Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 26.533
- Поени од реакции
- 35.301
Аффф, абе лажниве дихотомии многу популарен метод на подјебавање станале. А?Когнитивна дисонанца ...
Ај за русите разбирам, ама Македонец кој што ќе го поддржува ова, затоа што ја мрази америка, тоа е сериозна патологија.
Демек „заради екстремистов на рандом руско ток шоу, ако не ја подржуваш злата империја Пакс Американа, ти си патолошки случај“. Или - или е? Не може да си истовремено против САД и против ставовите на екстремистите (кои во Русија ионака не ги ставаат на кур).
Ало Тенеќе, мене македонските интереси ме интересираат. А македонски интереси се САД да ослабат геополитички и со тоа малку по малку (или наеднаш би било супер) да изгубат влијание во регионов. Или барем доволно за да ги симнеме паразитите кои тие америте ни ги ставија на грб за да ни ја цицаат крвта и да живеат од наша пот.
Толку време се актуелни сите муабети, еве долу и комедијанти може лекции за геополитика да ти држат (се шалам, Дејв Смит е прилично едуциран дечко). Де послушај го муаетот, знам дека когнитивна дисонанца ќе те удри - ама можеш ти, не се давај.
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)