INDIJANEC123
Женкар, Илуватар
Не е така, константен е.@Vanlok
Отварам очи , гледам Русиве ескалирале , Ванлоче го прегорел тастатурчето по кајгана. 3 недели те немаше на темава сега наеднаш 8 поста до 12 по македонско време![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е така, константен е.@Vanlok
Отварам очи , гледам Русиве ескалирале , Ванлоче го прегорел тастатурчето по кајгана. 3 недели те немаше на темава сега наеднаш 8 поста до 12 по македонско време![]()
И јас исто, не се сеуште спремни тие 300к.Не верувам дека ќе има Руска офанзива додека не смрзне земјата а сега почнува сезона на кал.
И јас исто, не се сеуште спремни тие 300к.
Јас сум овде цело време вклучително и кога фрштевте со мемеа и твитови за нападите во харковската област - иако признавам не спијам на форумов како (вас) неколкумина. Си ме помешал со некој или само провоцираш?@Vanlok
Таман работа да ги чекаат тие 300к за офанзива, тие ќе бидат претежно за одбранбени активности.И јас исто, не се сеуште спремни тие 300к.
Точно ама мора да оставиш одбрана позади за да одиш напред, барем јас така мислам.Таман работа да ги чекаат тие 300к за офанзива, тие ќе бидат претежно за одбранбени активности.
Дефинитивно, треба да ги покријат слабите точки.Точно ама мора да оставиш одбрана позади за да одиш напред, барем јас така мислам.
...кои ќе ја ослободат активната војска за офанзивни задачи....тие ќе бидат претежно за одбранбени активности.
Сепак не очекувам некаква зголемена динамика. Баш оваа динамика е балансирана да го сруши западниот поредок. Ако ја видиш војната во Сирија, ќе видиш дека динамиката беше иста. Разликата е во тоа што Сиријскиот фронт го гледаа луѓето еднаш месечно, додека војната во Украина ти е пред носот и сакал неќел ја гледаш. Тоа е и причината што динамиката ни изгледа доста спора. Нема потреба да брзаат. Генерално Русите ја имаат контролата на ситуацијата во најголемиот дел од времето, тоа кажува дека се делува разумно и во рамки на планот....кои ќе ја ослободат активната војска за офанзивни задачи.
У Русија сум беТи бе, не си у Русија?
Па вика еве Тенеке и компанија сте немале да јадете, угнетени сте биле и не сте смееле на улица да излезете и сите го мразеле Путин за војнава. Де кажи од прва рака дали е така или не е. Не за мене, за другите.У Русија сум бе