Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Омерагиќ делува физички посилен од сите други кои се спомуваат за таа позиција, дека заслужува шанса пред Мишевски уште сега мислам дека не треба да биде воопшто прашање. Симоноски што уште го лажат дека може да биде ракометар е тажно од друга страна.
Незнам.. можда јас лично го претставувам полош од колку шо реално е Мишевски, ама ич не ги можам такви флегма играчи ко него и Велковски, појќе ќеф ми праат деца кој се борат и кој реално имаат потенцијал па макар и биле полоши во моментов.
Автоматски споено мислење:

Симоноски што уште го лажат дека може да биде ракометар е тажно од друга страна
Симоноски има зглоб како ретко кое крило има, иако е пикер, но физички во моментов е лимитиран.

Кај Омерагиќ има голем напредок во дефанзива, сметам дека во моментот е подобра опција од Мишевски.
Павле Атанасијевиќ и Танкоски мора да добијат шанса пред Ѓоргиев.
Ѓоргиев во моментот е играч кој стагнира, треба да го стават на ладење како што беше Танкоски изминатите две години.
На овој ростер очајно му недостасуваат искусни играчи, да беа Лазаров и Миркуловски нешто помлади, надополнети со овие млади играчи кај кои потенцијалот полека се прикажува, ќе бевме доста сериозна репрезентација.

На Павле Атанасијевиќ му се случува она за што пишував и мислев и дека ќе му се случи. Го надрасна Пелистер 2 и останување таму сезонава ќе му носеше само стагнирање, а истовремено првата екипа му е преголем залак, не добива и тешко дека ќе добие поголема минутажа до крај на сезона и не само што стагнира туку и ризикува да назадува во кариерата. Час поскоро треба да размислува за трансфер, Алкалоид или странство му се многу подобра опција него да си дозволи да му се случи Танкоски/Кукуловски приказната од изминативе години. Пелистер 2 е лажна приказна, како што беа и оние на вторите екипи на Вардар и Металург. Никогаш нема да произведат играчи за во прв клуб таквите тимови, едноставно секогаш битката за успех и титули ќе ги тера да носат проверени засилувања од странство.
Он реално имаше и потпросечен настап на Медитеранските, дојде како играч кој имаше најдобра клупска сезона, а дозволи да биде засенет од играчи од кои никој не очекуваше ништо посебно. Освен оние шутеви под блок ништо бековско не одигра на игрите, без скок шут, скромно со два гола по натпревар, најчесто од контра и тој шут под блок.
Него Кузмановски, откако дојде Кулеш во Хановер мислам дека е се појасно дека нема да добива некоја посериозна минутажа сезонава иако сите на почетоков таа слаба минутажа ја препишуваат на повредата. Кој ќе го добие за идна сезона? Вардар, Пелистер или Алкалоид? :D

koga ke prestani da se razmisluva za tie prevara igraci vo eden pravec, ne znam kako prifakjaat decata da stanat igraci vo eden pravec, osobeno mlado dete da ostani da igra samo odbrana, poarno bi se nafatil da ne nakjofta luksemburg od kolku da gradime takvi lazni igraci

За Омерагиќ и П. Атанасијевиќ...

Нелогично е играчи кои немаат особена минутажа во својот клуб, да бидат пред играчи кои се меѓу главните во истиот клуб. Омерагиќ сигурно нема да биде пред Младеновиќ (кој се бори за дефанзивец со Мишевски), ниту пак Атанасијевиќ ќе биде пред Танкоски.

За минутажата, јас со години зборувам дека нема полошо од трета опција на некоја позиција. Не треба да се носат толку играчи иако навивачите бараат, ај уште еден, ај уште еден. Таква улога има смисла само за искусни играчи на залез на кариера, ама никако за млади играчи кои мора да играат.

И тука треба на сцена да дојдат спортските директори/клубот. Тренерот може и да не се грижи за иднината ама клубот мора да се грижи, па ако треба и со сила да наложи некој да игра.

Незнам.. можда јас лично го претставувам полош од колку шо реално е Мишевски, ама ич не ги можам такви флегма играчи ко него и Велковски, појќе ќеф ми праат деца кој се борат и кој реално имаат потенцијал па макар и биле полоши во моментов.

Симоноски има зглоб како ретко кое крило има, иако е пикер, но физички во моментов е лимитиран.

Играчите јас сепак би ги ценел по перформансите а не по тоа како изгледаат. Велковски во формата од пред година-две супер би ни дошол покрај Талески и Кузмановски. Серафимов и Јагуриноски засега не се на тоа ниво...

Играчите јас сепак би ги ценел по перформансите а не по тоа како изгледаат
Не мислев на излгед туку на квалитет

За Омерагиќ и П. Атанасијевиќ...

Нелогично е играчи кои немаат особена минутажа во својот клуб
Инаку Павле на последниве натпревари добива солидна минутажа, Ѓоргоски е тој кој игра многу помалце.
Танкоски во моментов е прва опција зошто е поискусен од Павле, но кога тогаш ке стани негова резерва.
+ По уходан е во репрезентација Павле, Танкоски последно заигра под Брестовац, на еден натпревар, на лево крило.

Последно уредено:

Инаку Павле на последниве натпревари добива солидна минутажа, Ѓоргоски е тој кој игра многу помалце.
Танкоски во моментов е прва опција зошто е поискусен од Павле, но кога тогаш ке стани негова резерва.
+ По уходан е во репрезентација Павле, Танкоски последно заигра под Брестовац, на еден натпревар, на лево крило.

Кога ќе се избори за минутажа и место пред Танкоски јас веднаш би го повикал. Да не се сфатиме погрешно, од сите млади играчи Павле Атанасијевиќ ми е најинтересен (додуша Марко Стојковиќ станува доста интересна конкуренција). Ама има уште леб за јадење а со оглед дека и онака сите други опции во репрезентацијата се млади, јас сум на мислење дека треба да играат тие што моментално можат најмногу да пружат.

Во секој случај нијанси се во прашање меѓу сите тие 5-6 кандидати за 2 места. Секако ќе има незадоволни, се надевам конкуренцијата ќе биде доживеана како мотив плус. Факт кој не треба да се занемари е и кој полесно ќе се справи со притисокот да се биде бек со минутажа на СП. Со оглед дека сите се повеќе или помалку млади, тука очигледен одговор нема.

Атанасијевиќ е стално најдобар играч на утакмиците во лигата на Пелистер.

spisok-rakomet.jpg.webp

ne deka e neshto mnogu svetska klasa ama tankoski e sigurno pokorisen od koi i da se ovie decista od svojot klub sho gi nosi kiro
i ovde umrevme, sostav sho bi se machel so luksemburg i turcija e ova

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom