Овај лево горе да не е Џек Николсон?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Овај лево горе да не е Џек Николсон?
Друже жал ми е ако е така ама таа констелација сингл без деца во вакви пакети увек најлошо поминува. Ја добро ќе осетам од мерките искрено.Од тие 100 милјарди до мене како сингл вработен што не вози и не користи јавен транспорт (јбг во центар живеам и сакам да пешачам) и не користи никакви социјални бенефити од државата, а плаќа најмногу данок процентуално, досега стигнале точно 0 евра помош.
Можеби ќе стигнат сега во септември 300 евра одданочени, што значи едно 150 евра. Останатите 99 милјарди 999 милиони итн одат кај паразитите што и така цицаат од средната класа што работи. Тие 150 евра може да си ги напикаат знаеш каде. Комедија од мерки, не е можно како од 100 милјарди ништо да не оди кај тие што уствари ја полнат касата. Ем казнети со највисоки даноци (50%, ова го нема ни во Скандинавија), ем кога има криза како да не постоиш. На крај и за помошта на паразитите ќе платиме. Тројна казна, глуп да се осеќа човек што работи и не пумпа 10 деца.
Ама ок, кај и да е ќе останат само паразитите во државата како и во МК и после ќе земаат кредити за пензии и плати на администрацијата.
Sent from my GM1913 using Tapatalk
Друже жал ми е ако е така ама таа констелација сингл без деца во вакви пакети увек најлошо поминува. Ја добро ќе осетам од мерките искрено.
Ама ете и фиктивен случај.
Брачен пар со 2 деца:
- 2х100ЕУР за децата
- 2х300ЕУР ако се вработени
- Ако користат јавен превоз имаа 9ЕУР тикет и сега 49ЕУР тикет за цела држава
- 3 месеци бензин без даноци и акцизи
- Намалување ДДВ на гас од 19 на 7 %
- Субвенционирана струја ќе има основна количина која е субвенционирана
- Отстранување на тн. ладна прогресија која ќе ја осетат сите што работат
- Надвор од пакетот е минималецот кој ќе биде 12ЕУР саат
- Испод 2000ЕУР бруто нема да се плаќа данок
- Децкиот додаток ќе крене за 18ЕУР на дете на 237ЕУР месечно
- Дополнително одданочување на воените профитери
- Одложување на зголемувањето на CO2 давачката за 2024
- Пензионери добиваат 300ЕУР
- Студенти добиваат 200ЕУР
И нормално помош за најранливите категории. Зголемена помош за деца, социјална помош од 449 на 500ЕУР, поголема помош за греење, 415ЕУР бонус ако си сам, 540ЕУР ако се двајца и за секој човек уште 100ЕУР плус еднократно.
Продолжување на помош при скратено работно време ако има фирмата потреба од тоа.
Продолжување на намален ДДВ на 7% за гастрономија.
Воведување минимален данок за компаниите што цели на глобалните концерни и долгорочно ќе ги зголеми приходите.
Помош за фирми на кои им треба многу енергија со обврска да воведат мерки за штедење.
И уште по некои ситни мерки.
Во глобала за секого има по нешто и ќе ублажи посебно кај ранливите категории. Исто така тие што работаат и се со деца имаат нешто плус од мерките.
Затоа 2023 здравје tschüss, бар мирна глава, нема да ме дупи некој во здрав мозок.
Плус струјата ама те сфаќам, ти реков сингл без деца секогаш добиваат најмалце.Ги знам добро мерките, затоа и сум револтиран. Како што реков, од тоа што го наброја освен тие 300 евра што уствари ќе бидат 150 ништо друго. За нас што сме сингл без деца во даночна класа I со највисоки даноци и што најмногу ја полниме државната каса, изгледа нема инфлација и високи сметки. Само за молзење сме први. Затоа 2023 здравје tschüss, бар мирна глава, нема да ме дупи некој во здрав мозок.
Во Франција беше, така? Годинава многу проблематично со атомските електрани. Место да експортирате струја импортирата масовно од Германија која последниве недели со многу гас мора да произведе скапа струја за експорт. Се надевам што побрзо ќе се регулира пазарот оти иако системот досега добро функционираше, не може цената за производсто со гас (околу 10% од целокупното производство) да одредува цена за 100%. Изгледа ќе се регулира вака: Ќе се земе цената за производство плус сума икс што е профитот, а све над тоа ќе се зема како средства за субвентионирање на струјата. Ќе ублажи секако но прашање е кога ќе зафункционира.Колку што имам време да пратам вести периодов, навестуваат дека би можело да има прекини со снабдување на струја во одредени периоди.
За да се намалат овие можни прекини на струја, владата прави листа на фирми битни за да функционира секојдневието во државата.
Замисли, при толку нуклеарни реактори, ќе имаме рестрикции. Нафтата и бензините ќе бидат субвенционирани и во септември и октомври ќе коштаат 30 центи помалку од нормалната цена, а Тотал на одредени бензински ќе дава и до плус 20 центи попуст.
Цените на сите производи се качени преку к$ров, на услугите и да не зборам, гледам секој месец кога ме боли глава од фактурите за фирмата.
Добро е што ставија лимит колку може да оди горе цената на гасот и струјата за домаќинствата ама за фирмите не сум сигурен колку ова важи, битно е е до толку драстично како Германија, Франција фрла повеќе пари на помош бидејќи Французите трпат НАЈМАЛКУ во цела Европа.
Искрено, се обидов лично да спасам колку толку гас од ситуацијава со тоа што сега до крај на септември ќе се преселам во стан на фирмата со фамилијата, така да нема да плаќам сметки за струја, вода, и газ.
А тоа го планирав уште од пред некој месец кога почна да се гледа на каде оди состојбата. Се испокаравме со жената додека ја убедам да се согласи, ама ако сака да купиме скапа куќа за 2 години, мора некако да се штеди.
Затоа, ако било кој од Западна Европа ми спомене овде на форумот дека состојбата не била алармантна, одма ќе земам ќе му одам со колата ( Франкфурт ми е на 3-4 саати) и ќе му ја треснам тоа муцката во живо.
Ако не се смири инфлацијата, сите го еб$вме ежот зимава, без разлика дали навивате за Путин или за тој болниот зеленко кокаиновски...
Ако имате шанса да сте на село зимава и да наберете дрва на црно, јако ви препорачувам да го направите тоа. Помалце ќе ве кошта да патувате секој ден до работа со кола него да дремете во Скопје или било кој град во стан на електрична енергија.
Ваљда знаеш дека нема гага ручек, ова ќе го плати некој, ете примерот со @Спојлер е само почеток, а за брзо ќе ви дигнат некој данок, или некоја акциза и ќе ги вратите три пати парите што ви ги даваат сега.Друже жал ми е ако е така ама таа констелација сингл без деца во вакви пакети увек најлошо поминува. Ја добро ќе осетам од мерките искрено.
Ама ете и фиктивен случај.
Брачен пар со 2 деца:
- 2х100ЕУР за децата
- 2х300ЕУР ако се вработени
- Ако користат јавен превоз имаа 9ЕУР тикет и сега 49ЕУР тикет за цела држава
- 3 месеци бензин без даноци и акцизи
- Намалување ДДВ на гас од 19 на 7 %
- Субвенционирана струја ќе има основна количина која е субвенционирана
- Отстранување на тн. ладна прогресија која ќе ја осетат сите што работат
- Надвор од пакетот е минималецот кој ќе биде 12ЕУР саат
- Испод 2000ЕУР бруто нема да се плаќа данок
- Децкиот додаток ќе крене за 18ЕУР на дете на 237ЕУР месечно
- Дополнително одданочување на воените профитери
- Одложување на зголемувањето на CO2 давачката за 2024
- Пензионери добиваат 300ЕУР
- Студенти добиваат 200ЕУР
И нормално помош за најранливите категории. Зголемена помош за деца, социјална помош од 449 на 500ЕУР, поголема помош за греење, 415ЕУР бонус ако си сам, 540ЕУР ако се двајца и за секој човек уште 100ЕУР плус еднократно.
Продолжување на помош при скратено работно време ако има фирмата потреба од тоа.
Продолжување на намален ДДВ на 7% за гастрономија.
Воведување минимален данок за компаниите што цели на глобалните концерни и долгорочно ќе ги зголеми приходите.
Помош за фирми на кои им треба многу енергија со обврска да воведат мерки за штедење.
И уште по некои ситни мерки.
Во глобала за секого има по нешто и ќе ублажи посебно кај ранливите категории. Исто така тие што работаат и се со деца имаат нешто плус од мерките.
Јасно ми е дека државата функционира со собрани даноци од народот. Немам проблем со тоа ни со тоа, појаките повеќе да придонесат. Туку интересно е, дека државата не дава ништо плус. Од покачените цени зема повеќе даноци буквално како никогаш досега. Ги враќа горе долу секој ќе се офајде. И плус, на воените профитери ќе им скрати нешто и го користи за намализирање на цената на енергијата. Така да горе долу сум задоволен. Можеа и да не направат ништо. Дигање даноци нема потреба и ако покушаат, тоа ќе биде за ултра богатите. Сиромашните на пример и онака не плаќаат (многу) даноци.Ваљда знаеш дека нема гага ручек, ова ќе го плати некој, ете примерот со @Спојлер е само почеток, а за брзо ќе ви дигнат некој данок, или некоја акциза и ќе ги вратите три пати парите што ви ги даваат сега.
Со таква политика ќе правиме муабет колку бизнисмени ќе ви останат за 2 години од сега, а и колку високо едуциран кадар ако има подобри можности низ светот.Јасно ми е дека државата функционира со собрани даноци од народот. Немам проблем со тоа ни со тоа, појаките повеќе да придонесат. Туку интересно е, дека државата не дава ништо плус. Од покачените цени зема повеќе даноци буквално како никогаш досега. Ги враќа горе долу секој ќе се офајде. И плус, на воените профитери ќе им скрати нешто и го користи за намализирање на цената на енергијата. Така да горе долу сум задоволен. Можеа и да не направат ништо. Дигање даноци нема потреба и ако покушаат, тоа ќе биде за ултра богатите. Сиромашните на пример и онака не плаќаат (многу) даноци.