Русите 500 години го сонуват пустиот Цариград и се им бега ...ideme prvo na carigrad pa sofija. krajno vreme e da se denacificira balkanot.
epten stradaat... zamisli ne jadele mcdo celi 6 meseci. katastrofa u pm...Ceki, dolga e vojnata uste pored kano. Tuku ne e tocno deka Rusija nema problemi poradi sankciite. I te kako imaat efekt i ne izlagaat posilni. Toa deka i zapad trpi posledici poradi toa e tocno no ne go menuva faktot deka i Rusija strada od niv. E sega za voenite celi ke vidime, ne mi izgleda deka Rusija vekje go postigna toa sto sakase. I NATO nema da vleze vo direktna vojna so Rusija.
Исто вие татарите jа сонувате Македониjа нон стоп ама никако да ви се позлати, само вакво бело може да ви оставиме.Русите 500 години го сонуват пустиот Цариград и се им бега ...
Косово е исто што се и Р. Српска, ДНР, ЛНР, Крим, Придњестровје, Абхазија, Јужна Осетија... Сепаратистички региони/области/покраини мнозински населени со одреден етникум кој сака или независност или припојување со одредена соседна држава... Имаме и на запад вакви региони Каталонија, Баскија, С. Ирска... некои сакаат независност, а некои припојување кон некоја друга држава... Разликата е во тоа што некои сепаратистички региони ја имаат таа среќа да се отцепат, постанат независни држави или па да се припојат кон друга соседна држава, а некои ја немаат таа среќа...Немоj да го споредуваш Косово со ДНР / ЛНР.
vreme e... konecno vtoriot i tretiot rim da se spojat pa ako ne im dojde pamet na zhabarite ideme i po prviot via polska i germanija...Русите 500 години го сонуват пустиот Цариград и се им бега ...
А? .... Што...? Кажа нешто...?Исто вие татарите jа сонувате Македониjа нон стоп ама никако да ви се позлати, само вакво бело може да ви оставиме.
Kaj оваа изјава има улога (на домашен план) ситуацијата со кримските Татари.Ердоган е лицемер и дволичен реално. Ова го зборува затоа што државата му е во НАТО и после сите сојузништва со Русија, султанот лажен мора да го испере образот пред НАТО. Додека другите сојузници на Русија без резерва ја поддржуваат Русија.
Абе ке почекат поне уште 500 години..vreme e... konecno vtoriot i tretiot rim da se spojat pa ako ne im dojde pamet na zhabarite ideme i po prviot via polska i germanija...
Muabetov e totalno nebiten. Kano, gledaj na teren. Ostaj Adis Adeba.nato platenici, i mazi sto ne gi pustija vo eu.
ne bi gi narekol toa borenje nego ginenje...
sto mislis ukrainkite ke se vratat u ukraina da molzat kravi i rmbaat za 200e? se vratija li somalijcite od eu posto tamu vojnata zavrsi pred 15 godini i e mirno peer...
sto e so etiopijcite? da ne se vratija i tie? eve ja adis abeba denes ama nesto ne im se odi od eu... mislis plavusite ukrainski ke sakaat nazad u mariupol?
Прегледај го приврзокот 345643
Na covek ne mu treba mnogu za da prezivee. Vo pravo si.epten stradaat... zamisli ne jadele mcdo celi 6 meseci. katastrofa u pm...
Ама не е војна специјална операција е и не постои повеќе начин да се притисне со санкции истурија се, дури и водката што ја купиле и платиле ја истураа едно време либтардитеCeki, dolga e vojnata uste pored kano. Tuku ne e tocno deka Rusija nema problemi poradi sankciite. I te kako imaat efekt i ne izlagaat posilni. Toa deka i zapad trpi posledici poradi toa e tocno no ne go menuva faktot deka i Rusija strada od niv. E sega za voenite celi ke vidime, ne mi izgleda deka Rusija vekje go postigna toa sto sakase. I NATO nema da vleze vo direktna vojna so Rusija.
pa na teren gledam de... ima dobivki zagubi ama ke trae podolgo vojnata. rusite gledas ne se brzaat. do togas ocekuvam ukrainkite da se sredat u eu i da zaboravat na ukraina. zamisli eve nekoja kaj tebe se doseluva, mislis ke saka nazad u bombardirano nekoe selo u zaporozja? primerite pogore zaedno so kosovarite, bosancite i red drugi ukazuvaat deka vrakanje sekako nema.Muabetov e totalno nebiten. Kano, gledaj na teren. Ostaj Adis Adeba.
Автоматски споено мислење:
Na covek ne mu treba mnogu za da prezivee. Vo pravo si.
ne bidi tolku siguren.Абе ке почекат поне уште 500 години..
Путин много добре знае (па и сите видовме за овие месеци) дека неговата војска е тотална травестија.
Во директен судир со турците, русите ќе бидат збришани како партал.Нема муда да се курчи на нив. Може само на такви како Чеченија, Молдавија, Грузија
Oбјасни ми како точно го замислуваш поразот на Русија во Украина.Абе ке почекат поне уште 500 години..
Путин много добре знае (па и сите видовме за овие месеци) дека неговата војска е тотална травестија.
Во директен судир со турците, русите ќе бидат збришани како партал.Нема муда да се курчи на нив. Може само на такви како Чеченија, Молдавија, Грузија
igorce jas ne gledam kukanje vo rusija za smetki... od druga strana gledam buntovi vo eu...Na covek ne mu treba mnogu za da prezivee. Vo pravo si.
Еве кои соjyзници без резерва ja поддрржуват - Беларус ,Северна Кореja , Сириjа , Куба , Еритреjа,Никарагуа ..сојузници од соништатаДодека другите сојузници на Русија без резерва ја поддржуваат Русија.