- Член од
- 30 август 2011
- Мислења
- 1.106
- Поени од реакции
- 1.364
Албанците се таа главна алатка ама како и на сите други таа функција врви, кога ќе заврши работите брзо и драстично ќе се менуваатФактите во моментов, и во последните децении:
- Шќиптарите се главна divide et Impera алатка на САД, не само овде туку во целиов регион
- Македонија и Македонците се заложници во сопствената држава, гореспомнатите не само што не плаќаат даноци а цицаат државна помош и бенефити, туку и буквално Македонците за нив плаќаат режиски трошоци како електрична енергија, и се што треба за да функционираат нивните општини, училишта, буквално се
- главна (и веројатно единствена) причина зошто Шќиптарите се во можност да го прават тоа што го прават се: САД, и под нивна контрола, западот општо
- референдумот за влегување во НАТО не беше изгласан од народот (тоа е факт, без да навлегувам во релативизаците кои редовно следуваат, дека референдумот не бил само за влез во НАТО)
Тоа се фактите. Исто како што е факт дека кога ќе им падне грбот на крвниците, тогаш работите сами по себе „се решат“. . Ова е доволно објаснување без се компромитирам со подетални предвидувања за „решавањето“. Со сегашниот хендикеп кој ни е наметнат, јасно е дека не можеме како народ многу да промениме (ете Украинците се 40+ милиони, па сеедно им наметнуваат инстант самоубиство, и на државата и на нацијата).
Ех, и да се надоврзам на муабетот од темата за Украина... Ако баш Шќиптарите и другите непријатели ти се главни подржувачи, буквално заедно сте против ова што сега овде ти го напишав - тогаш кажи ми ти самиот чии интереси браниш. Пошто сигурно не се македонските интереси.
Да ние во нато влеговме насилно и противправно, згора плативме 100 пати повисока цена од било кој друг
како сега на Македонија и одговара да пропадне НАТО? Јас треба да навивам да пропадне организација која и така ме коштало прескапо да влезам? Ние сме нато сега сакате вие соочете се со тоа сакате не се соочувате тоа е факт. И сега да навиваш против нато е да навиваш против себеси, никаква корист ние не би имале од негово уништување.
Како ќе се решат сами? Колку пати треба да не повтори за да разберете дека од секое прекројување и турбуленција на светската сцена на балканот најмногу го јадеме курот ние секогаш? Не ја разбирам фантазијава, нато ќе се распадне и овде ќе дојдат русите и заедно ние србите и русите ќе ги исчистиме албанците? Во ова верувате? Ние на русија не сме и биле пријатели никогаш, често и бевме непријатели, Руска хегемонија неможе ништо подобро да ни донесе од ова што веќе го живееме. Најверојатно може да ни донесе само многу крвопролевање и после пак на крајот истото одново за џабе или со друг во главната ебачка улога.
Затоа јас зборувам дека Македонецот треба некако да се научи да игра и да плива а не цел живот да чека од бога здравје. Оти нас ова ни е реприза последниве 200 години, се чекаме некој да дојди да не ослободи. Нема да дојди никој, и никој што ќе дојди нема да дојди за да направи да ни биде поубаво него што ни е. If life gives you lemons ...