Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Се ти е во ред тоа со вежбање наоѓање хоби здрав начин на живот, не треба некоја девојка мотивација да ти биде за тоа.
Ти единствено што треба да направиш е да и кажеш дека ти се допаѓа, оти вака читајќи те ми се чини како ништо да не си и кажал, па не гледа она на гравчиња да знае што чувствуваш за неа.
У нај лош случај може да ти каже дека те гледа како другар и ништо да не се случи, али и тука не е крај на светот барем знаеш на што си кај неа и ќе си го отвориш патот кон други прилики кои би ги имал во идинина наместо да се надеваш кај неа.
И заеби тоа пораки, не си сигурно единствениот со кој пишува.

Како да се преболи побрзо, има ли некој начин за таа болка побрзо да помине за кого си се приврзал многу за личноста и на крај трас на земја?

Како да се преболи побрзо, има ли некој начин за таа болка побрзо да помине за кого си се приврзал многу за личноста и на крај трас на земја?
Трчај :) Сериозно. И најди други хобиа, „оптеретувај“ го мозокот со други работи. Во секој момент кога ќе забележиш дека предолго размислуваш за личноста, на сила престани да мислиш и фокусирај се на друго.
Зборувај со личности кои добро те познаваат, убаво те слушаат што им зборуваш, и знаат што да кажат.
Социјализирај се повеќе. Дружбите со други луѓе, разговори итн ќе ти го олабават мозокот.
Со тек на време нема веќе да мислиш многу на личноста. Пак ќе помислуваш ама... памти си го тоа како еден убав период од животот.
Знам како е чувството дека „нема да најдеш таква личност“, „нема да се поврзам со никој друг вака“ и „не е фер ова што се случи“ ама овие мислења најчесто не се точни :)
Не губи самодоверба и продолжи напред. Подобри денови доаѓаат, јас ти го гарантирам тоа.

послушај го чичко ти Бора Чорба, ,,пронаѓи цуру сумљивог морала, она је сервис за уморну душу,, и ке бидеш ок.

послушај го чичко ти Бора Чорба, ,,пронаѓи цуру сумљивог морала, она је сервис за уморну душу,, и ке бидеш ок.
Ништо не помага од ден на ден се полошо и полошо..

Се зависи од тоа колку си ментално јак..Ја порано многу лесно се заљувував а убитачно тешко преболував.Додека мислиш на неа и те тепа криза "као на дрогама" биди сигурен дека неа ја боли дундата за душевната болка низ која проаѓаш(ми се има десено до сега сто пати).Додека ти мислиш на неа..таа у моментот мисли на своите факинг нокти,боја на коса или ред други глупости или се договара со пријател(к)и да излезе навечер и да се пројде убаво,весело и насмеано.Овие работи кога ќе ги имаш во предвид као почетна точка после полесно ќе ти биде да ја отстраниш од мозокот као препрека и му овозможиш нормално функционирање и тераш понатаму..

Ништо не помага од ден на ден се полошо и полошо..
Е ова не го разбирам. Млад, жив, здрав, ќе се замараш за некоја си шо ја боли таквата за тебе.
Буквално си правиш проблеми од ништо и си влагаш сам у депресии. Ало сине, ти раскинала ти раскинала, сеа вени ќе сечеш? Иди земи јади пиј шетај со друштво, фокусирај се на работата (ако немаш, најди си), иди у теретана вежбај.
Колку и да мислиш дека таа била посебна или нема да најдеш таква пак или којзнае што, сите поминале низ тоа. Само никој не знам што драматизирал волку.
Со лежење дома и самосожалување ништо нема да се подобри. Ќе си искочиш и ќе си најдеш друга, па со неа ќе имаш исто проблеми и се надевам нема вака да реагираш, само еден може да биде женското у врската.
Фати се за мудата и надвор низ врата со друштво, или ќе чекаш некоја дома да ти дојде ко на порничине, демек тушот и се расипал?

Се зависи од тоа колку си ментално јак..Ја порано многу лесно се заљувував а убитачно тешко преболував.Додека мислиш на неа и те тепа криза "као на дрогама" биди сигурен дека неа ја боли дундата за душевната болка низ која проаѓаш(ми се има десено до сега сто пати).Додека ти мислиш на неа..таа у моментот мисли на своите факинг нокти,боја на коса или ред други глупости или се договара со пријател(к)и да излезе навечер и да се пројде убаво,весело и насмеано.Овие работи кога ќе ги имаш во предвид као почетна точка после полесно ќе ти биде да ја отстраниш од мозокот као препрека и му овозможиш нормално функционирање и тераш понатаму..

Баш и тоа го доживувам, таква личност сум што тешко преболувам а многу лесно се предавам на чуствата, општо за се.. Баш вчера се сретнавме т.е се разминавме, во брзање рече само здраво. После беше насмеана, расположена додека јас се тресев, анскиозност ме фати.. Не знам премногу мие тешко на душава, ме фаќа криза, ко се разделивме првите денови заспивав со диезепам, уште е пресно 2 недели има само..[/QUOTE]

Е ова не го разбирам. Млад, жив, здрав, ќе се замараш за некоја си шо ја боли таквата за тебе.
Буквално си правиш проблеми од ништо и си влагаш сам у депресии. Ало сине, ти раскинала ти раскинала, сеа вени ќе сечеш? Иди земи јади пиј шетај со друштво, фокусирај се на работата (ако немаш, најди си), иди у теретана вежбај.
Колку и да мислиш дека таа била посебна или нема да најдеш таква пак или којзнае што, сите поминале низ тоа. Само никој не знам што драматизирал волку.
Со лежење дома и самосожалување ништо нема да се подобри. Ќе си искочиш и ќе си најдеш друга, па со неа ќе имаш исто проблеми и се надевам нема вака да реагираш, само еден може да биде женското у врската.
Фати се за мудата и надвор низ врата со друштво, или ќе чекаш некоја дома да ти дојде ко на порничине, демек тушот и се расипал?
Баш и тоа, според тоа што го забележав вчера како да не и гајле.. Се трудам некако да се стабилизирам, да влезам во колосек, ама слабо оди, гледам што повеќе физички да бидам активен да трошам енергија, ма да има кризни моменти шо во мозоков ми настанува бум..

Фала ви!

Me interesira za mislenje. Ona 45 godini mazena so dve deca makedonka od 32 godini nezenet albanec (ne situiran). Ona zatreskana do gusa vo nego a za nego neznam dali glumi ili vistina e zatreskan. Ona I na soprugot I na decata kazuva za vrskata. Cel den e vo sostojba da se seksa so nego. Bez sram I perde. Segde i sekogas.Me interdira dali e mona takva ljubov.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom