Dani
1 + 1 = 10
- Член од
- 22 јуни 2010
- Мислења
- 24.690
- Поени од реакции
- 59.686
Едноставно кажано, Untappd е социјална мрежа за пивопијци. Постои некаде 10 години, но почнав да ја користам од пред недела дена и ми се допадна па одлучив да и посветам тема.
Содржи огромна база на пива, па така во неа може да чекираш од Хајнекен, Амстел, Гинис па се до Горско или Крали Марко.
При чекирањето може да се линкува и слика, локација, да се додаде оценка на пивото, начин на сервирање (флаша, лименка, точено...). Од ова ви креира и пост.
Со останатите корисници може да бидете пријатели на кои можете да им ја пратите активноста, или заеднички да чекирате пиво.
Нуди и опција за додавање на желби (wishlist) како и креирање други custom листи.
За да биде поинтересно користењето на оваа апликација постојат и стотици беџови. Беџовите се нешто како трофеи што се освојуваат при некакво достигнување како на пример: сте пробале 25 различни пива, или сте испиле 5 различни белгиски пива, 12 пива во еден ден

Достапна е на веб, како и за Android и iOS (бесплатна е и може да се превземе од Google Play или App Store)

Untappd - Drink Socially
Discover and share your favorite beer with Untappd - a free app for iOS and Android. Explore nearby popular bars, breweries, and top-rated beers.

Има уште доста опции како trending beers/trending locations, топ листи, но не навлегував длабоко во апликацијата и можностите што ги нуди.
Главно апликацијава ми користи што можам лесно да водам евиденција на пивата што сум ги пробал, пошто сакам да пробувам различни пива. Ја препорачувам на сите што "не пијат два пати исто пиво", ќе ви користи