Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    778
абе и снимка од супер марио е поверодостојна од бабушиве детево што ви ги сервира секој ден овде а вие ко поп сарми што ги лапате па никому ништо :icon_lol:
иначе не не лапам јас такви бабуши не сум @MASTERPIECE :icon_lol:
Абе ти си Еди Истина и нема нешо што не лапаш (исклучок женски пол) да си бидеме реални. Бабуши ко циган мрсули си мезиш :icon_mrgr:. Фејковачи ти се ужина.

The Sun го постираат и сакаат да не се спрдачиме со нив :facepalm:

Последно уредено:
Немаат ракети тоа е, ама оди барем научете ги како се прави тероризам врз цивилно население, вие сте барем искусни во таа специјалност.

Дарди, секое удирање на цивилна цел во Русија ќе биде вратено 10 пати полошо во Украина, со мостот им дадоа повод да ги вратат во среден век, ако удрат на водовод ќе им ископаат вештачки езера по кратка постапка.
Problemot e sto ocigledno toj sto gi nosi odlukite i najcesto tie sto gi sproveduvaat takvite odluki ne se Ukrainci tuku platenici. Kur gi boli niv za civilnoto naselenie, nivnata familija ako ja imaat ili domot im e iljadnici km podaleku na bezbedno. Da legni plata, drugo im e nebitno.

Офтопик, но Србија да ги имаше овие оружја во '99, НАТО нема да можеше да летне ни дрон, а камоли авион во Србија.
100 baterii S300 imaa pred vojnata samo.

Абе ти си Еди Истина и нема нешо што не лапаш (исклучок женски пол) да си бидеме реални. Бабуши ко циган мрсули си мезиш :icon_mrgr:. Фејковачи ти се ужина.

The Sun го постираат и сакаат да не се спрдачиме со нив :facepalm:
И моиве метафори почна да ги користиш тоа ме бендисува те едуцирам :icon_lol: А за спрдачење, не може да се спрдачат луѓе кои им се вести масно и донба девушка, со самото тоа што споредуваш телеграм канали со телевизии и медиумски куќи ни кажуваш дека не само што си дарче туку си и бетер:icon_lol: јас ти предвидов дека ќе го надминеш ама не мислев дека олку брзо ќе биде, ајде сега копиум пијтеси со даре само имај на ум дека тој рано си легнува:icon_lol:

Problemot e sto ocigledno toj sto gi nosi odlukite i najcesto tie sto gi sproveduvaat takvite odluki ne se Ukrainci tuku platenici. Kur gi boli niv za civilnoto naselenie, nivnata familija ako ja imaat ili domot im e iljadnici km podaleku na bezbedno. Da legni plata, drugo im e nebitno.
Се согласувам, тоа го зборувам во повеќе наврати.
Украинскиот народ, и после нив Европскиот се само колатерална штета за некој да направи пари, првично САД како држава од гасот што го продаваат, а после тоа и компаниите кои произведуваат оружје (Lockheed Martin, AeroVironment), а од Европските види колку имаат профитирано Thales и BAE.

Според Зеленски 40% од енергетската инфраструктура на Украина е уништена.

Американска војска во Романија.

И моиве метафори почна да ги користиш тоа ме бендисува те едуцирам :icon_lol: А за спрдачење, не може да се спрдачат луѓе кои им се вести масно и донба девушка, со самото тоа што споредуваш телеграм канали со телевизии и медиумски куќи ни кажуваш дека не само што си дарче туку си и бетер:icon_lol: јас ти предвидов дека ќе го надминеш ама не мислев дека олку брзо ќе биде, ајде сега копиум пијтеси со даре само имај на ум дека тој рано си легнува:icon_lol:
Телевизиски куќи пред 15 год не се во мода - релевантни. СИЕНЕН е сега како Сител на времето, цел свет кур си игра со нив, синоним за фејк њуз станаа.

Истото прашање до Кајгана познавачите, @gjoko-mkd, @PROROKOT, колку време теоретски би и требало на Украина да го поправи ова?

FfsK3D7XgAQlJDa

FfsK3D9XwAEkP5i

FfsK3D8XoAYvNfF

FfsK3EYWIAASJDI

Проруска мапа за ситуацијата со струја во Украина.

FfsOHN4XEAE7vg-

Не можам да најдам легенда која боја што значи, претпоставувам црно нема струја, шарено рестрикции, бело нормално. Овие црвениве објекти претпоставувам дека се погодени/оштетени/уништени објекти.

Истото прашање до Кајгана познавачите, @gjoko-mkd, @PROROKOT, колку време теоретски би и требало на Украина да го поправи ова?

FfsK3D7XgAQlJDa

FfsK3D9XwAEkP5i

FfsK3D8XoAYvNfF

FfsK3EYWIAASJDI

Проруска мапа за ситуацијата со струја во Украина.

FfsOHN4XEAE7vg-

Не можам да најдам легенда која боја што значи, претпоставувам црно нема струја, шарено рестрикции, бело нормално. Овие црвениве објекти претпоставувам дека се погодени/оштетени/уништени објекти.
Ne sum Kajgana poznavač tuku dipl.el.inž elektroenergetičar-proizvodstvo, prenos i distribucija na el.energija
Ova e cela razvodna postrojka uništena....teško do prolet ako nemaat rezerven trafo. Drugite elementi polesno se nabavuvaat

Ne sum Kajgana poznavač tuku dipl.el.inž elektroenergetičar-proizvodstvo, prenos i distribucija na el.energija

Извини, не ми беше намерата да те навредам, под Кајгана познавач мислев луѓе на форумов кои се занимаваат со оваа струка.

Инаку тенеке не ви кажува дека од тие 6 милиони повеќето што се вратиле се внатрешно раселени. Пример овие од Харков што фатија пат накај Лвов, Киев итн се вратиле. Ама да, појако звучи како ги пишува тенеке насловите. Несакам да навлегувам натаму на кои ме потсетува ваквиот наратив овде во северен фиром.

Се согласувам, тоа го зборувам во повеќе наврати.
Украинскиот народ, и после нив Европскиот се само колатерална штета за некој да направи пари, првично САД како држава од гасот што го продаваат, а после тоа и компаниите кои произведуваат оружје (Lockheed Martin, AeroVironment), а од Европските види колку имаат профитирано Thales и BAE.
Ne, ne mi bese mislata za golemite korporacii i nivnite profiti tuku za namerno i svesno targetiranje na infrastruktura iako znaat deka posle desetkratno povekje ke se unisti ukrainska infrastruktura cisto radi odmazda. Ukrainec, posebno lokalec za toa e svesen i ne veruvam deka bas taka lesno ke pristapi kon takvo nesto. Stranski platenik od druga strana kur ke go zaboli za moznite reperkusii vrz ukrainskata infratruktura . Isto kolku i mene na primer sto bi me zabolilo za tamu nekade :toe: .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom