Što sum svatil? Pa ušte si mi objasnil!E pa sega svati zosto mozi i edna jaka 2,5kv nominalna inverter da bidi pojak od nekoja od nekoja 3,5 kv nominalna inverter klima.Tebe ne ti se veruvase vo toa, i go demantirase Zlate koj od ispote kutriot da te ubedi,ama ti nikako da veruvas,i ztoa sakav samo d ti objasnam deka e toa mozno,a i na ostanative citateli na forumot(za tie sto neznaaat),a smo go upotrebiv primerot so Toshiba,zasto samo taa ima hrabrost da dade neiscrpni podatoci.
E pa sega svati zosto tvojata 12btu Harier Tundra mozi na maksimum samo 15 min. oti si kosta 500 evra ,ili 400 evra vo tvoe vreme koga si ja nabavil.Tolku e golem kompresorot ,sto ne znaci deka e losa,ako tebe ti odgovara.Vazno ti da si zadovolen.
Ima edna ubava srpska pogovorka: ko o čemu kurva o poštenju.
Znači ti si verglaš li verglaš.
Aman odgovori na toa što te prašuvam!
Ne možeš da odgovoriš neli? Polesno e da im veruvaš na nekakvi brošuri.
Aj kaži mi ne ti e bar malce krivo što ti stavile kompresor koj e prinuden da se da se vrti od 7000-9000 vrt/min?
Interesno e što Haierot za tri zimi nitu ednaš kompresorot Hitachi (fala bogu ete nešto japonsko i kaj mene) ne otišol preku 1100W, a može trajno da vrti mislam na 1600 W. Izglea i kinezive ne se taka glupavi.
Aj za posleden pat te prašuvam: zošto e stavena ista klima na 12- ka i 24- ka?
Ako ne odgovoriš jas ne ti komentiram ponatamu.