moduliraju li moduliraju..Pa šta vi grijete btw ?
Ja još nisam ni počeo da palim klime ,prošli vikend tek sam oprao unutrašnje jedinice , trošak grijanja oktobra ravno 0.5€ po spratu..
Roberte , da si malo pažljivije pratio shvatio bi da je gore citirana tvrdnja u stvari od filipinec i odnosi se na grijanje u ovim skoro pa ljetnjim temperaturama tako da ne moraš ništa dokazivati.
Btw jel ti klima i u sezoni grijanja ima takav hirovit rad ..