Ова е повеќе таргет на ислам, Турците се муслимани, па ги има, како само Албанци нема, изгледа ќе да се српските служби криви
Сарказам на страна, банови на минариња и вакви декларации би требало повеќе да ги отргне од исламските глупости, па со што посекуларно население тоа поголема е шансата да стане пообразовано, што не е случајот кај нив. Факултетите во Швајцарија се прилично ефтини па пак не се запишуваат, ај да беа скапи ќе кажеше пуниста дека биле дискриминирани дека мигранти и немале пари, ама пак Србиве и тие се мигранти
Пак мислам дека кај нив не е проблем само исламот, би рекол повеќе е социо-културолошки и националистички. Ако покрај и отргнување од исламот пак нема бериќет, не ќе да е главен фактор тоа. Турциве мислам дека се далеку културолошки понапредни од нив иако се муслимани.
@puno што мислиш ти?
Ако кажам генетски дека е, се плашам дека од некаде ќе никне Ботко да ми бара бурден оф прув (аман ако читаш се заебавам).
Види мене не ми смета што се нискообразовани, нискоинтелигетни или да бидеме политички некоректни-глупи. Имам пишано и порано, сум запознал прекрасни нискообразовани и не баш бистри луѓе во животот, онакви што ќе ти го дадат и последниот залак леб или последната чаша ракија.
На пример, остави што го заебаваат, ваквиот тип на ликови се генерално многу пријатни и услужливи луѓе:
Проблемот кај нив е комбинацијата на глупост плус агресија. Тие двете заедно се проблематични за сите наоколу. А агресијата произлегува генерално од исламот, како и кај сите други доминантно исламски народи: арапи, паштуни, црнци од северна Нигерија и општо црнци муслимани, пакистанци, бангладежани и секако предците на Африм од Кавказието. Сите тие ментално заостанати болештии на шиптaрлукот се во главно од исламот. Запознај католици, немаат допирна точка со нив, никаква.
Не ми е битно дали ќе се описменуваат во иднина, најверојатно нема. Битно ми е од позиција на глупаци кои дивеат, убиваат и вандализираат да еволуираат во позиција на глупаци кои гледаат Кардашијанови, снимаат Тик-Ток видеа како тверкаат по танги, ставаат селфиња со напрчени усти, машките прават фризури со мен-банови, дремат во кладилници и сакаат да се пијанчат со флаша виски во Мош за сите да ги видат.
Значи само да еволуираат од милитантни идиоти во пацифистички идиоти, толку ми е битно, толку треба да им е битно и на сите што ги трпат. Дека ќе излезат од нив ајташи, архитекти, инжинери, математичари... мало морген. А и не е ни битно. Образованието го зимам само за на Африм да му објаснам дека џабе е, не бива од нив интелектуалци ни тука, ни во Швицарска, ни на Марс, ни со двојазичност низ цела Македонија ни со миљарда универзитети. Ако сакаат и Харвард и Оксфорд и Свети Кембриџ нека отворат факултети на албански јазик и нека ги примат сите кои сакаат да учат без никакви приемни испити и скроз се бесплатно, џабе е. Тотално неважно нека печат семки и нека месат бели пецива и туљумби, нека лепат плочки, нека бидат по сопствен или генетски избор простаци, само нека бидат седативизирани простаци.