Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.949
Поени од реакции
23.801
Пууу бе, кај си најдов да имам работа со санкционерот @Marquess Фон дер Лејен.
Претходно не престана на кур да ми се качува, сега откако се качи, не можам да го симнам.
Нека, терајте со Дујета, и онака само кога Интер кикса сте расположени за дискусија на темава.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.241
Поени од реакции
13.169
Пууу бе, кај си најдов да имам работа со санкционерот @Marquess Фон дер Лејен.
Претходно не престана на кур да ми се качува, сега откако се качи, не можам да го симнам.
Нека, терајте со Дујета, и онака само кога Интер кикса сте расположени за дискусија на темава.
Стварно те жалам чим мажи поврзуваш со твојот кур ама тоа си е твое...
Сепак и во природата си има грешки.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.949
Поени од реакции
23.801
Стварно те жалам чим мажи поврзуваш со твојот кур ама тоа си е твое...
Сепак и во природата си има грешки.

Обично би ти пишал нешто на ова, ама ај брат, нема смисла веќе. Не е темава за нас двајца.
Глеаш не ти реплицирам од последната дискусија, нема потреба да продолжуваме понатаму да се цитираме особено не да ме тагнуваш и да мудруваш после пораз каде лесно може да пишам глупости. Едноставно заобиколи ме мене и моите коментари.
Дујета не го ебам два посто. Тој може што сака нека пишува и онака НЕ ПОСТОИ. Хуморот му е секако многу очаен и никад не би реплицирал на толку глупи досетки.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.518
Џабе се карате и пцуете, истите сме со години веќе тука, све си иаме кажано вака или онака, тури му кур на тоа више, да се видиме нит ќе се пцуеме нит плукаме, кој пиво ќе пие кој ќе се смее кој ќе касни саат ипол, тоа ја ќе бидам, и слично. Батали.

Еве ви тема на дискусија, нов тренер, периодов е најидален да се смени нешто што дефакто веќе не е за клубов, реков пред некоја недела у стил, не сум за отказ освен ако не почне да ја губи соблекувалната, во таква ситуација веќе се доаѓа до точка од која нема враќање и до отказот тимот ке трпи и ќе губи многу бодови. Сега има репрезентативна пауза и обично тогаш клубовите реагираат, плус нит Милан нит Јуве им бегаат многу на табела, а во ЛШ сеуште има какви такви шанси иако претешко ќе биде овој ростер да направи нешто повеќе покрај Барса и Баерн, ама Серија А е приоритетот и таму сеуште може да се фати асален приклучок со тие од горе.

Е сеа со оглед на ситуацијата во тимот, једино што можеме ние да си дозволиме е класичен кертејер, а таков може да биде ... дебељуцачот Станкович, кој мене лично ми смета ко опција јер го пратев што праи у Ѕвезда и апла влезе у оној класичен срба моуд и се понашаше ко сељандура у домашно првенство. Во Европа не, ама у Србија беше класичен срба и искрено ме разочара со оглед на кариерата што ја имаше и репутацијата у спортов, чему такви испади на таква кариера, лади си го и биди господин ти ебам идиотот. На друг искрено кертејкер не ми текнува, а вака од достапните опции поквалитетни, тука се Зидан што е невозможна мисија (многу голема плата, немање гаранција за стабилен јак проект), Тухел, кој исто има проблем со man management, скап е а и исто би инсистирал на гаранции што никад нема да ги добие, плус и со Лукаку е во очаен однос а црниов ти е сунац боготац у моменталниов тим, и Покетино, што мислам дека има некаква шанса да се донесе, мислам дека дупло накај тродупло помалце би земал од првиве двајца, и б се нафатил да води ваква екипа јер водел и во минатото.

Сака да форсира млади играчи, да наметне систем во младинскиот сектор што ќе му дава секое лето барем една поквалитетна опција за сениорскиот тим, и би почекал година две за да се стабилизира тимот и горе, односно да се смени сопствеништвото и да се застане асално на нозе.

За друг искрено ме мрзи и да размислувам, ама пак да се вратам на реалност, едвај се исценкарија за Ачерби, така да све иде на тоа дека ќе се донесе некој ефтин кертејкер, а Станокович намерно го спомнав бидејќи беше име што веќе се поврза со Интер задњи 2 недели.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.190
Поени од реакции
10.205
Тудор и Јурич се low cost опции од аспект на плата, ама не гледам зашто Тудор би напуштил од Марсеј кога топ му иде сезонава. А искрено кој и да е следен тренер, би сакал да ја напушти оваа погубнава 3-5-2 формација и да играме со 4 позади. Ми се повраќа од формацијата, фудбал од прошли милениум.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.241
Поени од реакции
13.169
За мене би било преуспешна сезонава доколку:
1.Биде последна сезона на кинезите
2.Инзаги од утре да не е тренер и да го прелажат некако Марота и Занети Покетино да ја истурка сезонава до крај,па летоска со нови газди со Господ напред.
3.Обавезно да фатиме барем 4то место.
4.Наполи/Рома да биде шампион коа веќе ние сме умрени.
5.Јувентус да не фати лш позиција.

Член од
29 април 2018
Мислења
93
Поени од реакции
128
Сега има репрезентативна пауза и обично тогаш клубовите реагираат, плус нит Милан нит Јуве им бегаат многу на табела, а во ЛШ сеуште има какви такви шанси иако претешко ќе биде овој ростер да направи нешто повеќе покрај Барса и Баерн, ама Серија А е приоритетот и таму сеуште може да се фати асален приклучок со тие од горе.
Потполно се сложувам со она за Станкович, ако се озбилни шпекулациине за него тоа е допирање на дно од клубов.

Лично не верувам дека воопшто ќе го сменат, од причина што им одговара тренер со ваков карактер а и најмногу ради вториот пасус. Сеуште никој не е стабилизиран од фаворитиве во Италија и нема голема разлика во бодови.
Така да ќе си остане на клупа, нема да успее да го среди хаосов и кога ќе им текне дека сезонава е изгубена ќе е избркан прекасно.

А со исклучок на Станкович, кој и да го донесат би бил подобра опција од овој макар тоа било некој ко Зерби или Ди Франческо ...
Во најмала рака ќе живнат оние играчи кои вредат во клубот, а се незадоволни од тоа како ги води изгубениов.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.949
Поени од реакции
23.801
Џабе се карате и пцуете, истите сме со години веќе тука, све си иаме кажано вака или онака, тури му кур на тоа више, да се видиме нит ќе се пцуеме нит плукаме, кој пиво ќе пие кој ќе се смее кој ќе касни саат ипол, тоа ја ќе бидам, и слично. Батали.

Еве ви тема на дискусија, нов тренер, периодов е најидален да се смени нешто што дефакто веќе не е за клубов, реков пред некоја недела у стил, не сум за отказ освен ако не почне да ја губи соблекувалната, во таква ситуација веќе се доаѓа до точка од која нема враќање и до отказот тимот ке трпи и ќе губи многу бодови. Сега има репрезентативна пауза и обично тогаш клубовите реагираат, плус нит Милан нит Јуве им бегаат многу на табела, а во ЛШ сеуште има какви такви шанси иако претешко ќе биде овој ростер да направи нешто повеќе покрај Барса и Баерн, ама Серија А е приоритетот и таму сеуште може да се фати асален приклучок со тие од горе.

Е сеа со оглед на ситуацијата во тимот, једино што можеме ние да си дозволиме е класичен кертејер, а таков може да биде ... дебељуцачот Станкович, кој мене лично ми смета ко опција јер го пратев што праи у Ѕвезда и апла влезе у оној класичен срба моуд и се понашаше ко сељандура у домашно првенство. Во Европа не, ама у Србија беше класичен срба и искрено ме разочара со оглед на кариерата што ја имаше и репутацијата у спортов, чему такви испади на таква кариера, лади си го и биди господин ти ебам идиотот. На друг искрено кертејкер не ми текнува, а вака од достапните опции поквалитетни, тука се Зидан што е невозможна мисија (многу голема плата, немање гаранција за стабилен јак проект), Тухел, кој исто има проблем со man management, скап е а и исто би инсистирал на гаранции што никад нема да ги добие, плус и со Лукаку е во очаен однос а црниов ти е сунац боготац у моменталниов тим, и Покетино, што мислам дека има некаква шанса да се донесе, мислам дека дупло накај тродупло помалце би земал од првиве двајца, и б се нафатил да води ваква екипа јер водел и во минатото.

Сака да форсира млади играчи, да наметне систем во младинскиот сектор што ќе му дава секое лето барем една поквалитетна опција за сениорскиот тим, и би почекарл година две за да се стабилизира тимот и горе, односнод а се смени сопствеништвото и да се застане асално на нозе.

За друг искрено ме мрзи и да размислувам, ама пак да се вратам на реалност, едвај се исценкарија за Ачерби, така да све иде на тоа дека ќе се донесе некој ефтин кертејкер, а Станокович намерно го спомнав бидејќи беше име што веќе се поврза со Интер задњи 2 недели.
И Киву е опција. Доста добро му иде со младинците на Интер и може ќе заврши подобра работа.
Ама, тоа нема да се деси. Ќе остане Инзаги иако моментално заслужува отказ со оглед на тоа дека ми се чини играчите полека му вртат грб. Особено беше видливо тоа со реакцијата на Бастони кој е релативно млад играч. Вакво нешто немаше да помине кај тренер со повеќе авторитет.
Си знае и менаџментот со каков состав располагаме и дека нема во моментов некој ефтин магионичар кој би направил повеќе од овој тим. Можеби Де Зерби? Ама и тој не знам колку би бил бољи од Инзаги.
Кога имаш две сезони повеќе продадени играчи отколку купено јасно е во кој правец и ние треба да ги насочиме своите очекувања. Признавав дека имав малку поголеми со доаѓањето на Лукаку и останувањето на Шкриниар, ама засега тоа не е така. Ние сме на една повреда/суспензија до катастрофа. Еве сега Брозо е суспендиран, кој ќе игра? Аслани кој нема помирисано трева повеќе од 10 минути сезонава? Против Рома? Даваме играчи како Сенси по позајмици за да заштедиме милион-два, а ние сме без играчи.
Дамброзио уште пред две сезони требаше да се смени, сега нас ни е редовна замена. Не ми смета како играч ама не сакам да го гледам кога ни е премногу потребна победата. Он треба да игра со екипи како Кремонезе, Лече, да се одморат другите.

Ачерби имаше сосема ок настап денес и неговото вадење беше поразот денес. Замената Дефрај реагира несмасно, подарува корнер и од тој корнер, играчот кој он го чува, дава гол. Третиот гол е само печат за тоа колку се неорганизирани позади.

Кореа е Лотито мастерклас.
35 милиони за ваков играч ние никогаш нема да извадиме. Каков лош потег беше неговото купување, не ми се верува.
Не беше овој ваков во Лацио убеден сум во тоа. Ништо чудно да има некои приватни проблеми или пак да се фура на Инзаги што не го игра ама како и да катастрофален е. Нема ич самодоверба, а без самодоверба нема перформанс кога си напаѓач.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.058
Не се достапни ни Тудор ни Јуриќ. Покетино, Зидан и Тухел се слободни од попознативе тренери со тоа што Тухел и Зидан теорија нема да дојдат ради причини што Урко ги спомна погоре, а Покетино можно е али ја лично ич не сакам да дојде затоа што е лузер и мртвак. Могуче е и со Станковиќ да пробаат, легенда е на клубов, млад тренер, али да видиме прво дали ќе му го врачат заслужениот отказ на Инзаги.

Жими се не го разбирам човекот, млад тренер си, си добил шанса во голем клуб и шанса да се издигнес во класата на квалитетни и јаки тренери и ти наместо во втората сезона да си појак него у првата идеш у провалија и праиш раскол у екипа. Жими се со куроболие го глеам Интер од дербито навака, апла се гледа дека е пукната тиквата во соблекувална и се чека само отказ на Инзаги. Ова не е ни 20% од ланската игра, а да потсетам лани кадровски бевме послаби, сеа го вративме Лукаку, имаме уште 3-4ца нови играчи за ротација ама џабе, нешто е распаднато од внатре и нема назад. Чоече 2 измени у 30та минута неам видено до сеа некој да направи а притоа да не се работи за повреди. Жут картон имале, wowowowowwowowowowo првите играчи у историја на фудбалот што добиле жут картон у прво полувреме па морало да ги извади, Бог да чува и да брани. Последна измена во ситуација кога бркаш бодови ти е Де Фрај.......... :facepalm: Епа ова се работи со кои си потпишуваш отказ, јебеш га. А стварно лани мислев дека кај нас ќе се оформи во супер тренер, реално форсира офанзивен фудбал со доста голови, си викам таман ланската сезона ќе му е лекција и отскочна даска за во иднина али сум се излажал и тоа дебело.

Член од
11 октомври 2017
Мислења
150
Поени од реакции
96
Секој нормален би си дал оставка после денешново издание. Дно од тренер и пичка у душа.
По ова денес ако треба и без тренер нека играт до крај на сезона само да не го гледам.
Толку се немам изнервирано од времето на Мацари. А и дел од играчите денес беа печени за предвремена пензија.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.241
Поени од реакции
13.169
Изгледа и Алегри ќе биде слободен за кратко...:D

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
7.5м евра годишно му даваат ретардите.
Гарант ќе ги цица до последно евро ако го отпуштат.

Член од
29 април 2018
Мислења
93
Поени од реакции
128
Жими се не го разбирам човекот, млад тренер си, си добил шанса во голем клуб и шанса да се издигнес во класата на квалитетни и јаки тренери и ти наместо во втората сезона да си појак него у првата идеш у провалија и праиш раскол у екипа. Жими се со куроболие го глеам Интер од дербито навака, апла се гледа дека е пукната тиквата во соблекувална и се чека само отказ на Инзаги. Ова не е ни 20% од ланската игра, а да потсетам лани кадровски бевме послаби, сеа го вративме Лукаку, имаме уште 3-4ца нови играчи за ротација ама џабе, нешто е распаднато од внатре и нема назад. Чоече 2 измени у 30та минута неам видено до сеа некој да направи а притоа да не се работи за повреди. Жут картон имале, wowowowowwowowowowo првите играчи у историја на фудбалот што добиле жут картон у прво полувреме па морало да ги извади, Бог да чува и да брани. Последна измена во ситуација кога бркаш бодови ти е Де Фрај.......... :facepalm: Епа ова се работи со кои си потпишуваш отказ, јебеш га. А стварно лани мислев дека кај нас ќе се оформи во супер тренер, реално форсира офанзивен фудбал со доста голови, си викам таман ланската сезона ќе му е лекција и отскочна даска за во иднина али сум се излажал и тоа дебело.
Послаби бевме кадровски но ланскиот добар старт се должеше исклучливо на набилданата самодоверба и еуфорија кај играчите од претходно освоениот трофеј.
Менталитетот на Инзаги најбоље се покажа по губењето на дербито, од каде се тргна во надолна линија од сезоната и капакот на сезоната беше утакмицата со Болоња.Од тогаш наваму играчиве комплетно не го рецкаат и само на форумов се воспеваше неговото санкционирање на истите.

Како и да е, она се две утакмици кој што самиот он ги изгуби и тактички гледано и на површина исплива цел менталитет што го има ко тренер.
Голема нула од "man managеment" , нула од карактер, нула од осет за тек на утакмица и измени.
Ваков тренер ниту може да е долгорочно решение, ниту може да развие правилно некој играч како Барела, Лаутаро, Бастони што се во клубов.
Најголем успех ќе е отарасување од истиов.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.058
Послаби бевме кадровски но ланскиот добар старт се должеше исклучливо на набилданата самодоверба и еуфорија кај играчите од претходно освоениот трофеј.
Менталитетот на Инзаги најбоље се покажа по губењето на дербито, од каде се тргна во надолна линија од сезоната и капакот на сезоната беше утакмицата со Болоња.Од тогаш наваму играчиве комплетно не го рецкаат и само на форумов се воспеваше неговото санкционирање на истите.

Како и да е, она се две утакмици кој што самиот он ги изгуби и тактички гледано и на површина исплива цел менталитет што го има ко тренер.
Голема нула од "man managеment" , нула од карактер, нула од осет за тек на утакмица и измени.
Ваков тренер ниту може да е долгорочно решение, ниту може да развие правилно некој играч како Барела, Лаутаро, Бастони што се во клубов.
Најголем успех ќе е отарасување од истиов.
Точно, не велам не. Само, јас искоментирав од аспект на ланската сезона, кој би помислил реално на вакво сценарио? Си викам ајде тоа со Болоња се деси јебига, имавме малце несреќа, Милан малце среќа и тоа е тоа, башка не утепаа повреди и ужасен распоред од нова година до март негде па ајде ќе рече човек не е ни чудно со оглед на тоа дека немавме клупа. Ама ова сега? Па Интер моментално игра како 2013 година кога не водеа Мацаријевци, Гасперинијевци и остала багра идиоти и просеци од тренери. Али најтажното е што имаме јак тим, тогаш барем немавме и не е ни чудно што сме имале лоши резултати.

Пак ќе ти кажам, лично мислев дека Инзаги ќе напредува и ќе прерасне во супер тренер, очигледно лоша проценка и у вакви ситуации само докажува дека не знае да управува со кризи и дека е 0 од карактер. Тоа е...

Kajgana Shop

На врв Bottom