Имате ли ”муда”?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ај првин да ја разгледаме ситуацијата како би ви било да бидете оставени,па потоа од ситуација на оставач,за да може да ги разбереме двете страни во случајот.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Situacijata e sledna........Vo vrska ste nekolku godini,site ve znaat gi znaete nejzinite/negovite seta familija,svadba dogovorena i togas mesec dena pred svadbata sretnuvate nekoj/a koj/a vi go obrnuva celiot svet na glava.Toj/taa e super nesto sto otsekogas ste barale super komunikacija,srceto vi treperi za nea/nego mnogu e podobra/ar od verenikot/cata stvoreni edno za drugo i sto...........ke pravite.Ke go otkazete li vencanjeto ili.................
Od kaj si siguren deka za tolku brzo vreme si svatil deka taa e rodena za tebe? So ta shto treba da se venchash pretostavuvam deka si idel godina 2 3 4 pa i poveke i si gi svatil nejzinite mani i doblesti pa si reshil deka taa ke ti bide zivoten sopatnik.Znachi nachisto si deka taa e za tebe.I sega ti uletuva nekoja i smetash deka si sposoben da gi otkriesh vo den dva pa i mesec dena da e site nejzini maani i doblesti??? :nenene:

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Ај првин да ја разгледаме ситуацијата како би ви било да бидете оставени,па потоа од ситуација на оставач,за да може да ги разбереме двете страни во случајот.
Епа вака .
Оставен.
Како што кажав претходно цел свет му се руши , не размислува нормално. Не е при нормална свест туку е со нарушена самодоверба , нарушен карактер....

Оставач.
Во оваа ситуација ни на „Оставачот“ не му е исто така лесно бидејќи поради силна страст мора да се откаже од сегашниот живот и да се предаде на нешто ново непознато незнаејќи дали на крај ќе остане повреден или не.
Оставачот е во ризик , бидејќи ако не успее со новата личност ќе се изгуби исто како и првата личност. Но доколку со тек на време свати дека ја сака личноста што ја оставиле , тоа е покомплицирано , тогаш знае дека има долг пат до заработување на доверба , искреност и чувства.. Најверојатно нема да успее да се врати кај оставената личност.

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Situacijata e sledna........Vo vrska ste nekolku godini,site ve znaat gi znaete nejzinite/negovite seta familija,svadba dogovorena i togas mesec dena pred svadbata sretnuvate nekoj/a koj/a vi go obrnuva celiot svet na glava.Toj/taa e super nesto sto otsekogas ste barale super komunikacija,srceto vi treperi za nea/nego mnogu e podobra/ar od verenikot/cata stvoreni edno za drugo i sto...........ke pravite.Ke go otkazete li vencanjeto ili.................
Се случува денес па дури и вакви несфатливи работи!ИНаче се согласувам со тебе..мислам дека еден месец е премногу кратко време за некој толку да се зацапа и да заборави на се што имал со таа девојка(а имал многу штом планирале да се венчаат)
А во ситуацијава неможам да го сфатам типот и неговото пубертетлиско однесување..:toe:
Сепак мислам дека треба да си даде малку време на себе си да созрее и да сфати што уствари сака во животот!
И мене ми е несфатливо таквото однесување.За еден месец можиш да се заљубиш во некој,да изгубиш глава,ама од еден месец не можиш да кажиш дека тој е соворшен за тебе,дека сте створени еден за друг,дека е се што си посакувала и слично.
Ама ете да земиме дека можи да се случи такво нешто,не сум за откажувње,според мене тоа е пролазно.Сигурно се работи за затрескување кое сигурно брзо ќе помини,на виделина ќе излезат маните и слично.

Член од
25 септември 2008
Мислења
102
Поени од реакции
6
Imav vakov slucaj u familija. Idea 10 godini i 2 nedeli pred svadbata toj se ozeni so druga a taa so drug i sega i dvajcata se posrekni od bilo koga.
A jas licno mozebi bi ja odlozila svadbata da go zapoznaam drugiot podobro i da odlucam koj poveke mi odgovara.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
А... каква врска има ситуацијава со муда?
Немаме муда, женско сНе.

Кога би дошла во ваква ситуација, поверојатно е да се работи за предбрачна криза некоја, страв, несигурност, помислата за врзување и што знам што; отколку стварно да го баталам преку ноќ човекот што сум го сакала за некој што го познавам само пар недели.
Мада, не можам да знам дур не се најдам во таква ситуација.

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
То не е имање на муда паше.
То е бегање од одговорност, од врзување и од самата помисла на брак.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
То не е имање на муда паше.
То е бегање од одговорност, од врзување и од самата помисла на брак.
Не се мисли во случајов на страв од брак,него напуштање еден месец пред венчавка за друга,еве да речеме дека ја жени неа,наместо тебе,поради тоа што го заслепила за еден месец.

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Не се мисли во случајов на страв од брак,него напуштање еден месец пред венчавка за друга,еве да речеме дека ја жени неа,наместо тебе,поради тоа што го заслепила за еден месец.
Епа тогаш никогаш не ја сакал претходната.
Закажал свадба, тортата напраена, фустанот купен :) и оп бега зетот..
То е живеење во заблуда, да сум сигурна дека го сакам, па иди некој ми ги менва чувствата за кратко време и јас решавам да напуштам се претходно... и да се случи малку е детски... не е зрело според мене, чувствата ги менваме дури сме во пубертетот.
Кога се рабоди за мажење/женење тогаш треба посериозно да пристапиме кон таа работа, со поголема сигурнос, баш ради овие работи.
И пак не е имање „муда“ :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Jovana,детски,неозбилно,сакал,несакал,заблуда,небитно.Што ќе направиш ако те остави со купен венчален фустан во шкафот?
Еве ти него не,но он тебе никад се незна.

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Jovana,детски,неозбилно,сакал,несакал,заблуда,небитно.Што ќе направиш ако те остави со купен венчален фустан во шкафот?
Еве ти него не,но он тебе никад се незна.
И то е целата тема??????? И целата дискусија???

Ќе го искинам фустанот, ќе бидам во депресија, ќе поплачам некое време.
После се по старо како што си било и претходно само без него...
Ќе жалам за него, исто толку време колку што му требаше него да ја заврши врската...

И сега која е дискусијата?? Како се соживуваме со болката...???

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263

Ќе жалам за него, исто толку време колку што му требаше него да ја заврши врската...

Старото ќе биде старо, ама никогаш исто ко претходно. Да те остави некој во кого си се колнел и кого си го величал пред себе и пред другите е страшно потресна работа. Бар по мене би била во случај кога нема претходни показатели дека ќе бидам оставена и кога ни на крај памет не би ми паднало тоа. Менување на концепт на живеење е понатаму. Си се програмирал за еден живот со еден човек и наеднаш се` ти исчезнува од животот. И човекот и идниот брак и се`. Те изместува од оската на движење низ животот.
После вакво негативно искуство секој со сопствените сили и сопствени убедувања ќе тргне напред. Или ќе живее вечно со спомените.

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Старото ќе биде старо, ама никогаш исто ко претходно. Да те остави некој во кого си се колнел и кого си го величал пред себе и пред другите е страшно потресна работа. Бар по мене би била во случај кога нема претходни показатели дека ќе бидам оставена и кога ни на крај памет не би ми паднало тоа. Менување на концепт на живеење е понатаму. Си се програмирал за еден живот со еден човек и наеднаш се` ти исчезнува од животот. И човекот и идниот брак и се`. Те изместува од оската на движење низ животот.
После вакво негативно искуство секој со сопствените сили и сопствени убедувања ќе тргне напред. Или ќе живее вечно со спомените.
Да следи депресија и сите овие работи..
Ама дај... толку патетики за некој што не вреди...???
Идниниот брак?? Последна шанса за брак беше таа...?
Има милион други причини за да се фрлиш во депресија, ама ова причина само треба човек да го направи посилен, ум за друг пат и не толку безусловна доверба во никој.
Ќе биди тешко... ама живеење вечно во спомени????
А што да речат оние на кои им починал партнерот???
Нив од кај им се силите за напред????

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Да следи депресија и сите овие работи..
Ама дај... толку патетики за некој што не вреди...???
Идниниот брак?? Последна шанса за брак беше таа...?
Има милион други причини за да се фрлиш во депресија, ама ова причина само треба човек да го направи посилен, ум за друг пат и не толку безусловна доверба во никој.
Ќе биди тешко... ама живеење вечно во спомени????
А што да речат оние на кои им починал партнерот???
Нив од кај им се силите за напред????
Многу е лесно да се напише, ама во пракса е малку поинаку целото доживување.
Велиш има милион други причини да западнеш во депресија. Кои? Кои се толку достојни во тој период да парираат на вакво искуство? (исклучувам смрт овде). Тоа што ноктот се скршил? Што? Кога тебе ти се сјебува животот во тој момент ти кои други депресивни моменти ќе ги исперцепираш? Зборувам за тој момент, исклучувам што понатака би направил со себе, каква одлука би донел за продолжување, колку време ќе ти биде потребно и сл.
Не познаваш ниту еден пример од околината кога личноста доживеала ваква пресвтница во животот и се одлучува понатака да го помине сама? На тоа мислам кога велам живеење со спомени.
Починување на партнер е неспоредливо со фаќање магла педерски пред венчавка. Толку неспоредливо што нема да ги коментирам разликите.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

Темата е поставена дали имаш муда да му го направиш тоа на партнерот,покрај се.Јас ја свртев приказната од другата страна за да се свати како е на оставениот,за потоа да ја разгледаме од страна на оној кој остава,ни нему не му е лесно.Дискусијата е дали ќе се најде силна причина,за да кренеш раце од се и да побегнеш со друг пред очите на сите.
Колку добро звучи болдираново,штета што е далеку од вистина.

Ако не ти се дискутира,зошто воопшто пишуваш,слободно прескокни.

Kajgana Shop

На врв Bottom