Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
на replay можеби ?

Дали го видел голот, дали не го видел, риплеј нериплеј, Буфон е за две класи подобар од вториот најдобар голман во Италија!Затоа можиме да спориме до внедела ама сепак тоа е така..Каде е Дида месечарот?Или ќе прими Буфон два гола и одма хиените проработуваат..Да речи Буфон сега ќе си заминувам од Јувентус, сите можни екипи би го исфрлиле своите први опции, па кој сака нека се...И Чех, и ВанДер Сар, и Цезар, за Калач и месечарко не ни спомнувам...Барем се знае кој е најдобар голман на светот...:wink:

Буфон vs Хулио Цезар

до пред неколку година да ми речеше некој, имаш шанса да одбериш меѓу Буфон и Цезар (кој би сакал да е во Интер), без размислување би го одбрал Буфон. Но, денес, Цезар според мене е најдобар голман на светот, и искрено, не би сакал да биде заменет од било кој...
:smir:

Дали го видел голот, дали не го видел, риплеј нериплеј, Буфон е за две класи подобар од вториот најдобар голман во Италија!Затоа можиме да спориме до внедела ама сепак тоа е така..Каде е Дида месечарот?Или ќе прими Буфон два гола и одма хиените проработуваат..Да речи Буфон сега ќе си заминувам од Јувентус, сите можни екипи би го исфрлиле своите први опции, па кој сака нека се...И Чех, и ВанДер Сар, и Цезар, за Калач и месечарко не ни спомнувам...Барем се знае кој е најдобар голман на светот...:wink:
Шо не пиша на крајот на реченицата, извор:KikoMC ?:lol:

Шо не пиша на крајот на реченицата, извор:KikoMC ?:lol:

Зборувам со награди...Види прошуркајте кој е НАЈДОБАР ГОЛМАН ВО ИТАЛИЈА ЗА ПОСЛЕДНИВЕ ПЕТ СЕЗОНИ!

btw Еве ви потсетување , да не барате многу..http://china.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=629810

“It is a great pleasure to receive this award,” the superhuman goalkeeper told the Juventus Channel.

“It is so nice because it is based on a very detailed study of statistics and the fact that I’m getting this for the fourth time says that I must be doing something right.”

А за кој е најдобар има ФАКТИ,НАГРАДИ,МИСЛЕЊА ОД ФУДБАЛСКАТА ЈАВНОСТ(btw Ако ме служи паметов добро, Интер беа заинтересирани летово да го земат Буфон, оти го бараа ако беше Цезар подобар?)...И според сите нив се гледа кој е најдобар..
Ova e 2003...А денес сме 2007 4СЕЗОНИ НАЈДОБАР ГОЛМАН!
buffonzd5.jpg

juventusawards2xk9.jpg

This is the fourth time in the last five years that Buffon has won the prize, having also emerged victorious in 2003, 2004 and 2006.

Пред фактите и БОГОВИТЕ МОЛЧАТ!

Крејзи Појол тоа не е мој извор, ФИФА и УЕФА е..А некој ко тебе што идат само за инаетење, пеки ефенди..Еве ти линкови, читај, ако ги немаш прочитано...Ние можиме да се препираме еден цел ден овде кој е подобар, ама фактите кажуваат ВИСТИНА..Не велам дека Цезар не е добар голман, напротив, годинава има солидна сезона, ама фактите говорат...

добро знаеме дека буфон е најдобар голман , ( мене фаворит ми е икер касиљас ама добро тоа е мое мислење ) ама си ги прими 3 гола и не смееме да коментираме или што .... голот беше ремек дело и буфи беше трета статива , ама тој удар не се брани , никој не рече дека буфи е слаб голман .

добро знаеме дека буфон е најдобар голман , ( мене фаворит ми е икер касиљас ама добро тоа е мое мислење ) ама си ги прими 3 гола и не смееме да коментираме или што .... голот беше ремек дело и буфи беше трета статива , ама тој удар не се брани , никој не рече дека буфи е слаб голман .

Првиот гол на Амаури, и третиот гол мислам дека не постои голман што ќе ги одбрани..За што сакате можите да чепкате за Јувентус, само немојте да ги оспорувате квалитетите на Буфон, кој е најдобар не само во Италија туку и во светот(Во последните 5години, 4 пати тој ја зеде наградата НАЈДОБАР ГОЛМАН)

Не реков дека не е добар голман, прашав само дал га виде топката :D

Не реков дека не е добар голман, прашав само дал га виде топката :D
Не га виде али не по негова вина да не го маркираше одбраната поинаку ке беше:toe::pirat:

... да барем ќе скокнеше :D

... да барем ќе скокнеше :D

Брату, лесно ни е да кажваме ние како да напрајме, пред екран..Да сме на негово место подруго е..Сепак, според нас и еден одбранбен играч може да земи сите да ги издрибла, и да даде гол, но дали во реалноста така се случи...Топката незгодна траекторија имаше така да прашање на секунди се тука..:smir:

Брату, лесно ни е да кажваме ние како да напрајме, пред екран..Да сме на негово место подруго е..Сепак, според нас и еден одбранбен играч може да земи сите да ги издрибла, и да даде гол, но дали во реалноста така се случи...Топката незгодна траекторија имаше така да прашање на секунди се тука..:smir:
најдобриот голман барем ќе се обидеше.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom