Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    762
Овој ретардиран хехе менталитет многу ме нервира.

Украина ја враќаат во 19 век, милиони Украинци ќе станат бегалци зимава, од оние што ќе останат многумина ќе смрзнуваат и ќе гладуваат.

Но тоа е во ред, поважно е дека нема Мекдоналдс во Москва.

Ова како на Симпсонс... „ХАХА, ЌЕ ИДАМ ДА ЈАДАМ КОМПИР, ХААХАА!!!“

this-is-fine-its-fine.gif

(oк ова не е Симпсонс, ама сепак)

Кој трупаше најмногу злато на светот од 2014 наваму?

Кој плаќа во злато од 4 февруари наваму?

Санкциите не работеле :pos:
Ете гледаш како знаев. Тежок удар за Русите. Од ко им снема ракети и тенкој пролетоска, сега со златово кизнај како ќе опстанат како држава.
Автоматски споено мислење:

Нема толку комиње, ќе мора да прави препеченица (што е добро). Но како што стојат работите ќе мора да прави и препек на препеченица, и препек на препекот (на препекот). :)
Или тоа или ќе се преориентира, како за Трамп и ковидот.

Море како цената на златото?
Паѓа во време на силна инфлација?

Да ви кажувам или си знаете зошто е тоа така :D
Дај баш повеќе инфо за златово, јас колку што гледам ова е твоја измислица, ма да можеби и сум грешка
gold.png
top-gold-countries.png

Путлер и денес не му дава мир на Зеленски. Тој мост зеленио скапо ќе го плати по се изгледа.

Путин не поштуе празници па бомбардира, бомбардира...стварно, некултурно од негова страна...

Како што гледаш од графикот, јас сум во право. Цената од 24 февруари паѓа.
Како што гледаме на графикот, иста е ситуацијата како со ракетите, малце подраматична.

Дај баш повеќе инфо за златово, јас колку што гледам ова е твоја измислица, ма да можеби и сум грешка
Демек не заебава зошто цената на златото не скокнала како што се предвидува(ше)... Само што економскиве срања тек започнуваат (дајбоже да грешам) а Тенеќе во случајов ти е како оној вицот со ликот кој скокнал од стокатница и на секој спрат си викал „so far, so good“ (Тенеќе сега е некаде на 60ти спрат во паѓање, а и ние со него)

кизнај како ќе опстанат како држава.
Ќе печат ракија,оваа година ќе има добра цена а општо познато е дека русите ги бива ,стара традиција е кај нив печење на ракија.

Овој ретардиран хехе менталитет многу ме нервира.

Украина ја враќаат во 19 век, милиони Украинци ќе станат бегалци зимава, од оние што ќе останат многумина ќе смрзнуваат и ќе гладуваат.

Но тоа е во ред, поважно е дека нема Мекдоналдс во Москва.

ne e samo mcdo, nema ni ikea.... strasno

Како што гледаш од графикот, јас сум во право. Цената од 24 февруари паѓа.

Што е тука ново ако цената расте или паѓа, кога таа промена се случува и без војни, туку е последица од манипулациите кои Лондонски Сити ги прави по берзите?

А тоа што златото паѓа токму сега, кога Русија удира јаааако, тоа е само уште една берзанска манипулација со златото, со цел да и‘ се зададе уште еден удар на Русија, која пред војната трупаше злато (како и Кинезите), врзувајќи ја својата валута за златна подлога, или користејќи го златото како платежно средство, на место доларот.

Конечно на Русиве им дојде паметот изгледа..
2-3 недели вакво ракетирање на критична инфраструктура и во рок од 2 месеци сами Украинциве ќе го рушат од власт зелениот наркос

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom