Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Јес да не одам во кладилници може 4-5 години али со оглед дека следам италијанско има една интересна ситуација т.е. период кој ми беше многу сомнителен , а се однесува на Каљари . Тимот победуваше многу ретко , беа укотвени на дното , беа казнети и со 3 бода и наеднаш казната им ја повлекуваат и еве ги резултатите кои следуваат по повлекувањето на казната

*Каљари - Емполо 2 : 0
*Ливорно - Каљари 1 : 2
Mилан - Каљари 3 : 1
Каљари - Рома 1 : 1
Сампдориа - Каљари 1 : 1
*Kaљари - Аталанта 1 : 0
*Каљари - Торино 3 : 0

Катанија - Kaљари 2 : 1
*Кaљари - Џенова 2 : 1
Сиена - Каљари 2 : 1
*Kaљари - Лацио 1 : 0

Податок : Oд Декември 2007 до Март 2008 ( до укинувањето на казната ) биле укотвени на дното по што следат горенаведените резултати

Моментално имаат 9 победи , 8 нерешени и 17 порази . Од тие 9 победи 6 се извојувани по укинувањето на казната т.е. во последните 11 натпревара ( значи останатите 3 победи ги имаат отстварено во претходните 23 натпревара ) што им овозможи од самото дно моментално да бидат 15то место со 5 бода повеќе од зоната за испаѓање . Да не заборавиме дека не доживеаа порази од Сампдорија , Рома и Јувентус ( мислам дека два натпревара пред укинувањето на казната играа со нив ) .

* Можно е Каљари да се влезени во период на добра форма , но за тим кој беше катастрофален цела сезона наеднаш по укинување на казната почнува да игра доста добро , капак на се не доживува порази од екипи кој се борат за титулата и за место во Лигата на Шампионите , мислам дека сепак има место за сомнеж иако истото не го тврдам .

а дали друже барем еднаш си ги глеал Каљари оваа сезона? уште од почеток играа момците супер само го плаќаа данокот на неискуството. поради нивната супер игра многу ми беше жал за нив шо беа последни и се надевав дека ќе успеат да се спасат и еве сеа конечно им тргна. многу млади играчи играат во тој тим и затоа воопшто не ми е чудно што постепено почнаа да победуваат.

иначе почнаа со победи уште пред да им ја изречат казната. таман им се доближија на Реџина и Ливорно им беа одземени 3 бода а со нив ќе беа пред овие дав клуба. тие си продолжија со победи, а казната која стварно беше престрога потоа им ја избришаа, а бодовите им ги вратија.

Не знам каква врска има, нити навлегувам во тоа.Овие работи ги имаме правено муабет!Факт, е дека хајката против Јуве немаше да успее ако не беше Чичко Проди!Да помогнеше тоа што Јуве играше во Сериа Б, да немаше повеќе местење, сите да си го добиеа она што им следуваше, тогаш ќе беше во ред..А не можи Јуве во Сериа Б, и пак стара песна да се пее..Нема ефект..А никаде не напишав дека врз Јуве е извршена неправда, тоа си го заслужи Моџи и тогашната управа + Џираудо!Ама тоа да значеше реформа на Сериа А, преродба..А не потсетете се што се правеше лани последните 3-4кола, и што ќе се случи годинава..Другите си се спасија со минус поени ништо повеќе!Се знај сторијата, кој ги „накодоши“ Јуве, ама како и да е..Да не бидам сватен во погрешен контекст, не викам дека Интер сега мести-ако мести порано или подоцна ќе излезат на виделина сите работи-

чекај малце, сакаш да кажеш дека требаше Реџина и компанија да ги стават во ист кош со Јувентус? за секој злостор најмногу се казнува водачот, а другите добиваат казна според ницвната улога шо ја играле а се гледаат и околностите под кои биле вмешани во злосторот.

чекај малце, сакаш да кажеш дека требаше Реџина и компанија да ги стават во ист кош со Јувентус? за секој злостор најмногу се казнува водачот, а другите добиваат казна според ницвната улога шо ја играле а се гледаат и околностите под кои биле вмешани во злосторот.
Водачот?Јувентус ги тераше Реџина,Милан,Лацио и компанија сосила да местат?Судиите добиваа закани од Моџи,но тимовите не..Не ме смеј сега ти..

