Енергетска криза во Европа

• Креатор на темата Креатор на темата stratUs
  • Време на започнување Време на започнување
После молчаливото пасивно следење на силувањата на 31 декември 2015 и 1 јануари 2016 од мнозинското германско население, повеќе немам ниту д од доверба во швабите дека барем би зуцнале против политиките на нивната федерална држава.

Завршена приказна се, слично како Калифорнијците кои бегаат во Тексас и други понормални држави во споредба со лудницата наречена Калифорнија. Ако останал некој асален меѓу швабите, најверојатно ќе бега за Австрија или Швајцарија, а последниве години зачестени се нивните преселби и во Полска и во Унгарија, таму немало економија како во Германија, ама имало понормални закони.
Ај жити се, се селеле во Полска и Унгарија оти имале понормални закони. Туку Содер ем е опозиција ем знае, дека јужните покрајини поголема опасност имаат да останат без гас па крева паника. А да, и избори во Баварија идат.

Ај жити се, се селеле во Полска и Унгарија оти имале понормални закони. Туку Содер ем е опозиција ем знае, дека јужните покрајини поголема опасност имаат да останат без гас па крева паника. А да, и избори во Баварија идат.

Жими ништо, тоа го читам со години, повели самостојно информирај се, навистина ме мрзи да барам линкови.

Емиграцијата од Калифорнија кон Тексас и другите сојузни американски држави која е актуелна изминативе две години, од поодамна се случува од Германија кон Австрија и Швајцарија, но истовремено и кон Полска и Унгарија изминативе 5 години, ако не и повеќе.

Веројатно нема да ти значи нешто приказната за мој роднина кој минатото лето 2021 ги истера 3 месеци во Германија со македонски пасош работејќи за германска компанија во сопственост на некој млад дечко во своите рани 30-ти години, навреме си го поделиле семејното наследство со постариот брат, и иако одлично му оди бизнисот во Германија сепак младичот си одлучил да ја продава компанијата и да фаќа џаде за САД. Што биднало од неговите планови не знам, роднината се врати во Македонија откако му поминаа тие 3 месеци со македонскиот пасош, а оваа година не замина повторно во странство.

Ако сакаш верувај, ако не сакаш твој проблем.

После молчаливото пасивно следење на силувањата на 31 декември 2015 и 1 јануари 2016 од мнозинското германско население, повеќе немам ниту д од доверба во швабите дека барем би зуцнале против политиките на нивната федерална држава.

Завршена приказна се, слично како Калифорнијците кои бегаат во Тексас и други понормални држави во споредба со лудницата наречена Калифорнија. Ако останал некој асален меѓу швабите, најверојатно ќе бега за Австрија или Швајцарија, а последниве години зачестени се нивните преселби и во Полска и во Унгарија, таму немало економија како во Германија, ама имало понормални закони.
Не пишувај вакви беседи.
Игорче обожава да лајкува мигранти :pos:

Шала на страна. На швабо дестинација им е Австрија, Швицарска и САД. Полска и Унгарија незнам до сега не сум имал такво лично искуство, ама за првите земји огромен број шваби се таму преселени ама бизнисите им се во Немачка.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__

У право е типчево, Игорче еве сега почнавме да ја разбираме оваа криза, до сега не знаевме што е пред Зеленски да изјави.

najjako e sto novite igraci nitu gi boli kur za ekologija, nitu imaat visoki ceni za struja i gas, nitu imaat visoki plati... indonezija e na poteg da sobere kadarot sega... na kraj krajeva koj ne bi sakal da zivee na bali kade e sekogas leto mesto u slovacka ili germanija kade toj otpusten kadar sega ke se cudi kako da si ja plati smetkata za struja.

Остај ги Пољаците, бараат и 1,3 билиони репарација. Можат све да си бараат.
Полско-европската одисеја, околу законите во Полска, околу казните кои треба ради јаглен да ги плаќа, ова со репарациите и друго, кажуваат за ниското ниво на сплотеност кај фронтот против Русија. Полска највише им дава на Украинците, ама истовремено плаќа драконски казни на ЕУ.
ЕУ не сум сигурен дека доволно сериозно ја сфаќа војнава.

не се тоа само силувања, туку организирани масовни силувања од страна на муслиманите

Трет пакет помош во висина од 65 милијарди Евра. Сосе другите две накај 100 милијарди. Колку толку.

Трет пакет помош во висина од 65 милијарди Евра. Сосе другите две накај 100 милијарди. Колку толку.

pomalku od 800e od covek? toa ke ve opravi garant....

ali da u sporedba so balkanot si gazite oni em ke go jadat em ke si platat odkako drzavite ke bankrotiraat...

slava ukraini

Кога сме кај миграциите на Германците чув скоро од личност која е на одмор тука од Австралија (живее Сиднеј) дека и таму имало голем број на доселеници Германци и Чеси како никогаш претходно, па еве нека потврдат нашиве кенгури кои се активни на форумот дали е точна информацијава :D:D:D.

...вишокот на евтината ноќна струја која граѓаните ја штедат, а градовите се малтене во темница од ,,штедење на осветлување,, (посебно тие украсни на фасади кои се лед сијалици и не трошат ама баш ништо споредбено со некои рефлектори во приватни дворови), се продавала на берза вон државава на соседство под водство на ,,бизнисменската" партија ,,никој ништо не ни може,, или скратено ДУИ со што биле чекирани државни струјни народни пари во нивните чекмеџиња.
...доколку соседството се смета како Европа, тогаш ние и те како придонесуваме да ја нема таа енергетска криза.

Кога сме кај миграциите на Германците чув скоро од личност која е на одмор тука од Австралија (живее Сиднеј) дека и таму имало голем број на доселеници Германци и Чеси како никогаш претходно, па еве нека потврдат нашиве кенгури кои се активни на форумот дали е точна информацијава :D:D:D.

adelaide e krsten po germanska kralica, odsekogas imalo migracija ovde. u ponovo vreme ima sigurno ali toa e razlicna migracija nego ona ti so si go zamisljas... kolku i da se zezame ovde so igrorce ako on resi da dojde u aus ke dobie polesno viza nego nekoj od mk, ke ima porelevantno iskustvo moze i ponapredno vo nekoj sferi od ovdesnite i ke najde polesno rabota + ke dojde so pari... aus saka takvi migranti.

vo melb nemam sretnato bog znae kolku iako gi ima porano preston imase derbi so richmond alemannia pa ednas godisno mesto kebapi jadevme currywurst na gostuvanja :pos:

Машала машала. Наместо да работат на причините кои доведоаа до оваа криза, они само ги ублажуваат последиците со ново задолжување.
Ако беричатврсан. Со убо со лезет нека е. Прави тактичари свака част :pos:

Од тие 100 милјарди до мене како сингл вработен што не вози и не користи јавен транспорт (јбг во центар живеам и сакам да пешачам) и не користи никакви социјални бенефити од државата, а плаќа најмногу данок процентуално, досега стигнале точно 0 евра помош.

Можеби ќе стигнат сега во септември 300 евра одданочени, што значи едно 150 евра. Останатите 99 милјарди 999 милиони итн одат кај паразитите што и така цицаат од средната класа што работи. Тие 150 евра може да си ги напикаат знаеш каде. Комедија од мерки, не е можно како од 100 милјарди ништо да не оди кај тие што уствари ја полнат касата. Ем казнети со највисоки даноци (50%, ова го нема ни во Скандинавија), ем кога има криза како да не постоиш. На крај и за помошта на паразитите ќе платиме. Тројна казна, глуп да се осеќа човек што работи и не пумпа 10 деца.

Ама ок, кај и да е ќе останат само паразитите во државата како и во МК и после ќе земаат кредити за пензии и плати на администрацијата.

Sent from my GM1913 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom