Секоја чест за предлогов не верувам да ја откриев серијава, предобра тематски наликува на The Night Of само што е базирана врз вистинити настани.Кој сака мини серии обавезно да ја гледа Black Bird. Предобро од приказна до глума.
ЕМИ*Дајте му ги сите можни оскари
Black bird вреди и со 300кб/с да ја чекаш на торент Ако си фан на мистерии нормално.ЕМИ*
До пред само неколку години си мислев: која е таа сила што ќе ме натера да се претплатам на било кој streaming service кога имам можност да download-ирам торенти for free. Денес - ме мрзи да симнувам, па да отворам лаптоп, па да поврзувам HDMI кабли... Полесно е: стисни копче на даљинско и имаш за гледање. (Ова за серии зборувам, за филмовите уште мора да се симнува скоро се). Е, ама кога ќе налетам на нешто вакво што не е Netflix или HBO Max content, а го фалите, ми иде да пукнам од мака.
Далеку е ова од мистерија повеќе е крими-драма со затворска тематика инспирирана врз вистинити настани ама ме изненадија Apple, инаку ако сакаш мини мистерии имам изгледано скоро све што вреди и можам да ти пратам листаBlack bird вреди и со 300кб/с да ја чекаш на торент Ако си фан на мистерии нормално.
Ден и Рајан Фридкин се извршни продуценти, иначе познати како сопственици на Рома.Серијава е инаку на Dennis Lehane кој ги напишал новелите за Mystic River и Shutter Island, се појавува и Ray Liotta на кого ова му е последниот проект.
Чуден лик си ти па TD и Night Of се едни од подобрите серии, баш јас нагласив дека не е мистерија и јбг не можеш да очекуваш некој посебни трилер елементи во серија која е базирана врз вистинити настани...Иначе серијава потсеќа на некој микс од True Detective и Night Of со сета таа мрачна и спора атмосфера што мене ми причинуваше ужасно досадно искуство.
Општо мехара, ништо посебно, ништо интересно.
Нит е мистерија нит трилер.
Полу-документарна досада.
Night Of ми се свиѓа.Чуден лик си ти па TD и Night Of се едни од подобрите серии, баш јас нагласив дека не е мистерија и јбг не можеш да очекуваш некој посебни трилер елементи во серија која е базирана врз вистинити настани...
Броен и Килинг да ти се први на листа!Чекам да се смени саатот и да дојдат оние мртви депресивни времиња па да им се посветам на тие сериите на Нетфликс за сериските убијци, како и овие скандинавските серии Броен мроен и компанија. Да тонам у депресија и суицидални мисли.
Специфичен е британскиот стил на крими серии. Оваа е одлична. IMDb: : ManhuntБроен и Килинг да ти се први на листа!
Мене ми здосадија тру крајм документарците иако има неколку шо се маст вач, ама вакви биографски ко оваа за Дахмер или Unbelievable Nightstalker ми имаат доста повеќе шмек и се поинтересни за гледање, предложите ако имате нешто друго гледани ми се и American Crime Story и When They See Us.
изгледав ја две епизоди од Dahmer и можам комотно да го потврдам ова, ја поретардиран мозок немам видено никогаш, во ниедна серија. Ама некако интересна е мистериозна и ја препорачувам да ја гледате. ( секако ако има некој овде што се гадат од крв и такви ствари, избегнете ја зашто не е серија за вас).Пред недела дена излезе биографската серија (не е документарец) од Нетфликс за можеби најболниот мозок од сериските убици
За Black bird ?Ден и Рајан Фридкин се извршни продуценти, иначе познати како сопственици на Рома.
Иначе серијава потсеќа на некој микс од True Detective и Night Of со сета таа мрачна и спора атмосфера што мене ми причинуваше ужасно досадно искуство.
Општо мехара, ништо посебно, ништо интересно.
Нит е мистерија нит трилер.
Полу-документарна досада.