Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    728

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Јас единствено што поддржувам е војната да заврши што побрзо и да се стабилизира ситуацијата. Да се вратат цените во некоја "нормала", да запре инфлацијата и да не се плашиме дека зимово ќе останеме без струја, или како ќе се снајдеме со греењето.
Исто така да се врати размената на стоки и добра помеѓу Македонија и Русија, и наместо да фрламе овошје и зеленчук, да можеме повторно да го извезуваме таму.

Секој кој што навива и поддржува војната да трае, прави директна штета на Македонија.

Како што гледам во последно време, и на двете страни им одговара оваа ситуација, така да... Ебаниот ебан, тепаниот, тепан. :)
Можеме да се вратиме на тивкото варење.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.255
Поени од реакции
18.205
Може да се каже дека горе доле и тој и ја а и ти дојдовме до исти заклучок, тоа што го зборува генерално е точно, битниот момент тука е што многу тука на темава а не знам дали и тој, ја поддржуваат војнава како знак на реваншизам кон Западот што мислам дека е погрешно.

Рано е сеуште да се каже ама се поголема е веројатноста дека со растот на Кина дека и Западното општество ќе стане се по авторитрано и ќе гледаме многу повеќе држави со Кинески систем, Кинескиот систем се покажа далеку поефикасен и како доказ на населението од западот дека капитализмот немора да е врзан за демократија за да е успешен. Не знам како е расположението тука, јас лично не би сакал да живеам во орвеловската држава Кина а неверувам дека и многу од членовите тука би ја обожавале.
Би ја обожавале ако нивните истомисленици се на власт :D

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.529
Поени од реакции
2.626
Јас единствено што поддржувам е војната да заврши што побрзо и да се стабилизира ситуацијата. Да се вратат цените во некоја "нормала", да запре инфлацијата и да не се плашиме дека зимово ќе останеме без струја, или како ќе се снајдеме со греењето.
Исто така да се врати размената на стоки и добра помеѓу Македонија и Русија, и наместо да фрламе овошје и зеленчук, да можеме повторно да го извезуваме таму.

Секој кој што навива и поддржува војната да трае, прави директна штета на Македонија.

Како што гледам во последно време, и на двете страни им одговара оваа ситуација, така да... Ебаниот ебан, тепаниот, тепан. :)
Fair enough,

Под двете страни подразбирам Русија и САД, пошто на Украина нема шанса да им одговара оваа ситуација, за Европа нема потреба да ја дискутираме :)

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.776
Поени од реакции
2.754
Не бе, Русите ja следат нивната тајна тактика и все оди по план.
Сега се ослободуваат од старото железо и негодна боjна опрема и во секој момент
ќе ги извлечат на бел свет нивните безаналогови оружиja.
За два и пол дена ќе ја освојат Украина;)
Викаш ќе му влезит попот по гаќи на Украинциве? :ROFLMAO: Ти што си... :D

За Москва има време ама еве на граница се, и тоа не е помала срамота, посебно за втора светска сила
Уште една барака, две и етеја Москва ба, шојмало. :D

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.697
Поени од реакции
33.892
Tuku i tie vojni sto gi spomna bea pogresni i se za osuduvanje. Mislam od posle ima i mnozinstvo javno mislenje za toa. Prosto kazano, ako nekoj pravi glupost ne znaci deka i drug treba da pravi glupost.
Аха, демек ако е „глупост“ што САД гаѓа инфраструктура од прв ден, тоа не значи дека и РФ може да прават глупост - да гаѓаат инфраструктура, посебно таква која Украина ја користи за движење на војска и техника/оружје. Како железница, термоцентрали, електроцентрали, итн.

Во реалноста тие глупости се дел од војната, разликата е дали некој не се замара дали убива цивили (САД) или некој иде на своја штета за да избегне убивање цивили (РФ, која тек во 8ми месец од војната почна со гаѓање инфраструктура). Ова не значи дека тие постапки се морални/етички, и добри за цивилите, туку дека е војна и самата војна е неморален и неетички чин. Но реалноста не е пацифистичка и многу дволично е кога вака голем дел од вас моралноста и етиката је применувате еднострано само ви одговара навивање за едната страна.

