Ja na prospektot stvarno ne vidov kade ke ja akumulira taa energija,za da posle evtina tarifa ja dava preku den,vidov samo dva grejaci kao za u sporet i nekoja smesna izolacija...ispravete me ako gresam,mada i samata cena se kazuva...se gledaat nekoi 4-5 ciglicki kao u termo pecka,ama dalekuu e od akumulacija kako termo.Има ли кај нас некаде вакви ТА Радијатори ? http://binvex.com/termoakumulaciono-grejanje/ta-radijator-adx-84-a-800w/ Би биле интересна опција како помошно тело за некоја клима да помогнат со 5-6 кв акумулирана топлина во ефтина тарифа.
Daleku e baš 7-8 pati. Termo 6-ka može da pribere ili akumulira vo sebe za 8 časa 48 Kwh i prosečno bez duvanje bez polnenje do narednata eftina tarifa uspešno da gree taka samo so zračenje 16-20m2 koga e poladno ili 25-30 m2 koga e potoplo vo prelaznite periodi, prosečno izolirana prostorija...Ja na prospektot stvarno ne vidov kade ke ja akumulira taa energija,za da posle evtina tarifa ja dava preku den,vidov samo dva grejaci kao za u sporet i nekoja smesna izolacija...ispravete me ako gresam,mada i samata cena se kazuva...se gledaat nekoi 4-5 ciglicki kao u termo pecka,ama dalekuu e od akumulacija kako termo.
Pozdrav Legendo, pozdrav i na site od starata garda.. Za elektricnata kola valjda pisuvas od bledo sekjavanje i ustvari ne se raboti za 80ti i Ford tuku za 90ti i GM i sve toa e opisano vo odlicniot dokumentarec "Who killed the electric car?" koj go nacekav pred edno 10god i na site vi go preporacuvam da go izgledate. "Slucajno" vise cel ne e dostapen na yt ama go ima na drugi sajtovi... Što ako nekoj sprema scenario za kolaps so el. energija, namerno sega se dozvoli premin kon elektrifikacija na vozilata ( vi tvrdam deka istoto možeše i pred 30 god, dobar primer e Ford so prodadeni 10000 vozila na baterii vo 80- desetite godini i nivno odzemanje od sopstvenicite i totalno uništuvanje) so namera da ni prodava totalno nov način na dobivanje na el. energija?
Kuka ili stan?Здраво батиња
За соба од 13 квадрата што е подобра опција 2.5ка или 3.5ка . Собата е без изолација и има ПВЦ прозорец
Samo 3.5kw , nikako 2.5kwЗдраво батиња
За соба од 13 квадрата што е подобра опција 2.5ка или 3.5ка . Собата е без изолација и има ПВЦ прозорец
3.5kw ne 2.5kw тој што ти вика 2.5kw те лаже.Здраво батиња
Еве јас ќе го излажам, и ќе му речам да си земе Даисекаи 10ка!3.5kw ne 2.5kw тој што ти вика 2.5kw те лаже.
Moj predlog e ovaa klimaЗдраво батиња
25ка ама тундра, не тајд. Ако е за греење.Moj predlog e ovaa klima
HAIER TIDE PLUS AS35TAMHRA-C/1U35YEFFRA-C по супер цена од 29.990 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
Што ти е финтата не знам, користам клима од 2000та година, не сум се бавел со клими но се распрашувам. Искуството ми кажува дека не вреди 2.5кw да земе. Користам дома даисекаи.Климата треба да работи и на -15 не само во Октомври и Април.Еве јас ќе го излажам, и ќе му речам да си земе Даисекаи 10ка!
Знаеш ама ќе го зафркнам?!
П.С. Пред да лупнете нешто, прашајте го човекот до колку пари дава! Оти има 2.5ки што на рамо ги носат повеќето 3.5ки на -10ц!
Fala za korekcijata, GM ili FORD e seedno za potvrda na poentata deka sme upravuvani od šaka luđe....Pozdrav Legendo, pozdrav i na site od starata garda.. Za elektricnata kola valjda pisuvas od bledo sekjavanje i ustvari ne se raboti za 80ti i Ford tuku za 90ti i GM i sve toa e opisano vo odlicniot dokumentarec "Who killed the electric car?" koj go nacekav pred edno 10god i na site vi go preporacuvam da go izgledate. "Slucajno" vise cel ne e dostapen na yt ama go ima na drugi sajtovi
a ako vi treba so prevod go ima na torrenti i ima prevodi na rs.titlovi. Uste edna tazna prikazna za dominacijata i surovosta na gadovite sto go vladeat svetot..Who Killed the Electric Car? (2006) | WatchDocumentaries.com
Documentary showing how an innovation aimed at eliminating the need for gasoline to fuel cars in the 1990s was squelched by the automotive industry.watchdocumentaries.com
Inace skroz go delam tvojot somnez deka vo ovaa energetsko-ekonomska vojna mozebi nekoj saka da se nametne so prodavanje na struja proizvedena na nov nacin zasto realno ne gledam resenie so solarite koj zadovoluvaat mnogu malku od potrebite na covestvoto baska imaat svoi negativni strani ama da ne ja siram sega.
Btw za razlicnite goriva i solarot megjudrugoto interesno e da go izgledate "Planet of Humans" na Mur kade ako dobro pamtam e opfateno i fijaskoto na solarna kalifornia ili kako veke se vikase proektot...
станKuka ili stan?
СтанKuka ili stan?