Електронско војување, џеминг, преземање контрола, итн.Јас друг начин за борба против дронови не гледам освен ласерот, може некое оружје како Пансирот со топ/миторлес да ги бута, ама и на него му е ограничена муницијата.
Не во вакви воени сценарија, против противник со активна ПВО.Изглеа во ера на ракети со наведување хеликоптери и не се толку корисна работа.
Рускиов шеќер многу експлозивенЗеленски има афинитети бело да мава, затоа шеќеранава кај Белгород ја погоди.
Нема да го предадат градот?наводно ќе имало евакуација од Херсон....дали само цивилно население или комплет-незнам
русите потврдиле дека ќе има повлекување на население
znaci, ka52 megudrugoto e operemen i so laserski naveduvani raketi. bez problem moze da se ispalat kako bilo za da udrat kade treba zasto se nadevedeni laserski obicno od pesadija ako ima aktivno pvo na teren ili sistemski ako nema pvo vo okolina.Нема шанси ненаведувани ракети да испалуваат од хеликоптер по балистичка траекторија, глупости.
Ништо нема да погоди, за да има ефект треба троцифрен број на такви проектили. Има евтини млрс системи кои многу поевтино и неспоредливо подобро го прават тоа.
Она се наведувани проектили кои вака се испалуват за почетното испалување да им пружи поголем домет. Да, за да не се ризикуваат хеликоптерите. Инаку има врска како се испалувани, повисок агол (ако не е над ~45с) значи поголем домет.
Горен шеќер бе Дарди, не си слушнал.Рускиов шеќер многу експлозивен
- YouTube
Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.youtube.com
Ја колку што знам немаат наведувани проектили од тој тип. Тие сите им се unguided.naveduvani se, nema vrska kako gi ispaluva.
nosi 6 anti tenkovski vikhr, laser guided.Ја колку што знам немаат наведувани проектили од тој тип. Тие сите им се unguided.
Упатените велат дека земјата која ќе влезе во Украина, а преку неа и ОТАН, ќе биде соседната Полска...ама ќе видиме, иако веројантоста е голема.А членот 5 не може да се активира ако се работи за друга држава. Мислам дека ќе влезе некоја НАТО земја во војна во Украина.
Нема да го предадат градот?
Е добро де, си кажа тој „колку што знае“.nosi 6 anti tenkovski vikhr, laser guided.
Добро де населението. Војската останува.
Русија објави дека ќе го евакуира Херсон, украинските сили се доближуваат до градот - Независен Весник
Москва објави дека ќе го евакуира Херсон по апелот на шефот на регионот, инсталиран од Русија, што ги зголемува стравувањата дека окупираниот град во срцето на јужната украинска област ќе стане нова линија на фронтот. Марат Хуснулин, руски заменик-премиер, во четвртокот изјави за државната...nezavisen.mk
од воен аспект слабо ја пратам војнава....така да не би знаел ништо повеќе да пишамДобро де населението. Војската останува.