Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Dechki prashanje, kade da se najde Blue Moon? Proveriv na paket, players i sakampivo sekade e out of stock so info deka nema da go uvozuvale vekje bilo preskapo?!
A bi sakal i vashe mislenje da slushnam za nego... :)

Players мислам е увозник. Провери во Република кафичот (бившо ред кафе) дали им има останато нешто.

Има силен шмек на портокал, што не ми се допадна многу. А имав поголема залиха од пивово, па ме измачи додека ја потрошив. Не знам дали пак би купил... D

Players мислам е увозник. Провери во Република кафичот (бившо ред кафе) дали им има останато нешто.
Ист е газдата ама го мрзи да си ги напуни фрижидерите. :D

И јас сакам да го пробам тоа Blue Moon.

IMG_20220820_193547.jpg
Najtoplo ge preporacyvam ako nekoj naleta vo okolina na Winchester,na setanje probuvam lokalci a ova e vo taa kategorija, mnogy dobro, najblisko nesto do skopsko sto sum probal do sega , i ova go odgovoara prasanjeto za najdobro pivo: Skopsko e edno i edinstveno!!

Прегледај го приврзокот 343877
Najtoplo ge preporacyvam ako nekoj naleta vo okolina na Winchester,na setanje probuvam lokalci a ova e vo taa kategorija, mnogy dobro, najblisko nesto do skopsko sto sum probal do sega , i ova go odgovoara prasanjeto za najdobro pivo: Skopsko e edno i edinstveno!!

Хах, не верував дека некогаш ќе го видам пивово во темава. Сум го пиел, точено во The Black Boy во Винчестер.
Па и не е нешто блиску со Скопско. Ејл наспроти Лагер... Океј е за пиење, али не ми остави нешто посебен впечаток.
Посилно (нешто над 6%) али и повпечатливо ми беше Chalky's Bite, во Rick Stein го служат. Ејл тип исто така.

За последниот дел од постот никогаш нема да се согласам :)

Dechki prashanje, kade da se najde Blue Moon? Proveriv na paket, players i sakampivo sekade e out of stock so info deka nema da go uvozuvale vekje bilo preskapo?!
A bi sakal i vashe mislenje da slushnam za nego... :)
Во конак кафичот го имаа, не знам дали им останало нешто. Конак, позади Универзална сала.

Се наоѓа негде Paulaner по маркетиве кај нас?
И Кит го има, бело, жолто и темно Пауланер флаши и лименки.
Лименка темно нема ми се чини.

Мада боље е да видиш од увознициве што продаваат на големо.
У Players е 100 денара флаша ако не се лажам. У продавница е 130.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom