Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.817
Поени од реакции
40.115
Кога ќе отидеш ти кај шпоновите да ги испрашаш, за да не им се намочаш на професијата на продадените новинари?
Мене тоа не ми е работа, туку на курвинските новинари, кои леб јадат од манипулирање и лажење на народот. Јас не сум новинар, за така да отидам и да му правам интервју на некој шконтар.

Ако ти си новинар, и се навреди тогаш да ти се измочам и на тебе у уста.

Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132
Мене тоа не ми е работа, туку на курвинските новинари, кои леб јадат од манипулирање и лажење на народот. Јас не сум новинар, за така да отидам и да му правам интервју на некој шконтар.

Ако ти си новинар, и се навреди тогаш да ти се измочам и на тебе у уста.
Мочај се бе куре, прво ти, после јас. Гледајќи те по наравот, ти сакаш и браун шауер.
А што ти е инаку тебе работата? Што работиш?

Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132
Ебам радознали.
Гледам нешто критики, пцуеш, мајки шајки, мочање, какање. Да не ти давам големи кредити, ама ми изгледаш како некој кој се уште пишува патриотиски реднечки статуси од детската соба, или се лажам?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.780
Поени од реакции
49.639
Праиме муабет со еден колега и вика, ради Аспазија падна ВМРО. Зошто и како ради Аспазија прашувам, вика она не ги потпиша документите за девојчето да се лекува во странство. Го гледам и се чудам, еден од шарените на времето беше.

Ради Цули падна ВМРО, уште ми ѕенѕа во ушите.
Од мртва бубачка дигаа хистерија во тие времиња помогнати од армијата новинари, медиумски консултатни и амбасади. Цела таа кампања ја водеше оној дегенериран педер Огнен од тв 24
Девојчето беше само одбрано како тема и ништо повеќе, само го искористија за градење на наратив и креирање атмосфера. Ниту им беше жал, ниту бараа одговорност. Напротив, Тодорв и Софијанова, кои беа посочувани како најодговорни, инстанто им станаа најдобри другари после превземање на власта.

Комуњарскиот парамециум не знае ни за пораз, ни за дно.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.600
Поени од реакции
5.219
Све супер ова Фрукан што ги вади вака јавно на виделина сите паразити, особено оваа Влаинкава, што поради лошите и клети Македонци не можела да се испуни до сеа како влаинка, па среќа и дошле добрите терирористи од УЧК/ДУИ и ја спасиле.

Само кога може да очекуваме ваков прилог од Фуркан за некој функционер на ДУИ? Кога ќе може да видиме по колку плата зимаат они?

И за крај, еден специјален поздрав до македонските квази новинарчиња, што немаат муда еднаш вака да влезат во кабинет кај некој шконтар и да му мавтаат со хартија од неговата плата, и колку лапал на страна. Да ви се измочам на професијата курвинска што ја имате, како се гледате од сабајле у огледало со помислата дека треба да идете на работа и да пишувате тоа што ќе ги го кажат од горе, а во исто време да протестирате за некакви права и слобода на медиуми?
Па нели Билјана Секуловска му влезе на една албанка вака?

Член од
9 август 2014
Мислења
502
Поени од реакции
1.661
Софијанова нема теорија да падне. Таа е политички војник и на ВМРО и на СДС по потреба. Доказ ви е фб, отворете ќе видете дека 90% од коментарите ја бранат. Едно време беше и пратеник и кој знае колку луѓе задолжила, истите тие што сега ја бранат. Жената има изградено многу вешто имиџ на светски експерт, а реалноста е дека е чист просек која го наследи татко и Никола Софијанов.
Жената ретко кога и да работи, најголемиот дел од работата ја вршат сестрите и другите лекари/лекарки на тој оддел, ама Софијанова е онаа која секогаш се појавува пред родителите да сооопшти дека предвременото родено бебе преживеало.
Инаку околу ,,успехот'' на Софијанова, во било која држава со барем солиден здравствен систем, постои смртност на предвремено родени под 10%(кај некои и под 5%), а на Клиниката за Педијатрија пред неколку години во јавноста фигурираше бројка од 25% смртност, иако на лекарски предавање и во некои документи фигурираат бројки и до 40 % смртност, па сега видете.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.467
Поени од реакции
17.984
Софијанова нема теорија да падне. Таа е политички војник и на ВМРО и на СДС по потреба. Доказ ви е фб, отворете ќе видете дека 90% од коментарите ја бранат. Едно време беше и пратеник и кој знае колку луѓе задолжила, истите тие што сега ја бранат. Жената има изградено многу вешто имиџ на светски експерт, а реалноста е дека е чист просек која го наследи татко и Никола Софијанов.
Жената ретко кога и да работи, најголемиот дел од работата ја вршат сестрите и другите лекари/лекарки на тој оддел, ама Софијанова е онаа која секогаш се појавува пред родителите да сооопшти дека предвременото родено бебе преживеало.
Инаку околу ,,успехот'' на Софијанова, во било која држава со барем солиден здравствен систем, постои смртност на предвремено родени под 10%(кај некои и под 5%), а на Клиниката за Педијатрија пред неколку години во јавноста фигурираше бројка од 25% смртност, иако на лекарски предавање и во некои документи фигурираат бројки и до 40 % смртност, па сега видете.
Многу погрешни информации имаш за Аспазија, не знам кој те лажел. Буквално 24/7 е на педијатрија и е врвен специјалист- ургентни случаи кај новороденчиња, не за џабе сите кај неа одат.

Член од
9 август 2014
Мислења
502
Поени од реакции
1.661
Многу погрешни информации имаш за Аспазија, не знам кој те лажел. Буквално 24/7 е на педијатрија и е врвен специјалист- ургентни случаи кај новороденчиња, не за џабе сите кај неа одат.
Освен ако не си бил на Педијатрија да гледаш што прави не можеш да контрираш.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.467
Поени од реакции
17.984
Освен ако не си бил на Педијатрија да гледаш што прави не можеш да контрираш.
Па сум бил, и од тоа што гледам ти кажувам, и во улога на пациент, и во улога на колега. Можеби е гласна, можеби делува дрско, можеби е самобендисана, но пак стои секогаш секому на располагање. Не ја бие глас дека зима мито како 90 посто од докторите.

Сите напаѓаат ама недајбоже на некому да му притреба нејзина помош, ќе ја чека пред канцеларија и ќе се лигави и ќе моли и потплаќа. Не навлегувам дали си пишувала дежурства, тоа воопшто не ми е битно и не сакам да продавам морал.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom