Od kaj si siguren deka za tolku brzo vreme si svatil deka taa e rodena za tebe? So ta shto treba da se venchash pretostavuvam deka si idel godina 2 3 4 pa i poveke i si gi svatil nejzinite mani i doblesti pa si reshil deka taa ke ti bide zivoten sopatnik.Znachi nachisto si deka taa e za tebe.I sega ti uletuva nekoja i smetash deka si sposoben da gi otkriesh vo den dva pa i mesec dena da e site nejzini maani i doblesti??? :nenene:Situacijata e sledna........Vo vrska ste nekolku godini,site ve znaat gi znaete nejzinite/negovite seta familija,svadba dogovorena i togas mesec dena pred svadbata sretnuvate nekoj/a koj/a vi go obrnuva celiot svet na glava.Toj/taa e super nesto sto otsekogas ste barale super komunikacija,srceto vi treperi za nea/nego mnogu e podobra/ar od verenikot/cata stvoreni edno za drugo i sto...........ke pravite.Ke go otkazete li vencanjeto ili.................
Епа вака .Ај првин да ја разгледаме ситуацијата како би ви било да бидете оставени,па потоа од ситуација на оставач,за да може да ги разбереме двете страни во случајот.
Situacijata e sledna........Vo vrska ste nekolku godini,site ve znaat gi znaete nejzinite/negovite seta familija,svadba dogovorena i togas mesec dena pred svadbata sretnuvate nekoj/a koj/a vi go obrnuva celiot svet na glava.Toj/taa e super nesto sto otsekogas ste barale super komunikacija,srceto vi treperi za nea/nego mnogu e podobra/ar od verenikot/cata stvoreni edno za drugo i sto...........ke pravite.Ke go otkazete li vencanjeto ili.................
И мене ми е несфатливо таквото однесување.За еден месец можиш да се заљубиш во некој,да изгубиш глава,ама од еден месец не можиш да кажиш дека тој е соворшен за тебе,дека сте створени еден за друг,дека е се што си посакувала и слично.Се случува денес па дури и вакви несфатливи работи!ИНаче се согласувам со тебе..мислам дека еден месец е премногу кратко време за некој толку да се зацапа и да заборави на се што имал со таа девојка(а имал многу штом планирале да се венчаат)
А во ситуацијава неможам да го сфатам типот и неговото пубертетлиско однесување..
Сепак мислам дека треба да си даде малку време на себе си да созрее и да сфати што уствари сака во животот!
То не е имање на муда паше.Situacijata e sledna........Vo vrska ste nekolku godini,site ve znaat gi znaete nejzinite/negovite seta familija,svadba dogovorena i togas mesec dena pred svadbata sretnuvate nekoj/a koj/a vi go obrnuva celiot svet na glava.Toj/taa e super nesto sto otsekogas ste barale super komunikacija,srceto vi treperi za nea/nego mnogu e podobra/ar od verenikot/cata stvoreni edno za drugo i sto...........ke pravite.Ke go otkazete li vencanjeto ili.................
Не се мисли во случајов на страв од брак,него напуштање еден месец пред венчавка за друга,еве да речеме дека ја жени неа,наместо тебе,поради тоа што го заслепила за еден месец.То не е имање на муда паше.
То е бегање од одговорност, од врзување и од самата помисла на брак.
Епа тогаш никогаш не ја сакал претходната.Не се мисли во случајов на страв од брак,него напуштање еден месец пред венчавка за друга,еве да речеме дека ја жени неа,наместо тебе,поради тоа што го заслепила за еден месец.
И то е целата тема??????? И целата дискусија???Jovana,детски,неозбилно,сакал,несакал,заблуда,небитно.Што ќе направиш ако те остави со купен венчален фустан во шкафот?
Еве ти него не,но он тебе никад се незна.
Старото ќе биде старо, ама никогаш исто ко претходно. Да те остави некој во кого си се колнел и кого си го величал пред себе и пред другите е страшно потресна работа. Бар по мене би била во случај кога нема претходни показатели дека ќе бидам оставена и кога ни на крај памет не би ми паднало тоа. Менување на концепт на живеење е понатаму. Си се програмирал за еден живот со еден човек и наеднаш се` ти исчезнува од животот. И човекот и идниот брак и се`. Те изместува од оската на движење низ животот.И то е целата тема??????? И целата дискусија???
Ќе го искинам фустанот, ќе бидам во депресија, ќе поплачам некое време.
После се по старо како што си било и претходно само без него...
Ќе жалам за него, исто толку време колку што му требаше него да ја заврши врската...
И сега која е дискусијата?? Како се соживуваме со болката...???
Да следи депресија и сите овие работи..Старото ќе биде старо, ама никогаш исто ко претходно. Да те остави некој во кого си се колнел и кого си го величал пред себе и пред другите е страшно потресна работа. Бар по мене би била во случај кога нема претходни показатели дека ќе бидам оставена и кога ни на крај памет не би ми паднало тоа. Менување на концепт на живеење е понатаму. Си се програмирал за еден живот со еден човек и наеднаш се` ти исчезнува од животот. И човекот и идниот брак и се`. Те изместува од оската на движење низ животот.
После вакво негативно искуство секој со сопствените сили и сопствени убедувања ќе тргне напред. Или ќе живее вечно со спомените.
Многу е лесно да се напише, ама во пракса е малку поинаку целото доживување.Да следи депресија и сите овие работи..
Ама дај... толку патетики за некој што не вреди...???
Идниниот брак?? Последна шанса за брак беше таа...?
Има милион други причини за да се фрлиш во депресија, ама ова причина само треба човек да го направи посилен, ум за друг пат и не толку безусловна доверба во никој.
Ќе биди тешко... ама живеење вечно во спомени????
А што да речат оние на кои им починал партнерот???
Нив од кај им се силите за напред????
Темата е поставена дали имаш муда да му го направиш тоа на партнерот,покрај се.Јас ја свртев приказната од другата страна за да се свати како е на оставениот,за потоа да ја разгледаме од страна на оној кој остава,ни нему не му е лесно.Дискусијата е дали ќе се најде силна причина,за да кренеш раце од се и да побегнеш со друг пред очите на сите.И то е целата тема??????? И целата дискусија???
Ќе го искинам фустанот, ќе бидам во депресија, ќе поплачам некое време.
После се по старо како што си било и претходно само без него...
Ќе жалам за него, исто толку време колку што му требаше него да ја заврши врската...
И сега која е дискусијата?? Како се соживуваме со болката...???