Нели тебе лично те прозваа на темата за Нагорно Карабах, но те нема нешто да ја осудиш таа војна. Ваљда пошто или не ти е гајле, или пошто Азербејџан потпиша договор за снабдување на ЕУ со гас... Во секој случај се покажуваш спротивно од поракиве што ги праќаш, слободно задржи си ги крокодилскиве солзи за морал и етика.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Koи Украинци, квинслизите кои ги ухлебија преку невладини организации, наци групации, олигархијата, и аристократијата во највисоките ешалони на власта?
Или оние обичните луѓе, вистинските Украинци чии блиски се погинати, кои живеаат во страв, голем дел се избеглици, итн...

Вториве не им е до водење војни кои се чисто во амерички интереси. Дури и некои да биле во заблуда, ужасите на војната секако го освестиле големото мнозинство? На крај кога сѐ ќе се заврши, тие ќе бидат тие што ќе ги плаќаат сметките. Тие што ќе останат живи.

edit:
Територии? Кажи им го тоа илјадницие мајки чии синови погинаа. Татковци, браќа, сестри... Деца.
Територии? Па не ме јеби бе другар, па немаше да ни да дојдат во ситуација да губат територии да не им направија Америте државен удар и да ги тераат да убиваат Руси на истокот од државата, да ги бутаат во НАТО, итн.
За вторите зборам. Сите се обединети за победа.

А од муабетов дека САД се криви за војнава заради insert reason here ми се сере, секој ден се спомнува тоа... :гомце:

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558

А од муабетов дека САД се криви за војнава заради insert reason here ми се сере, секој ден се спомнува тоа... :гомце:
Украинците се обединети да гинат за УСА и НАТО интереси. И да САД е виновна 50 % за војнава, а другата е глупите Украинци кои дозволија да бидат искористени како кондом (прокси) за Америка да пробува да ја е*е Русија. Ем кондомот ќе биде искинат ем и к*рот (униполарноста) на УСА...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.697
Поени од реакции
33.892
Тогаш имаш дисконект со реалноста.
Веројатно причината е премногу америчка пропаганда.

Тогаш тебе ти се сере од реалноста. Но тоа е реалност без разлика на твоите физиолошки потреби... Настрана што инфантилен ти е муабетов. Провери ги фактите aко сакаш да дискутираш, не ми кажувај дека ти се иде во WC.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.011
Поени од реакции
83.402
Poglupo mislenje amin!

Zamilsi situacija pedofili i slivucai od zatvor da osvojat teritorija primer edno selo kade nema nikakv red ,policija ili kontrola. I za takva akcija pomiluvanje.
прилично едноставно ги адресираше тие грижи у видеото, тој што држеше говор

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.697
Поени од реакции
33.892
Украинците се обединети да гинат за УСА и НАТО интереси. И да САД е виновна 50 % за војнава, а другата е глупите Украинци кои дозволија да бидат искористени како кондом (прокси) за Америка да пробува да ја е*е Русија. Ем кондомот ќе биде искинат ем и к*рот (униполарноста) на УСА...
Ги потценуваш Украинците, не се тие толку глупи туку едноставно има цел систем со нацистичка хунта која го споведува системот. Првата година ги забранија сите опозициони партии, ги убија сите про-мир политичари, нема спротивни мислења, нема дисиденти. Присилна регрутација, итн. И зошто мислиш дека Азов ги обезбедува сите возови до фронтот? Можеш да смислиш друга причина освен обезбедување од дезертирање? Пошто во внатрешноста нема руски сили, а од ракети секако не ги бранат возовите.

На крај Украинците се храбри, кога гледаат дека нема друго - се борат. И храбро се борат, муда имаат големи. Но гинат за амерички интереси, војната уште денес може да заврши без големи територијални загуби, само ако се согласат на откажување од НАТО и демилитаризација (што нема да се случи пошо не одлучуваат за тоа Украинците).

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.871
Поени од реакции
12.969
Наводно Русите сакале да мобилизираат 475 000 затвореници за војнава.
Абе не им давај уплави. Нека пуштат се што имаат НАТО земјиве во надеж за победа. Јас да сум и екскурзии во Русија би им дозволил. И после тоа потоп. Таман и лгтбвци, учки и остало срање ќе се приклучи. Ова свенарио верувам дека е возможно.

Kajgana Shop

На врв Bottom