а дали друже барем еднаш си ги глеал Каљари оваа сезона? уште од почеток играа момците супер само го плаќаа данокот на неискуството. поради нивната супер игра многу ми беше жал за нив шо беа последни и се надевав дека ќе успеат да се спасат и еве сеа конечно им тргна. многу млади играчи играат во тој тим и затоа воопшто не ми е чудно што постепено почнаа да победуваат.

иначе почнаа со победи уште пред да им ја изречат казната. таман им се доближија на Реџина и Ливорно им беа одземени 3 бода а со нив ќе беа пред овие дав клуба. тие си продолжија со победи, а казната која стварно беше престрога потоа им ја избришаа, а бодовите им ги вратија.
Мхм..Се сложувам дека треба да постои искуство, ама не можи нивната игра да се трансформира преку ноќ, во никој случај...

Да ги имам гледано , на обн многу пати ги давале и беа катастрофа , 10 тренера сменија , губеа со 3-4-5 гола разлика , јас не реков дека готово наместена е работата , али наеднаш работите почнаа да им одат во нагорна линија , во последните 11 меча извојуваа 6 победи а во претходните 23 само 3 победи , изиграа плус нерешено со Рома , Јуве ( гости ), Сампдорија ( гости ) .
Факт е дека имаат доста талентиран тим али сомнителен ми беше овој прелаз од црно на бело во нивната форма , иако истото е можно во фудбалот али сепак Италија е и секогаш се остава простор за вакви сомневања што не значи дека се точни.

А за казната се сложувам , престрого им беше изречена и знаев одма по нивната поднесена жалба дека истата ( казната ) ке биде укината зашто се однесуваше за доста апсурдна ситуација која се случи пред неколку години.

Водачот?Јувентус ги тераше Реџина,Милан,Лацио и компанија сосила да местат?Судиите добиваа закани од Моџи,но тимовите не..Не ме смеј сега ти..

за Милан незнам ама за останатите да, Јуве тоест Моџи ги тераше. или ќе бидат со него или ќе летаат од лига.

Мхм..Се сложувам дека треба да постои искуство, ама не можи нивната игра да се трансформира преку ноќ, во никој случај...

точно, но им требаше повеќе од пола сезона, така да не е преќу ноќ ;)

Да ги имам гледано , на обн многу пати ги давале и беа катастрофа , 10 тренера сменија , губеа со 3-4-5 гола разлика , јас не реков дека готово наместена е работата , али наеднаш работите почнаа да им одат во нагорна линија , во последните 11 меча извојуваа 6 победи а во претходните 23 само 3 победи , изиграа плус нерешено со Рома , Јуве ( гости ), Сампдорија ( гости ) .
Факт е дека имаат доста талентиран тим али сомнителен ми беше овој прелаз од црно на бело во нивната форма , иако истото е можно во фудбалот али сепак Италија е и секогаш се остава простор за вакви сомневања што не значи дека се точни.

тоа се вика форма друже, а формата е променлива работа. па нема тим кој не влегол или не излегол од форма.

за Милан незнам ама за останатите да, Јуве тоест Моџи ги тераше. или ќе бидат со него или ќе летаат од лига.
Ај провери болдираново дали точно го напиша да не ти е грешка па да ти одговорам...

a ke moze nekoj da mi kaze kade da gi najdam site rezultati na juventus od sezonata koga igrase vo vtora liga mislam deka bese 2006-2007 ustvari mi trebaat prvite 10 natprevari
se raboti za opklada

a ke moze nekoj da mi kaze kade da gi najdam site rezultati na juventus od sezonata koga igrase vo vtora liga mislam deka bese 2006-2007 ustvari mi trebaat prvite 10 natprevari
se raboti za opklada
Кажи што опклада ке ти помогнеме:helou::pirat:

Вечерва лига на шампиони без италијанса екипа.. е ова е трагедија! Се надевам дека Барса ќе ја земи и ќе извисат и Англичаните :)
Ајде за во година ќе биде поинтересно. Се враќа Јувентус, се најавува дека Милан ќе се засили, Рома исто така, Интер слави 100 годишнина па ќе има и таму многу нови имиња. Па треба да се очекува за во година лигата на шампиони да заврши во Италија.. се надевам кај Интер. :)

Tragedija ??? Ova e slika kolku ni vredi sampionot. Pozdrav

Tragedija ??? Ova e slika kolku ni vredi sampionot. Pozdrav
Значи минатата година без ЈуБентус... беше појак шампонат од годинава?

Да потсетам 2 шампиони: Италија (со 99% играчи од италијанско првенство) и Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom