- Член од
- 3 мај 2019
- Мислења
- 19.337
- Поени од реакции
- 10.207
Kako dojde do ovoj zakkucok deka samo kaj bogatte idele lekarite?Завчера 25 минути ја чекав брзата помош во 3 сатот сабајле кај мене да дојди за старата моја којашто има 75 години и има доживеано мозочен удар од 2018 година, а причината беше ептен висок притисок. Па нема ни 1 километар од каде што живеам јас до брзата помош.
А лекариве наши кај богатите фамилии знаат одма да идаат па макар и мал проблем да имаат. Ако треба и две амбулантни возила ќе дојдат кај нив и со сати ќе се задржуваат...
Па добро бе што сме ние за лекариве обичните луѓе предмет/потрошен материјал/употребен куртон???
Vidi duso, ne si vo pravo....znaeme deka zdravstvoto ni e katastrofa, no sto se odnesuva do brzata pomos, veruvaj deka tie vraboteni tamu se za zalenje.
Neispravni vozila i guzva vo soobrakajot, nemanje posebna lenta na ulicite za niv, se vinovni sto ne mozat da stignat nekogas pobrzo.
@bijons @Kadaif ..ne mi se veruva deka neznaat sto lekovi treba da dadat pri visok pritisok.
Normalno deka diuretik sekogas se dava zaedno so lek za namaluvanje na pritisokot.
A sto treba da se dade?