Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    761
Ова е сериозен пробив на Украинците ако успеале толку да напредуваат а очигледно напредувале чим доаѓа од руска мапа.

Ситуацијата би рекол е полоша ако ова го признаваат Русите.
Мане ми изгледа како да влегле во стапица.

Толку од украинската контраофанзива :kuracc: .
Припази каква форма има пробивот. Како во стапица да се пуштени. Таман горе пак Русите да затворат, и тоа што ќе остане во средина да биде раскостено од артилерија.

Сега е побитно друго прашање! (Од офанзивава што не бива ништо, не бива)
Туку дали русите ќе останат само на старите позиции и ќе се задоволат со одбрана на истите..(?)
Или ќе земат залет и ќе тргнат во права контра-офанзива! Николаев не е далеку…

Мане ми изгледа како да влегле во стапица.

Мене ми изгледа дека ќе го отсечат Давидов Брод од снабдување и залихи и потенцијално ќе ги заземат сите места лево од местото.

Вака Зеленски ќе ги вратиш Херсон, Крим и Донбас? Вака ли бе...

Иначе овие SU24 и SU25 за кои зборуваат Русите се нашите подароци поради тоа што украинското воздухопловство беше целосно елиминирано до пред еден месец

Иначе овие SU24 и SU25 за кои зборуваат Русите се нашите подароци поради тоа што украинското воздухопловство беше целосно елиминирано до пред еден месец
СУ-24ки никогаш не сме имале.

Мене ми изгледа дека ќе го отсечат Давидов Брод од снабдување и залихи и потенцијално ќе ги заземат сите места лево од местото.
Со илјадници жртви во жива сила и техника...

Или ќе отсечат или ќе бидат отсечени.Во секој случај презеле голем ризик.

Вака Зеленски ќе ги вратиш Херсон, Крим и Донбас? Вака ли бе...
На Зелениот мислиш дека му е гајле?? Он си гледа за негов профит од Америка и ЕУ. Ене го си се слика за vogue.

1. Дека Мартин Лутер Кинг и Џорџ Валас биле убиени од ФБИ.
  2. Дека масакрот во Вако бил организиран од Клинтон и АТФ за да се протнат нови регулации и закони.
  3. Дека 9/11 било намерно дозволено да се случи за да се направи состојба за да се спроведе одредена агенда.
  4. Дека сите медиуми се под директна државна контрола и двете партии само глумат спортиставеност а всушност се една иста партија.
Не ми се верува дека не го спомна и тоа што „дип стејт“ им го уби ПОТУС-от. Навидум од 9/11 произлегоа повеќе жртви, но од атентатот на ЏФК натаму елитите/олигархијата во САД дефакто и дејуре јавно ја преземаа контролата врз државата империјата.
Автоматски споено мислење:

Како бе вака во контраофанзива? На отворено пуштени како голубци.
Ова е тој две месечен курс од НАТО членките?
Другар, а како ти замислуваш војна - освен напредување напред на пеони и техника?
(проблемот е дали ги испраќаш со план и изгледна шанса да успеат, или те боли *ур пошто не се твои луѓе и не ти е гајле што ќе се деси се додека не трпи штета и Русија)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom