Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Se gleda deka Gree No.1 te otkacil i sega si places.
Kako i da e, dobro e da se ima klovn na forumov , zvani “lepi” …”klime”…..hahaha
Ne me otkalic mene nikoj jas ne se zanimavam so klimatizacija imam druga profesija A za Gree ( malo sutra ) No.1 no Gree e No.1 vo Suvi Defrosti On-Off ciklusi Visoka modulacija ( potrosuvacka ) e vo toa e Gree No.1 Uzas inaku vo kvalitet i profesionalnost i Gree Mak i GT kontrol se UZAS toa e potvrdeno od mnogu koj imale prilika da sorabotuvaat i so Gree Mak i so GT kontol.

Ne me otkalic mene nikoj jas ne se zanimavam so klimatizacija imam druga profesija A za Gree ( malo sutra ) No.1 no Gree e No.1 vo Suvi Defrosti On-Off ciklusi Visoka modulacija ( potrosuvacka ) e vo toa e Gree No.1 Uzas inaku vo kvalitet i profesionalnost i Gree Mak i GT kontrol se UZAS toa e potvrdeno od mnogu koj imale prilika da sorabotuvaat i so Gree Mak i so GT kontol.
Placko, placko…..hahaha

Прашање.Се исплати ли да се продужува гаранција на клима,ГРИ конкретно као наводно секоја година по 1000 ден.Климата зимно време се користи за греење инвертер за мала просторија фери беше или ломо незнам..Веќе трета или четврта година па се двоумам,да платам или не..

Сезоната на греење се ближи. Дали ги чистите внатрешните единици? Некој да приложи упатство за најлесно чистење на внатрешната единица? Типов од видеово е темелен, но иако сум прилично вешт со рацете, некако не ми фаќа око вака да ја растурам...

...
Klimava ja ima vo setec za 27 iljadi i nesto, so gratis montaza. Kolku sto gledam ima i eurovent sertifikat. Ja ima nekoj da spodeli iskustvo?
Taa Samsung klima e proizvedena vo Fabrikata na Midea Samsung oem Midea za cenata so gratis montaza e odlicen model so GMCC Toshiba Kompresor

Midea dalecinsko

Original-AC-Remote-Control-RG57B-BGE-for-Midea-Air-Conditioner.jpg_Q90.jpg_.webp

Samsung Dalecinsko

sC6I3Lic6BQRa9nfxeHlqBEosfcaYEp7cpRcRpO4.jpeg

Сезоната на греење се ближи. Дали ги чистите внатрешните единици? Некој да приложи упатство за најлесно чистење на внатрешната единица? Типов од видеово е темелен, но иако сум прилично вешт со рацете, некако не ми фаќа око вака да ја растурам...
Ако ти е директно врзана на струја со жици како на видеово не чепкај ако не си електричар! (Принципиелно)
Кај мене и двете се со кабел што буквално виси… а претпоставувам и многу се такви.

Другото е мање-више лесно! Не треба да си вешт во рацете, доволно е да не си фанат :D
И да имаш живци…
Тој на видеото илјада клими отворил, ама верувај не е ништо комплицирано баш напротив! (Додуша ја и у старт арогантно тргнав со став дека можам и дека е просто, за среќа и така излезе).
Ипак ако некој сака сам да чисти, подобро да извежба на стара клима прво!

П.С. на десет чистења ништо не за*бав, на најобично вадење на филтерот(за да го исперам) го скршив :oops:
Нема правила…

Да, да исчистени комплет со вадење на цилиндарот со се што може. Сепак зимава ќе се бара апсолутна ефикасност од нив.

Ако ти е директно врзана на струја со жици како на видеово не чепкај ако не си електричар! (Принципиелно)
Кај мене и двете се со кабел што буквално виси… а претпоставувам и многу се такви.

Другото е мање-више лесно! Не треба да си вешт во рацете, доволно е да не си фанат :D
И да имаш живци…
Тој на видеото илјада клими отворил, ама верувај не е ништо комплицирано баш напротив! (Додуша ја и у старт арогантно тргнав со став дека можам и дека е просто, за среќа и така излезе).

П.С. на десет чистења ништо не за*бав, на најобично вадење на филтерот(за да го исперам) го скршив :oops:
Нема правила…
[/QUO

И да имаш живци…

Нема правила…
Фала на одговорот.
Струјата не ми е проблем, туку делот со кревање на изменувачот на топлина и извлекување на перката.
Бидејќи ми делуваше дека тука многу нешта можат да тргнат наопаку, ја чистев перката на лице место со прскалка. Не е идеално , но оваа сезона решив така да поминам

Da prasam dali nekoj ima iskustvo so parapetnive klimi, kako se so potrosnja, mi treba za prostor od 35-40 kvadrati.
Sto mislite za ovie dva modeli:
Haier AF352S2SD1FA/1U35S2SM1FA
Gree Console GEH12AA-K6DNA1A

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom