- Член од
- 30 август 2011
- Мислења
- 1.106
- Поени од реакции
- 1.364
ти колкава паричка земаш од руски конзулат за ова лаење што го удираш овде? Никогаш јас никаква паричка не сум зел од никој, парите си ги заработувам чесно. Тоа е проблемот со вас оти мислите дека секој што има спротивно мислење од вас мора некој да го плаќа за тоа, мајндсет што ви го начука в мозок груле со неговите гебелсовци и еве изгледа цел живот со здравје ќе си го носите. Истата проекција ја правиш за источните земји, нема шанси тие да не ги сакаат русите, мора да се платени за тоаНивните политичари се спремни и децата да си ги продадат за парите што им се плаќаат.
Рачунај кое лаење го правите вие обичната пешадија за паричката што стига преку невладини и слично, а да не правиме муабет што би правеле ако сте платени во милиони како политичарите таму![]()

Да да многу убаво ја осетија западната чизма, еве од кога се распадна ссср станаа посиромашни и понеразвиени, да не правам муабет за политичкиот прогон сега што го кркаат естонци, литванци, пољаци, циа ги зема од по дома и во гулаг ги носи, уствари чек тоа русите да не беаЌе имаат прилика да опипаат каква е западната чизма, не е страшно.
Инаку гинат оти се глупи, да беа троа побистри ќе жиееја како бубрег во лој.

каква врска има сето ова со тоа што русите се омразени во источна европа? Иначе да нивното малцинство е исто како љопките кај нас, класични учкаши и насилници кои никогаш ништо нема да им стигне. Исто како учкарите зедоа пушки в раце и се едни најобични сепаратисти терористиРусија има свое население во овие држави, последно кога проверив во Украина имаше 18% Руси, горе-доле сличен процент како и шипци кај нас, така да Украина ќе треба да се потруди да им даде секакви права на истите. Јас уште не гледам рамковен договор, двојазичност, гарантирано вработување на 20тина проценти во секоја институција, гарантирано делење на дипломи и тн.
Ти си прогресивен човек, барем ти треба да знаеш дека ова мора да е гарантирано и е по насоките на западот.
Автоматски споено мислење:
да ти кажам кој се послаби полесно ќе бидеТоа е другар јас на стари години го сватив тоа. Тука у Моленбек лебот го зимам, у центарот на НАТО, а навивам за Русија. Туку кажи ми, пошто сум нов, кои држави беа појаки од Русија, Италија, Тексас и уште една која беше.