Македонска берза

Член од
10 април 2013
Мислења
1.120
Поени од реакции
715
Postoi li seuste zakon spored koj brokerot ,a i berzata se dolzni da ja izvestat agencijata za sprecuvanje na perenje pari i fin.policija za sekoja transakcija nad 900.000den ?

Член од
2 мај 2020
Мислења
106
Поени од реакции
164
Postoi li seuste zakon spored koj brokerot ,a i berzata se dolzni da ja izvestat agencijata za sprecuvanje na perenje pari i fin.policija za sekoja transakcija nad 900.000den ?
Постои за уплата на готовина во банка, да се пријави потекло на средствата доколку износот што се уплатува е поголем од 15.000 евра во денарска противвредност, што не значи дека банката не може да побара потекло и за помала сума на пари.

Член од
23 јуни 2017
Мислења
592
Поени од реакции
1.102
Постои за уплата на готовина во банка, да се пријави потекло на средствата доколку износот што се уплатува е поголем од 15.000 евра во денарска противвредност, што не значи дека банката не може да побара потекло и за помала сума на пари.
Mislam deka e 10.000 eur...

Член од
10 април 2013
Мислења
1.120
Поени од реакции
715
15.000 евра во денарска противвредност е прагот 100%, но како што кажав банката го задржува дискреционото право да побара и за понизок износ од 15.000 евра.
Ne,ne mislam na vnesuvanje pari vo banka pa kupuvanje akcii,tuku mislam na toa koga parite ti se vekje na transakciska smetka.
Автоматски споено мислење:

Ili stedna kniska

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.080
Поени од реакции
1.937
Германија има нахордано 95% од потребите на гас за престојната зима а пола година праат невидени армагедон фантазмагории, чек марк. Во Македонија 30те % кусок од струјата нема да одиме на HUPX туку ќе си ја увеземе повластено од Блгари', чек марк. Турција ќе ни даде гас, по побратимска линија. Отаџбина Србија ќе ни даде гас а ние ќе и вратиме струја пошо имаме гасна станица. Од Грција договорија непречен увоз на мазут, лигнит и јаглен и нова Малака" инвестиција во гасна централа од 200 мегавати, дабл чек марк. Беслимовски кај Ефтов изгледаше толку оптимистички симпатично шо некој не ј.бе 400% изглеа. Добро, имаме ние реален екшл престоен проблем шо го оправдува овој скептицизам за ТНБ 24.000 денари?. Племето ваше и се по ред...

Последно уредено:
Член од
30 март 2018
Мислења
1.459
Поени од реакции
1.886
15.000 евра во денарска противвредност е прагот 100%, но како што кажав банката го задржува дискреционото право да побара и за понизок износ од 15.000 евра.
Па и треба да ве провери УФР сите што сте и' продале акции на Весна за "16.000" денари

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.080
Поени од реакции
1.937
Па и треба да ве провери УФР сите што сте и' продале акции на Весна за "16.000" денари
Гримс царе, земјава од 91ва е втемелена на махинации и богатење преку две ноќи и ми е чудно шо ти се чудиш на се шо се перцепира како апсолутно итро и за жал етички прифатливо у 21 век. Македонија на тркалца ја изнесоа а ти се замараш дали Трендо или Тендо имал инсајд и го преебал Сава или некој друг фонд или Гозил или било кој шо на извесна сирота Весна и продале 16к акции од 20 милионска за жал нивна фамилијарна компанија. Тврдам дека можеби морално ТИ поише ја заслужуваш од сите тука ПКБ но тоа не значи дека имаш право бе партмир ad hominem да обинуваш секој шо ти го ремети планот.

Последно уредено:
Член од
16 јули 2021
Мислења
1.080
Поени од реакции
1.937
Член од
21 јуни 2022
Мислења
14
Поени од реакции
15
особено на поголеми приходи поради каматни стапки. Мене ми е НЛБ подобра од сите банки, а најмногу песимизам се истура на нејзе ми се чини...

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946

partial mobilization could mean that Russian businesses and citizens have to contribute more to the war effort :toe:

Прегледај го приврзокот 345730

Јер биче оног рата?
Биче рата!
Ако денес падне индексот за 1 процент ќе се спушти на најниско ниво во изминатите 12 месеци (претходното е кога почна војната).

Очигледно ситуацијата околу Украина нема да се реши за неколку месеци како што сите се надевавме.

Член од
10 декември 2008
Мислења
1.314
Поени од реакции
2.380
Гримс царе, земјава од 91ва е втемелена на махинации и богатење преку две ноќи и ми е чудно шо ти се чудиш на се шо се перцепира како апсолутно итро и за жал етички прифатливо у 21 век. Македонија на тркалца ја изнесоа а ти се замараш дали Трендо или Тендо имал инсајд и го преебал Сава или некој друг фонд или Гозил или било кој шо на извесна сирота Весна и продале 16к акции од 20 милионска за жал нивна фамилијарна компанија. Тврдам дека можеби морално ТИ поише ја заслужуваш од сите тука ПКБ но тоа не значи дека имаш право бе партмир ad hominem да обинуваш секој шо ти го ремети планот.
Ама сум ги преебал... со 62% принос на голема количина за 2 години. Нема друг инструмент на кој е остварен толкав принос во последните 2 години.

П.С. Дај и мене некој нека ме преебе, па нека ми сподели тука таква акција што ќе ми донесе таков принос во наредни 2 години.

Член од
16 јули 2021
Мислења
1.080
Поени од реакции
1.937
Кредитирање 9.7 .jpg

На овој фантастичен безмалку двоцифрен кредитен раст додај примеса приходи од покачени провизии и тук-таму по некоја ослободена резервација и последниот квартал ич да не го следиш.

#КМБ мај 600 денари (нето) , ТНБ јуни 1800 ден (нето), за УНИ и СТБ Тендо и Близz ќе си ги прашате :) #Не мора да честитате овој пат :)

Последно уредено:
Член од
10 декември 2008
Мислења
1.314
Поени од реакции
2.380
УНИ најмалку две години е во интервал од +/- 10 проценти. Мислам дека просечна цена за целиот овој период е околу 2600 денари.

Добро е што решија да поделат дивиденда, иако она што го направија со обврзницата со камата од 9-10 проценти на одбрани купувачи е срамота.

Kajgana Shop

На врв Bottom