Навивачки групи во Македонија!

• Креатор на темата Креатор на темата Hooligan
  • Време на започнување Време на започнување
Бројките беа помали од ова што е болдирано, него друго е прашањево.
Ова сите овие утакмици се со ВАРДАР така ?

„То е то, само со нас се „берите''. :ROFLMAO:
Да де како вие со Нексе се собравте 0 ама си дојдовте Охрид, кажвајми кој за кој иди :angel:

За последнава парола како што памтам Пелистер беше баниран од Ехф за лига шампиони на времето кога постоеше тој клуб, така да сте си посветиле парола сами на себе и на веќе мртвиот Пелистер.

Одземена маица на член на комити еден ден пред суперкупот!
@Goran Bt пошто рече некој од Рибари ако бил всала да дајт коментар од наша страна.
Искрено во два три збора според мене ова беше спуштање на земја на комити да неживеат во светот дека тие се најјаки и ние другите сме небитни!

Attachments

• IMG-048823a246ca635a622810694d6dc3a8-V.jpg
    IMG-048823a246ca635a622810694d6dc3a8-V.jpg
    247,1 KB · Прегледи: 120
Чкембари вчера за разлика од предходни утакмици се покажа карактер и имаше солидно навивање ,со сите мани и недостатоци на групата со големи падови и удари ,се опстојува толку години, песни се има многу добри само шо групата нема континуитетот на редовност и со тие песни ме можи на вакви дерби утакмици да се навива и то е голем минус ,на помали утакмици до 100 150 Чкембари има многу добро навивање со песна посебно на фудбал ,а ракомето не дозволува многу ултра навивање динамична игра напад одбрана и поке се свири ,и не течи песна ,фудбал стадион е подруго ,друго по кошојте и всала и на стадион не се иди до израз ,се гуши навивањето да има подобар стадион ако го напрат ке се иди до израз и до поубав слики и со тоа подобар маркетинг ,комити вчера млада екипа ,се гледа имат спремни деца ,и навивачки потковани, сите групи да си гледаме во сопствениот двор ,за подобрување на трибините ,здраво ривалство и витештво ,а не душманство и Македонија пред се да биди

Каде сте ја земале баш ме интересира? :D
Бев во Охрид и не сум видел ниту еден да шета со маица Комити. И општо, не знам кој би шетал сам со навивачка маица на ден пред натпревар во ривалски град, со можно присуство на две противнички групи. Ве приметив вечрта на ден пред утакмица, шетавте 10тина души, пеевте за Охрид меѓу гимназијата и бинава од виноскопот, али освен што во еден момент се стрчавте по некого, не приметив да имало инциденти.

Ова се маици што се делеа со блок картите за ЛЕ. Со секоја блок карта следуваше маица и беа штампани на големо, што за мене е грешка кога на најразни луѓе даваш маици на кои стои Комити, а немаат врска со групата. Деца од студентскиве што играме фудбал, купија блок карти и земаа маици. Дел се прилепчани, дел кавадарчани. Од кавадарчаниве, преку ноќ некои станаа Лозари, така што чекам кога ќе ја палат маицата што сами си ја купиле.

Првата екипа на Чкембари околу 15-20 коли тргна 30-40 минути пред автобусите. Стигање во центарот на Охрид, блокирање на главна улица, 10тина минути навивање и бакљада. За чудо полицијата беше фер.
Еве сличиња и од овај момент, извадени од видео.
VideoCapture_20220912-165024.jpg
VideoCapture_20220912-165049.jpg

Ја читам темава со месеци уназад и никогаш немав намера да се убацам, ама ова што го читам последниве 2 дена од битолчаниве, ќе помисли човек дека се негде од Јужна Америка или оние мароканцине.

Си фрлаат бројки како им текне.
Вчера она беше класично мочање, чиста доминација, неутрален терен Охрид, ден измислен за докажвање на трибини. 400+ во коп и грмење од почеток до крај.

Досадно ми е и си најдов занимација да точкам ултраси и да ги бројам.
220 души, без 2 девојчиња што седат и не се заинтересирани за навивање.
На подолната слика може да се видат уште 2 девојки на место кајшто ја палат бакљата. Жените знаеме дека се еднакви со нас, така да они треба да се бројат, во КОП-от.
Така да, 222.

Сеа следи коментар дека не е целосна сликата и дека во продолжение од знамето има уште навивачи. Е таму може да се видат и повозрасни тетки и апла обична публика.

Така да 450+ у коп, на друго место. Какви луѓе, бог да чува.

ckembari1.jpg

@Goran Bt пошто рече некој од Рибари ако бил всала да дајт коментар од наша страна.
Искрено во два три збора според мене ова беше спуштање на земја на комити да неживеат во светот дека тие се најјаки и ние другите сме небитни!
Бевме колку што бевме , во тоа е разликата другар , а вие рибарки оддамна сте небитни а сега последно време се натртивте на Чкембари и пишуваш тука глупости , вас желба ви е да бидете онакви какви што ние дојдовме вчера .

Ај да ве разбудиме од "шампионскиот" сон и да ја видиме вашата "доминација".

1. Плачевте и баравте стадион, за денес празниот коп да го криете зад "кореографија". Реално на фудбал сте симпатизери. Ниту имате бројка, ниту па од било кој аспект имате добра трибина. Добри изданија имате само на Пелистер - Тиквеш и тоа зошто Лозари не се заостанати, па ќе се згнат да направат некое корео, зошто ако чекаат на вас, се ќе се сведе на "ќељаица шишан, литро ракија, ЈНА стил тетоважи и Скопје, Скопје на кур Скопје" стил по кој сте препознатливи. Инаку, кажете им на браќата дека се шминкери, зошто почнаа да прават видео извештаи. Нели, тоа за вас е детска глупост. Како и цртањето графити, ама па никогаш срамните графити на децата од Баир (секоја чест за децата што се трудат) не заборавате да ги пофалите. Другите групи се сликари дебили, а они се прави ултраси... ;)

2. Војувате на три фронта?! Три натпревари лани на баскет плеј оф ги нарекувате ФРОНТ!? Озбилно!?

3. Вчера вадите парола, демек зошто сме плачеле кога знамето не било наше. Затоа што сте подмолни комплексаши. Тука глумите "кодекс ултраси" и се фино објаснувате како знаете дека не е наше знамето, а вчера ПЕСНА направивте во која алудирате дека сте паднале наше знаме. На официјалниот профил го извадивте исто знамето. И што очекувате, да молчиме?

3. Ова е најјако. На трибина со години ви стојат нацистички симболи, цело време фурате наци стил, а сега како главна подгрупа ви се појавува "Чкембари СТИВ НАУМОВ". Луд јебе збуњеног. Човекот бил комунист и убивал такви како вас. Без разлика дали е некое маало по тоа име или што и да е... Едноставно не оди име на човек кој се борел против луѓе кои биле нацисти/фашисти да величате, додека вадите нацистички симболи.

4. Уште една "кодекс акција" направивте вчера кога сте се залетале на Стојанче. Ама па така само ја потврдивте нашата парола за "Класична чкембарската ферка".

5. Вие што сте тука на форумов, вчера покажавте колку сте зависни од Комити. На 5 минути по завршување на натпреварот, дур уште славите, пола Чкембари форумџии пишаа тука. Пази, славиш титула, уште пехарот не се кренал, ти кликаш на кајгана и пишуваш како сте издоминирале над Комити. Зборете ми после дека немате комплекс од Комити и Вардар.

Вчера гостувањето на Комити беше обработено исклучиво од младата екипа на Комити, со пар постари поединци. Навивањето не престана од првата до последната минута, нормално поради разлика во бројката (а на истата влијае и оддалеченоста на градовите) ќе бидете погласни. За Пелистер и Чкембари се навиваше се на се 5 минути, останатото време се пееја песни исклучиво за Вардар. За разлика од вас кои се дупнавте од пеење за Скопје, Вардар и Комити. И тоа дебилното скандирање за ракометари на Вардар и кошаркари на МЗТ, па и за екс ваши ракометари (Мандалиниќ) кое го пеете пола утакмица. Ете што значи здрава смена на генерации.

Ја читам темава со месеци уназад и никогаш немав намера да се убацам, ама ова што го читам последниве 2 дена од битолчаниве, ќе помисли човек дека се негде од Јужна Америка или оние мароканцине.

На подолната слика може да се видат уште 2 девојки на место кајшто ја палат бакљата. Жените знаеме дека се еднакви со нас, така да они треба да се бројат, во КОП-от.
Така да, 222.

Сеа следи коментар дека не е целосна сликата и дека во продолжение од знамето има уште навивачи. Е таму може да се видат и повозрасни тетки и апла обична публика.

Прегледај го приврзокот 344588

Да ти пуштам слика колку влакна на глата имам да ми избројш ме интересира,ако ти е уште досадно мислам??

Така да, 222.

Прегледај го приврзокот 344588
хахахахахаха какви психопати господе боже, комплексот е тешка работа.

Сега следи коментар:
Седи, ќути, пуши и учи.

Шо е битно колку луѓе имало? Или дека некој спомна бројка па сега ајде ќе бројме ццц... Демек ние со официјално соопштение излеговме 450 луѓе дека бевме. :D
Чаоссссссссс Д О М И Н А Ц И Ј А на секое поле на неутрален терен.
Нема поќе шо да се дискутира, смешни сте.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom