Постои за уплата на готовина во банка, да се пријави потекло на средствата доколку износот што се уплатува е поголем од 15.000 евра во денарска противвредност, што не значи дека банката не може да побара потекло и за помала сума на пари.Postoi li seuste zakon spored koj brokerot ,a i berzata se dolzni da ja izvestat agencijata za sprecuvanje na perenje pari i fin.policija za sekoja transakcija nad 900.000den ?
Mislam deka e 10.000 eur...Постои за уплата на готовина во банка, да се пријави потекло на средствата доколку износот што се уплатува е поголем од 15.000 евра во денарска противвредност, што не значи дека банката не може да побара потекло и за помала сума на пари.
15.000 евра во денарска противвредност е прагот 100%, но како што кажав банката го задржува дискреционото право да побара и за понизок износ од 15.000 евра.Mislam deka e 10.000 eur...
Ne,ne mislam na vnesuvanje pari vo banka pa kupuvanje akcii,tuku mislam na toa koga parite ti se vekje na transakciska smetka.15.000 евра во денарска противвредност е прагот 100%, но како што кажав банката го задржува дискреционото право да побара и за понизок износ од 15.000 евра.
Па и треба да ве провери УФР сите што сте и' продале акции на Весна за "16.000" денари15.000 евра во денарска противвредност е прагот 100%, но како што кажав банката го задржува дискреционото право да побара и за понизок износ од 15.000 евра.
Tocno, 15.000 eur e pragot...15.000 евра во денарска противвредност е прагот 100%, но како што кажав банката го задржува дискреционото право да побара и за понизок износ од 15.000 евра.
Гримс царе, земјава од 91ва е втемелена на махинации и богатење преку две ноќи и ми е чудно шо ти се чудиш на се шо се перцепира како апсолутно итро и за жал етички прифатливо у 21 век. Македонија на тркалца ја изнесоа а ти се замараш дали Трендо или Тендо имал инсајд и го преебал Сава или некој друг фонд или Гозил или било кој шо на извесна сирота Весна и продале 16к акции од 20 милионска за жал нивна фамилијарна компанија. Тврдам дека можеби морално ТИ поише ја заслужуваш од сите тука ПКБ но тоа не значи дека имаш право бе партмир ad hominem да обинуваш секој шо ти го ремети планот.Па и треба да ве провери УФР сите што сте и' продале акции на Весна за "16.000" денари
Ако денес падне индексот за 1 процент ќе се спушти на најниско ниво во изминатите 12 месеци (претходното е кога почна војната).Putin mobilizes 300,000 troops for war in Ukraine and warns he's not bluffing with nuclear threat
Putin has put the Russian people and economy on a wartime footing as Moscow's invasion of Ukraine continues.www.cnbc.com
partial mobilization could mean that Russian businesses and citizens have to contribute more to the war effort
Прегледај го приврзокот 345730
Јер биче оног рата?
Биче рата!
Ама сум ги преебал... со 62% принос на голема количина за 2 години. Нема друг инструмент на кој е остварен толкав принос во последните 2 години.Гримс царе, земјава од 91ва е втемелена на махинации и богатење преку две ноќи и ми е чудно шо ти се чудиш на се шо се перцепира како апсолутно итро и за жал етички прифатливо у 21 век. Македонија на тркалца ја изнесоа а ти се замараш дали Трендо или Тендо имал инсајд и го преебал Сава или некој друг фонд или Гозил или било кој шо на извесна сирота Весна и продале 16к акции од 20 милионска за жал нивна фамилијарна компанија. Тврдам дека можеби морално ТИ поише ја заслужуваш од сите тука ПКБ но тоа не значи дека имаш право бе партмир ad hominem да обинуваш секој шо ти го ремети планот.
УНИ најмалку две години е во интервал од +/- 10 проценти. Мислам дека просечна цена за целиот овој период е околу 2600 денари.
Добро е што решија да поделат дивиденда, иако она што го направија со обврзницата со камата од 9-10 проценти на одбрани купувачи е срамота.