Сендвичара "Седмица"

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.424
Добро знаеме тоа...Само што тие луѓе не се на форумот да се убедуват дали вреде хамбургер да се праве или не, и не одат по сенвичарници ред да чекат за сендвич. Јас само алтернатива дадов затоа што е поскапено во 7мицата. Јас не ве терам да си правете хамубргер со сила дома. Ако ви одговара правете ако не не морате. Јас лично за мене дома го правам и далеко подобро го правам од сендвичарници.
Најверојатно хамбургерот сам што ќе си го направиш ќе биде со поквалитетни состојки од купечкиот. Али увек коа треба праиш нешто, ако не свесно, тогаш несвесно си праиш математика у главата. На пример, треба да станеш и да го земеш даљинското. Твојата потсвест прави математика - да вложам толку и толку енергија и да го направам тоа, или да продолжам да гледам на овој канал. Заклучок - од лична проценка не се исплати тоа вложување на енергија, боље да си останам вака легнат и да си гледам на тој канал, на кој е телевизорот. Тоа на површина, во твојата свест излегува како - ме мрзи сеа да станувам.
Епа, лична проценка е дали, за хамбургерот, ќе вложам енергија (телесна - за идење до продавница, стоење у кујна...), време и пари (за: топлинска/електрична енергија, материјал, превоз...), или повеќе ми се исплати да го купам, односно да вложам друга количина време, пари, енергија.

Инаку, IMO Седмица се страшно преценети и никад у живот не сум ги сакал. Пречесто се дешаваат тровања со салмонела или што и да е.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.967
Поени од реакции
5.830
Кебап во Дестан е 25 денари,нека си ебат матер.
Ако одиш во Чаршија оди во Космос при крај на златарската улица од десна страна.Таа е најстара кебапчилница во Чаршија и кебапите им се подобри и поевтини од Дестан а големината иста.
Автоматски споено мислење:

1664446953841.png

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.166
Поени од реакции
22.748
Бев во Дестан во чаршија, гледам и се двоумам помеѓу стекот и шарската 300 ден, нарачувам шарска, ми носат стек, ми наплаќаат шарска 350 на крај.

:unsure:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.127
Поени од реакции
30.219
Па нели ти е гајле за луѓето и си бесчувствителен лицемер?

Исто вака се папсани и жените што работат земјоделие и умираат на лице место за да ти наберат чија семе, па рече дека те боли гајле за нив пошто си бесчувствителен лицемер.
Da, eve so kutreto mezime edna brokula.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Da, eve so kutreto mezime edna brokula.
Чување на миленик е неетички, остај го песо да трча на слобода каде што сака, и по своја волја да одбери дали ќе јаде брокула, или ќе брка плен.

Член од
28 јуни 2018
Мислења
797
Поени од реакции
966
400-500 грама зависи од кој маркет.....месо...свинско..мелоно...зависи...шо е битно ти па како е тргнало за тие пари уште малку чорапите ќе си ги јадеме...

мело е месо....јадам го шо му фале? Те сега моментално плескавиците печам да изедам 3 хамбургери па ќе работам....
Bolje e 7ca od ova

Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.430
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.854
Поени од реакции
23.209
СО ДОМАШЕН НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАДПРЕВАРУВА!!!!! ТИ ИЗЕДЕШ ЕДЕН, ЈАС ИЗЕДАМ ДВА, НЕ СМЕ ИСТИ.
Прегледај го приврзокот 346502

Друже, два дена се расправаш и објаснуваш за тоа какви хамбургери правиш за да се избациш со ваква слика?
Па на задушница посочни делуваат бургерите од овој.
Искрено, овој твојов ни за 50вче не би го купил да го продаваш. Ма двата за 50вче би ги скокнал.
Од друга страна оној на @Jankoff маме би му ебал со една лименка кока-кола и ич нема да ми е жал за 250 денари што сум ги сјебал.

Член од
22 јуни 2019
Мислења
924
Поени од реакции
1.430
Друже, два дена се расправаш и објаснуваш за тоа какви хамбургери правиш за да се избациш со ваква слика?
Искрено, овој твојов ни за 50вче не би го купил да го продаваш. Ма двата за 50вче би ги скокнал.
Од друга страна оној на @Jankoff маме би му ебал со една лименка кока-кола и ич нема да ми е жал за 250 денари што сум ги сјебал.
Мојот сендвич е најубав во цел свет! За 50 денара ни кромидо не го давам да го пробаш.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.378
Поени од реакции
113.806
Башка можел и цели главици кромид да стави во сендвичите, џабе се мачел вака на покрупно што ги сецкал, т.е. на два пати исецкани.

На бездомник не би ги дал сендвичиве не па за 50че да ги купам.

Kajgana Shop

На врв Bottom