Политиките на Бугарија кон Македонија

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.750
Поени од реакции
835
Брат ние тука те сакаме, знаеме што си, треба да се живее од нешто јбг.:) Само да те прашам од кога се чуствуваш Бугар, од лани или оломнани?:pos::pos::pos:
Јас сум програмер по професија - ова е она што го работам за живот. Јас сум Бугарин по раѓање.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.898
Поени од реакции
36.952
Јас сум програмер по професија - ова е она што го работам за живот. Јас сум Бугарин по раѓање.
Види тоа Бугар со психијатар или поп ако можат да помогнат. Викаат неизлечлива болест била.

Со лесно.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.750
Поени од реакции
835
Види тоа Бугар со психијатар или поп ако можат да помогнат. Викаат неизлечлива болест била.

Со лесно.
Се жалиш дека општинскиот совет на Благоевград ви ги негира јазикот и националноста, а бидејќи сум Бугарин, тврдите дека ми треба психијатар или поп.
Добро е прво да се погледнете во огледало, а потоа да кажете кому што му треба. Па ќе видите дека сте исти како оние од општинскиот совет, ако не и полошо.

Член од
16 ноември 2020
Мислења
882
Поени од реакции
2.069
Не го именував клубот. Тој беше именуван од граѓани на Северна Македонија.
Се надевам дека си дошол овде да се заебаваш, во спротивно имаш одлика на слабоумност. Тоа е именувано од страна на провокаторите од Бугариjа, а не граѓаните на Македониjа!

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.750
Поени од реакции
835
Дека познати нуркачи сте во езерото, па викам да се задржи традицијата.
Се фалите дека сте спомнати во Библијата, а во зборовите нема Х од Христијанството, исмевајќи се со смртта на невините жртви од македонската негрижа. Ако на вашите деца им ја посакам судбината на младите од Ваташа, како ќе се чувствувате?

Ви треба огледало, огледало.
Автоматски споено мислење:

Се надевам дека си дошол овде да се заебаваш, во спротивно имаш одлика на слабоумност. Тоа е именувано од страна на провокаторите од Бугариjа, а не граѓаните на Македониjа!
Дали имате доказ за ова?

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Според тебе, Бугарите во Северна Македонија треба да се преселат во Бугарија и таму да основаат клубови? Ова е исто како да кажеш дека Македонците во Бугарија треба да преселат во Северна Македонија и таму да создаваат организации... како ти звучи тоа?

Овие клубови се официјално регистрирани според законот. Не се незаконски.

Она што се случува е дека се носи закон специјално за бугарските организации со кој ретроактивно се забрануваат. Ова никаде го нема. Штом има нов закон, мора да остане она што претходно било законско.

Ако денеска се донесе закон секоја станбена зграда да има барем толку гаражи колку станови, дали треба да се урнат сите објекти кои не се во согласност со новиот закон?

Имаме една бугарска поговорка: На туѓ грб и 100 стапови се малку.
Доколку не ги почитуваат законите нека одат Бугарија. Ако се е според закони не е проблем. Зашто да останат истите имиња кога законот не го дозволува тоа? Не е проблем тоа, за 30 минути во централен регистар ќе го променат. Не сфаќам плачањето, никој не забранува да отворите клубови како кај вас. Имињата се само проблем. Тие што ги водат клубовите најверојатно се интелектуално способнин да пополнат неколку листови и ќе си решат проблем.

Тотална глупа споредба направи со гаражи и станови што ми е срам и да реплицирам на таква споредба.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.750
Поени од реакции
835
Доколку не ги почитуваат законите нека одат Бугарија. Ако се е според закони не е проблем. Зашто да останат истите имиња кога законот не го дозволува тоа? Не е проблем тоа, за 30 минути во централен регистар ќе го променат. Не сфаќам плачањето, никој не забранува да отворите клубови како кај вас. Имињата се само проблем. Тие што ги водат клубовите најверојатно се интелектуално способнин да пополнат неколку листови и ќе си решат проблем.

Тотална глупа споредба направи со гаражи и станови што ми е срам и да реплицирам на таква споредба.
Тие се во согласност со законите и се официјално регистрирани од релевантните институции во Северна Македонија. Да не беа во согласност со законот немаше да бидат регистрирани.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Тие се во согласност со законите и се официјално регистрирани од релевантните институции во Северна Македонија.
Веќе нема да бидат во согласност кога ќе настапи на сила законот.
Провокаторските имиња ќе бидат променети или ќе си ги затворат клубовите. Тоа е, законите мора да ги спроведуваме доколку се стремиме да бидеме демократска држава.

Добро е што се донесе ваков закон, утре на некој ќе му текне Хитлер да крсти некој клуб и да се навредат некои заедници.

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.750
Поени од реакции
835
Веќе нема да бидат во согласност кога ќе настапи на сила законот.
Провокаторските имиња ќе бидат променети или ќе си ги затворат клубовите. Тоа е, законите мора да ги спроведуваме доколку се стремиме да бидеме демократска држава.

Добро е што се донесе ваков закон, утре на некој ќе му текне Хитлер да крсти некој клуб и да се навредат некои заедници.
т.е. ги оправдуваш постапките на бугарските власти во врска со антиеврејскиот закон за заштита на нацијата? "
Тоа е, законите мора да ги спроведуваме доколку се стремиме да бидеме демократска држава..."

Како што законот за заштита на нацијата е создаден да биде антиеврејски (не да се заштити нацијата), така и овој закон е создаден да биде антибугарски. И двете се резултат на политички настани.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Читајќи те, би рекол дека си Бугарин по професија.

Се фалите дека сте спомнати во Библијата, а во зборовите нема Х од Христијанството, исмевајќи се со смртта на невините жртви од македонската негрижа. Ако на вашите деца им ја посакам судбината на младите од Ваташа, како ќе се чувствувате?

Сите што се потсмеваат на погибијата на пензионерите во Охридско, прават голем грев.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.898
Поени од реакции
36.952

Куров ме заболе што вие ќе ни посакате. Поголеми душмани од Грците испаднавте а се продавате ко некои топли браќа.

Турци да дојдат да ве исламизираат, ножиња за сунет ќе им донирам.

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
т.е. ги оправдуваш постапките на бугарските власти во врска со антиеврејскиот закон за заштита на нацијата? "
Тоа е, законите мора да ги спроведуваме доколку се стремиме да бидеме демократска држава..."

Како што законот за заштита на нацијата е создаден да биде антиеврејски (не да се заштити нацијата), така и овој закон е создаден да биде антибугарски. И двете се резултат на политички настани.
Дечко незнам како законот е антибугарски кога важи за сите. Неможе утре да му текне некој Адолф Хитлер клуб да направи. Има луѓе што се чуствуваат загрозени, еврејската заедница не сака да има клуб Борис 3-ти кој дал наредба да им ги соберат предците и да ги прати во логор.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.708
Поени од реакции
9.308
Имаш ДНК доказ дека си Бугарин по раѓање или тоа е само твоја пуста желба?

Kajgana Shop

На врв Bottom